Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

litleman ::
Zdravo!
Tudi jaz želim kupiti lcd/plazmo za v sobo. Gledal bi jo iz razdalje 3 metrov. Kakšno največjo velikost naj kupim, da bo slika gledana iz 3 metrov lepa,nepopačena? Želim pa si,da bi imel v sobi kot nekakšen kino(mislim tako velik zaslon). Torej, potreboval bi največji zaslon, ki se ga splača kupiti za gledanje iz razdalje 3 metrov.
Gledal bi pa tv(imam siol TV), dvd in divx filme preko dvd playerja, mogoče kdaj priklop kakšne kamere(za ogled posnetkov), priklop zvočnikov za hišni kino. KAteri zaslon naj izberem? Najboljša cena za določen tv!!!
Hvala za pomoč
Tudi kaka 42 -ka pride upoštev (ali HD ali FHD)

shaban ::
@malimoz:
tenk ju. bom kar ta nosilec potem sel iskat.
lp
tenk ju. bom kar ta nosilec potem sel iskat.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shaban ()

Kato ::
In kateri model 50˝ bi prišel v poštev za gledanje iz 3 metrov?
Jaz bi rekel ,da vsak. Standardni odgovor je Panasonic, imaš pa sedaj že kar nekaj Full HD plazem takih velikosti za 1500-2000€, HD ready pa dobiš že za 1000-1500€

delavec44 ::
Torej pravkar sem stestiral Viaccess DVB modul z Neotion NP4 na Panasonicu TH-42PX80. Zadevo mi v CI reži zazna in spusti tudi v meni vendar slike še vedno ne pokaže. Firmware za TV in CI kartico sta oba up-to-date. Ima kdo kakšno idejo kako zadevo usposobiti, drugače gre kartica pač nazaj.

Aleks126 ::
Kaj se mi potem bolj splača kupit HD ready ali Full HD? Ali so panasonicove televizije glasne? Katero točno predlagate?

destiny ::
Vse to in še več je že napisano v tej temi... preberi si zadnjih par strani. Drugače pa precej več informacij lahko dobiš na avforumu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()

masko ::
Torej pravkar sem stestiral Viaccess DVB modul z Neotion NP4 na Panasonicu TH-42PX80. Zadevo mi v CI reži zazna in spusti tudi v meni vendar slike še vedno ne pokaže. Firmware za TV in CI kartico sta oba up-to-date. Ima kdo kakšno idejo kako zadevo usposobiti, drugače gre kartica pač nazaj.
Tudi jaz sem preizkusil modul Viacceess, pa mi na 42PZ80 naredi isto kot tebi. Sedaj sem dobil informacijo, da delujejo samo moduli za pay Tv. Se bom pa še pozanimal, če to drži.
Lp

yobplay ::
Aleks126: Ze kaksen mesec imam PANASONIC 42PX80E, je HD ready in sem full zadovoljen.
TV gledam iz razdalje 3 metrov, gledam TV preko optike T-2. Slika na TV je za moj oko odlicna. Imam tudi PIONEER DVD 410V player, ki mi odlicno prikazuje DVD.
Ce bi se se enkrat odlocil, bi kupil isto, saj za ceno 1000 € se mi zdi ta TV super.
l.p.
TV gledam iz razdalje 3 metrov, gledam TV preko optike T-2. Slika na TV je za moj oko odlicna. Imam tudi PIONEER DVD 410V player, ki mi odlicno prikazuje DVD.
Ce bi se se enkrat odlocil, bi kupil isto, saj za ceno 1000 € se mi zdi ta TV super.
l.p.
d calic

ironmaiden ::
Ima kdo od vas Panasonic 42PV70 priklopljen na Xbox 360, jaz sem z plazmo zelo zadovoljen kar se gledanja filmov tiče a ko sem priklopil Xbox 360 je je veselje minilo, ghostinga je extremno preveč GOW, HL2 in ostale FPS se sploh ne da igrat, me oči bolijo že po 30 minutah, pa pri svetlejših scenah je zelo opazen green ghosting.
Men je TV neuporaben za igranje, če ma kdo isti model nej pove, je z PV80 kej bolš al isto sranje?
Men je TV neuporaben za igranje, če ma kdo isti model nej pove, je z PV80 kej bolš al isto sranje?

