» »

divx filmčki štekajo

divx filmčki štekajo

SkIDiver ::

Ok. Mam eno mašino pa me neki zanima. Mašina je p200mmx, 64 ram, S3 virge dx/gx 4 mb grafika, zvočna yamaha, Teac 40x cd-rom. Grafična je na PCI

Ko zaženem film mi od začetka lepo dela pol pa čist lepo začne slika po delih se predvajat, pol filma kr preskoč. Mene zanima če bi z kakim dodatnim RAMom in močnej grafiko lahko gledu filme na tej mašini.

miranpozar ::

Škatla res ni super zmogljiva, a dovolj za predvajanje DiVXov. Lahko tudi, da nimaš inštaliranih vseh najnovejših driverjev ali pa zadeva ni dovolj dobro konfigurirana (razni DMA na diskih, ipd.)

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Binji ::

Kasnih 64MB rama ne bi skodlo.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Neo32 ::

No no jest mam 350mhzjev pa 228 ramcka pa geforca 32mb pa se dons mi ne delajo te divx filmcki, tko da....

Binji ::

Moj frend je mel 128MB rama, V2, P233MMX pa je delalu gladko!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

SkIDiver ::

zakaj pa DMA na diskih. Aja sm pozabu. Filme gledam s CDja.

Neo32 ::

A jebi ga zdej, pac men ne dela ker mi plata podpira samo 2X prenos, sicer filmi delajo normalno in se nic ne zatikajo samo da zvok prehiteva sliko, kar pa utegne biti motece, saj zame:)

DeLonghi ::

ne boste verjeli, ampak dostikrat so za zatikanje in freezanje Divx-ov krive PLATE!...vsi vsaj pentiumi 2 bi morali normalno vlecti filmcke, samo ce bi imeli primerne plate pod sabo (abit itd...) ...takoj ko so to neke noname (beri matsonic, intel itd.) lahko pozabite...sem imel primer, ko kolegu na pentiumu3 600 ni delal normalno film, ker je imel eno za 20 jurjev plato...resitev je znana>:D
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

ZIDAR ::

Če film šteka, je tud zlo - zlo odvisno kako je narejen oz. skompresiran v DIvX format.......

ja, se strinjam...tudi to je faktor..vendar ponavadi se ta zadeva loci od filmcka, ki ga procesor ne prebavi...
pa da ne omenjam freezanja

D.A.

VASkO ::

DeLonghi - dobre plate niso imena firm, ampak so iz dobrih cipovij. Tudi Abitka je lahko za en drek, ce ima gor Apollo Pro+ cipset (kot na matsonic, ki se jih prodajalci hocejo zdaj znebit). Samo poglej Abit VA6 in bos vedel, da je vse odvisno od cipseta in ne od imena firme. DOH!

Justy ::

Jst sem na PII 333 , 128 rama, in to samo 4 Mb graficna divxe lahko gledal cist brez problema, nikol ni noben zasteku al pa da bi kaj zaostajal zvok, delal povsem gladko

cyber ::

Ja plata se izbira po dobrem čipovju in ne po imenu važen je čipset.zate bi bilo najboljš ker imaš malce star comp da si poiščeš eno plato z bx čipovjem pr kater ti ziher ne bodo štekali divxi.
Pr vsaki plati je važen memory benchmark preden se kup zato je treba mal med razne teste pogledat saj jih je ziher dost na netu če ima slab razultat pol vam bodo igre in filmi ziher štekal in testiranje mem.benchmarka sploh ni odvisen kakšen procesor je imel tist tip ki ga je testiral ampak od rama tko da to ni tolik važen ..če je imel tip pač ddr ram pol je pač imel mal večji rezultat kar je razumljivo saj je tekel ram na večji frekvenci tko da tist vas naj ne mot.

VASKO> bodi brez skrbi, da vem kaj dela dobro plato ampak v povprecju so bile na znanih firmah plat tudi znana cipovja (beri BX cipovja oz. nova 133kta cipovja ali 815ep)...ne forsiram nobenih plat po firmah ampak sem samo dal primere firm, ki so to bolj kot ne upostevale...
drugic prosim brez DOH besedic...nisem navajen teh dijaskih izrazov>:D

D.A.

G[e]c ::

Kok smo vzivseni g. Delongi, ECS plata stane 66$ pa gor delajo enkratno divxi:D
To so bolj buce8-O

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zahteve za gledanje divx filmov

Oddelek: Strojna oprema
493164 (1924) Azrael
»

dvix na slabšem pc-ju

171813 (1526) Phoebus
»

The weakest link za gledanje divx: ram ali graficna?

161392 (1148) Clemento
»

štekanje divxov

Oddelek: Sedem umetnosti
301859 (1407) *enigmo*
»

Zatikanje divx filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
231404 (1201) cyber

Več podobnih tem