Forum » Pomoč in nasveti » Kam z iztrošenimi baterijami?
Kam z iztrošenimi baterijami?
Mitch ::
Zanima me, če kdo ve za kakšno trgovino v kateri imajo zabojnik za odrabljene baterije? Ekološka zavest mi namreč ne dopušča, da bi baterije vrgel kar v navaden koš. Sicer baterije itak končajo na navadnem odlagališču, ampak okej...
Sami ::
To imajo na večini bencinskih črpalk in večjih trgovinah.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
bzp ::
Ma ja, prov iskat je treba te "zabojnike". Vcasih so bli po vseh trgovinah, zdej pa vem samo se za Merkur (v Kranju) ... no ja, upam da je se.
mrbungle ::
Kot je meni znano, zakon določa, da so prodajalci embalaže in nevarnih snovi dolžni sprejeti embalažo, baterije,... Če npr. kupiš baterije v Intersparu v LJ, lahko iztrošene baterije neseš nazaj tja, ker potem prodajalec kontaktira s proizvajalcem. Enako velja za pretečena zdravila-mirno jih lahko neseš v lekarno, kjer poskrbijo za ekološko uničenje...
Baja ::
pri nas enkrat letno zbirajo kosovne in nevarne odpadke. mogoce jih pri vas tudi. tacas jih pa meci v eno skatlico.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bencinske črpalke (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14140 (11773) | primozzzz |
» | Spet predlogi za prepoved prenosnikov v prtljagiOddelek: Novice / Ostale najave | 4651 (3294) | Raw |
» | Stare bencinske črpalke (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 19066 (12678) | Samson |
» | Pasja hrana na bencinskih črpalkahOddelek: Loža | 2913 (2069) | Firebat |
» | Kam s praznimi baterijami ?Oddelek: Problemi človeštva | 3038 (2635) | Thomas |