Rupa ::
Nabavil tako opevano Panasonic TH42PX80 plazmo. Se bom poigral z nastavitvami. Zaenkrat sem navdušen nad kvaliteto slike prek T2 IPTVja. Razni LCDji prijateljev in znancev se lahko skrijejo.
bomo videli, kako bo mnenje po nekaj dneh, ker sem ponavadi navdušen nad novim gadgetom, potem pa postanem strašno kritičen
bomo videli, kako bo mnenje po nekaj dneh, ker sem ponavadi navdušen nad novim gadgetom, potem pa postanem strašno kritičen

Malimoz priporocam LCD.Plazmo bos drago placal polek tega se hitro pokvari
.
Kateri LCD ima garancijo 100.000 ur kot Panasonic plazma Viera??
Lp

miko.m ::
Lp.
Eno vprašanje za lastnike Panasonic TH42PX80 plazm: kakšna je dejanska poraba elektrike (zasledil sem namreč zelo različne podatke o tem )?
M
Eno vprašanje za lastnike Panasonic TH42PX80 plazm: kakšna je dejanska poraba elektrike (zasledil sem namreč zelo različne podatke o tem )?
M

jonny77 ::
Namen ima kupit plazno panasonic TH42PX80E.
Zdaj pa, kako naj izboljšam signal.
Bojim se oz. sigurno bom razočaran nad kabelskim signalom by Telemach.
Varjanta je samo amis, siol ali digitalni telemach ali mogoče še kateri?
Vaši cenjeni nasveti.
Lp
Zdaj pa, kako naj izboljšam signal.
Bojim se oz. sigurno bom razočaran nad kabelskim signalom by Telemach.
Varjanta je samo amis, siol ali digitalni telemach ali mogoče še kateri?
Vaši cenjeni nasveti.
Lp

js ::
A mi lahko kdo zmeri kakšne so dimenzije modela TH-42PX80E. Predvsem me zanima širina.
Kakšne imate kaj izkušnje s trgovino electronic4you v Grazu? Je kdo že kaj kupoval pri njih?
Kakšne imate kaj izkušnje s trgovino electronic4you v Grazu? Je kdo že kaj kupoval pri njih?

mortal ::
113x79x33 so dimenzije škatle če te to zanima. Sam se kupil ravno pri electronics4you prejšnji teden in so zakon. Po e-mailu sem naročo in TV me je čakal kot je bilo dogovorjeno.

Vidiš, meni pa niso odgovorili na mail.
Sem vprašal če se da garancija podaljšat za tujce.
Lp
Sem vprašal če se da garancija podaljšat za tujce.
Lp

js ::
Zanima me dimenzija televizije, ker mam v omari sam 105 cm placa in bi rad bil ziher, da res not paše. Na netu sm sicer videl, da bi naj bla širina 102 cm, sam bi rad še kako potrditev. :)
Kak ja pa s tistim podaljšanjem garancije na 5 lat? Priznajo to tud Slovencem, al je to sam za Avstrijce?
Kak ja pa s tistim podaljšanjem garancije na 5 lat? Priznajo to tud Slovencem, al je to sam za Avstrijce?

popanje linka: klikneš na odgovori (hitri odgovor te funkcije nima), klikneš na gumb z verigo, skopiraš/vneseš http naslov in klikneš OK, napišeš naslov povezave oz tekst, ki naj se prikaže na mestu povezave in zaključiš s ponovnim klikom na verigo. To je to!

Malimoz priporocam LCD.Plazmo bos drago placal polek tega se hitro pokvari
.
Kateri LCD ima garancijo 100.000 ur kot Panasonic plazma Viera??
Lp
Moja plazma ima 2 leti garancije. Slika LCD-ja se dejansko lahko skrije pred sliko plazme, razen če boš LCD uporabljal za monitor.Kar se tiče cene pa bi se dalo govorit, cena enako velikega LCD je ponavadi precej dražja od plazme.

djordjevic ::
malimoz: Glede tega se pa ne bi strinjal. Mene plazme enostavno ne prepričajo, ker me slika preveč spominja na katodnike. Preprosto ni ostrine, ki jo pričara lcd-zaslon.

malimoz: Glede tega se pa ne bi strinjal. Mene plazme enostavno ne prepričajo, ker me slika preveč spominja na katodnike. Preprosto ni ostrine, ki jo pričara lcd-zaslon.
Kje si nazadnje gledal in katero plazmo?? Če te zanima in hočeš videti kakšna je ostrina slike na zelo dobri plazmi z več virov signala jo lahko prideš pogledati k meni, pa boš videl kaj je to dobra slika!!!
Lp

masko: Me veseli, da si zadovoljen. Mene niti tako opevani panasonici niso prepričali.

masko: Me veseli, da si zadovoljen. Mene niti tako opevani panasonici niso prepričali.
Tudi mene do Panasonicove serije plazem PZ85 ne. Ta serija pa ima veliko boljšo elektroniko kot prejšnje serije. Veliko pove že podatek, da bo Panasonic izdeloval plazme za najboljšega proizvajalca plazem na svetu, za Pioneer.
Lp

Hvalabogu, samo če me spomin ne vara, folk tu že od pamtiveka tripa na panasonicove plazme, kako da so oh in sploh. Ali to ali pa so sonyjevi lcd-ji. :)))

Se strinjam s tabo. Vsake oči imajo svojega malarja. Vendar pa je po mojih izkušnjah kvaliteta odvisna od cene, so pa tudi izjeme in znana blagovna znamka še ne pomeni avtomatsko najboljše.
Lp
Lp

BMK za tako nenaravno "pričarano" sliko. Kaj si pa mislils tem ,da te slika spominja na katodnike. Katodne slike in njenega kontrasta pa LCD-ji verjetno nikoli ne bojo dohiteli.Vsaj do tedaj ko bo za ekranom svetila lampa. LCD je dober za stoječo sliko se strinjam, nap. računalnik .Za gledanje filmov in TV-ja ga pa ne bi maral. Mogoče bo v prihodnosti laserska TV ali OED tehnika zamenjala plazmo in tvoj opevani LCD, se strinjam ja. Samo podatek da tisti ki se ukvarjajo s fotografijo ne marajo LCD ekranov, temveč katodnike. Kontrast, kolega ,je pomemben.Prikazovanje črnine je pomembno. Mislim da ti bo dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: litleman ()

malimoz: Tisti, ki se ukvarjajo s fotografijo in dajo kaj na svoje oči, že dolgo ne uporabljajo več katodnikov, marveč posežejo po izdelkih s kakovostnejšo matriko, večinoma s-ips. Kar se pa črnin tiče ... Kaj gledamo samo neme filme ali kaj? Ali je treba za tistih 0,7% slik, ki prikazujejo dogajanje v popolni temi ali delni temi kupovat plazme in potem na podlagi tega gradit kapital ter pljuvat, kako so lcd-ji zanič, ker ne znajo prikazati čiste črnine? Mene to ne gane. Za delo imam (čisto zavestno) 22-colski TN monitor. Se zavedam pomanjkljivosti in prednosti. Se mi pa dopade, da bom po zaslugi nesevajoče slike pri 50 letih mogoče še kaj videl brez treh parov očal. Kot je že masko napisal, vsake oči imajo svojega malarja. Pogledam kak CSI Miami na svojem lcd tv-ju in uživam, ga ne menjam zlepa. Na žalost me plazma zasloni v trgovinah, kjer majo itak veselje predvajat hd promo materiale niso prepričale. Slike se mi je zdela preveč 'mrežasta', premalo izrazita. To je moje skromno mnenje. In ja, vem, kaj je kontrast. Brez skrbi. Kljub temu z gotovostjo trdim (ko smo že bili pri računalniških zaslonih), da kakovostna lcd matrika (mva, pva, s-ips) v živosti barv poseka katodo anytime.

Mislim, da o tem kaj je boljše LCD ali plazma nima smisla izgubljati časa in se prepirati. Podobno vprašanje se mi zdi, da bi bilo, kaj je bilo prej kokoš ali jajce. Odvisno je za kaj potrebuješ tak zaslon. Oba imata svoje kvalitete in pomanjkljivosti. Osebno sem se, kot sem že zapisal, odločil za plazmo po preizkusu doma in me je plazma bolj prepričala. Lahko pa, da nekoga drugega ne.
Lp
Lp

Danes se odpravljam po televzor za v sobo. Gledal jo bom s 3 metrov. Imam siol tv. Priključil bi pa še dvd pa mogoče tudi zvočnike za hišni kino. Kakšno velikost naj kupim, da bom gledal res VELIKO sliko in LEPO SLIKO s take razdalje? Prosim za model.
Ali so panasonicove televizije glasne, mislim glede brnenja itd.?
In kakšen stenski nosilec naj kupim za na steno?

ant ::
v leclercu so spet akcije lcd tv >> tokrat:
sony 37" p3000 za 570€
sony 40" d3500 za 815€
Sharp LC32WD1E za 440€
toshiba 42" za 665€
sony 37" p3000 za 570€
sony 40" d3500 za 815€
Sharp LC32WD1E za 440€
toshiba 42" za 665€

Danes se odpravljam po televzor za v sobo. Gledal jo bom s 3 metrov. Imam siol tv. Priključil bi pa še dvd pa mogoče tudi zvočnike za hišni kino. Kakšno velikost naj kupim, da bom gledal res VELIKO sliko in LEPO SLIKO s take razdalje? Prosim za model.
hvala za pomoč
hvala za pomoč

hvala za pomoč
Takih in podobnih vprašanj je v prejšnjih,zgornjih postih opisano na tone.
Preberi si vsaj zadnje tri strani.
LP malimoz

Kolk denarja si pa pripravljen dat?
Drugače pa če se odločaš za plazmo, vsi zelo hvalijo Panasonicovo PZ80/85 serijo, pri LCD-jih pa Sony W4000 serijo. Glede velikosti pa pojdi v štacuno, se odmakni od TV-ja za 3m pa boš prec vidu, katera velikost je zate dovolj VELIKA ;)
Drugače pa če se odločaš za plazmo, vsi zelo hvalijo Panasonicovo PZ80/85 serijo, pri LCD-jih pa Sony W4000 serijo. Glede velikosti pa pojdi v štacuno, se odmakni od TV-ja za 3m pa boš prec vidu, katera velikost je zate dovolj VELIKA ;)

Od nove serije VIERA (2008) je najbolj glasna PZ 85 zaradi več vgrajenih ventilatorjev. Pa še ta je relativno tiha.Ta plazma ima tudi nekaj večjo porabo, vendar je zaenkrat najboljša plazma na trgu, razen seveda Pioneerjeve KURO serije. Druge VIERA plazme pa so bolj tihe kot npr. dober DVD- recorder s hard diskom.
Lp
Od nove serije VIERA (2008) je najbolj glasna PZ 85 zaradi več vgrajenih ventilatorjev. Pa še ta je relativno tiha.Ta plazma ima tudi nekaj večjo porabo, vendar je zaenkrat najboljša plazma na trgu, razen seveda Pioneerjeve KURO serije. Druge VIERA plazme pa so bolj tihe kot npr. dober DVD- recorder s hard diskom.
Lp

Vse ki vas zanima uporaba CI-slota na Panasonicovih plazmah.
Danes sem dobil odgovor direktno z Japonske. Trenutno se CI-reže ne da uporabljati za pretvorbo MPEG4 v MPEG2 kot sem razumel originalna navodila. To režo se bo dalo uporabiti šele za prihajajoče storitve. Prilagam še odgovor Matsushite Electric Industrial.
""Unfortunately we have to inform you that you cannot use the ci-slot to view braodcasted pictures.
The ci-slot is available only for future applications. It can be used with appropriate accessories, if times pay-tv over DVB-T should be radiated.
Best regards
Your Panasonic Customer Care Team""
Danes sem dobil odgovor direktno z Japonske. Trenutno se CI-reže ne da uporabljati za pretvorbo MPEG4 v MPEG2 kot sem razumel originalna navodila. To režo se bo dalo uporabiti šele za prihajajoče storitve. Prilagam še odgovor Matsushite Electric Industrial.
""Unfortunately we have to inform you that you cannot use the ci-slot to view braodcasted pictures.
The ci-slot is available only for future applications. It can be used with appropriate accessories, if times pay-tv over DVB-T should be radiated.
Best regards
Your Panasonic Customer Care Team""
Zgodovina sprememb…
- spremenil: masko ()

lojzeboy ::
Kakšen komentar na Toshibo 42AV505D, ki je v Lecl..... v akciji za 665 slovenskih evrov? Kaj pravite znalci, je za nabavit? Uporaba bo za gledanje DVD in siol tv-ja. Kakšenkoli komentar in nasvet dobrodošel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lojzeboy ()

Po specifikaciji in opremi mislim, da je vreden tega denarja. Svetujem pa ti, da ga vsekakor prej preizkusiš, da potem ne boš razočaran
Lp
Lp
Lp
Lp