» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
50 / 154
»»

shaban ::

citat:
Ima kdo kakšne izkušnje s 50" PANASONICOM TH50PV70PA ?

jaz sem jo gledu v big bangu in je imela v primerjavi z 42" TH-42PV80P (ki naj bi bila recimo temu "slovenska" verzija px80, ce se ne motim) po mojem mnenju slabso sliko. obe sta bile prikljuceni na kabelsko. ne vem pa ali je to zato ker je bil slab signal, zaradi vecje diagonale ali slabse tehnologije slike...to bo moral kdo drug povedati, ki se bolj spozna....
tud men se zdi ugodna tko da ce me kdo preprica da je bolj vredna nakupa kot 42" px80, se znam tud jst odlocit in jo vzet (v primeru da je bla slika slaba zarad njihovega signala, ker je bil na vseh tv-jih dokaj slab).

PS: S tem ko pravim, ce me kdo preprica, mislim predvsem na Tomsona :D se pa tud drugih mnenj ne branim.

lp

Tomson ::

Tukaj ni kaj za prepričevat. PV/PX80 serija je enostavno v vseh pogledih boljša od PV/PX70 serije.
Če ti je bistvena velikost in si finančno omejen vzameš 50PV70, ki sploh ni slab zaslon. Če pa želiš najbošlje kar trenutno plazemska tehnologija ponuja (razen Pioneerja) vzameš PV/PX80.

Vse pa se spet vrti okoli tega, kaj (kakšen signal) boš na TVju večinoma gledal in na kakšni razdalji. (IP TV/KabelTV - na razdalji do 3m in 50" ne želiš gledati. Verjemi ... :)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

ja sej...v trgovini sem gledal to 50" na ene tri metre pa je bla bolj zalost. dalj se ni dal odmaknit ker ni blo placa....pol je spet nekaj tudi na slabsi obdelavi slike. bom pa gledal najvec navadno kabelsko (ceprav nekje slisim da pravijo na telemahu da jo bodo "kao" ze do konca poletja nekaj digitalizirali).....
jah nic....ostajam zaenkrat na px80 42" (btw. sej se da kabelsko-tisti navaden prikljucek normalno prikljuciti na TV ali je potrebno kaj dokupiti?)

hvala za nasvet,
lp

mortal ::

50" bi gledal nekje iz 4 metrov, to plasmo pa bi kupil predvsem za 720p ali 1080i/p filme & serije.
Res pa je da bi se kabelskega TV programa tudi nekaj gledalo.

jonny77 ::

Vprašanje.

Se splača FullHD plazmo za večinoma kabelski signal in kak DVD, ali rajši HD ready?

TV bo 4 metre od sedežne.

PANASONIC TH-42PX80 HD ready

ali

PANASONIC TH-42PZ80 Full HD

Lp

p.s. sem se namatral, da bi linka pripopal, pa mi ni uspelo!?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jonny77 ()

masko ::

Vprašanje.

Se splača FullHD plazmo za večinoma kabelski signal in kak DVD, ali rajši HD ready?

TV bo 4 metre od sedežne.

PANASONIC TH-42PX80 HD ready

ali

PANASONIC TH-42PZ80 Full HD

Lp

p.s. sem se namatral, da bi linka pripopal, pa mi ni uspelo!?

Če te razlika v ceni ne moti pretirano, bi ti vsekakor svetoval nakup PZ-ja. Razlika namreč ni le v HD redy in full HD, ampak ima PZ boljšo obdelavo slike (PZ ima še enkrat boljši kontrast-30.000 : 1) in tudi zvoka.

Še odgovor Shabanu.
Razlika med PV in PX modeloma je zelo velika. PX je mnogo boljši kot pa PV.Če ze zanima kakšne so razlike pa napiši in ti jih bom opisal
Lp

Mene zanima zakaj, nekateri trdijo, da je HDready v prednosti pred FullHD?

Signal je kabelski, mogoče kmalu amisTV. DVD Blueray....tega bo zelo malo.

Lp

qshtr ::

Ali je že kdo imel priložnost v živo videti Panasonic TX32LZD85 ?

durrenmatt ::

Panasonic überalles

Mene zanima zakaj, nekateri trdijo, da je HDready v prednosti pred FullHD?

Signal je kabelski, mogoče kmalu amisTV. DVD Blueray....tega bo zelo malo.

Lp

Hd redy je v prednosti pred full HD le v ceni, drugače ne more biti v prednosti. Kot sem že zapisal na mojem PZ80 je slika analognega zemeljskega signala zelo dobra in sploh ni kaj slabša od CRT televizorja. Seveda pa imam zelo dober signal.
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: masko ()

To ne bo držalo. HDReady TV ima lepšo sliko napram FHD TVju, če vir signala ni enako kvaliteten kot ločljivost zaslona, glajenje in filtriranje signala pa še ni na takšnem nivoju da se razlika ne bi opazila. (Kako bo 1920x1080 zaslon lepše prikazal 720x576 signal, če mu manjka kar nekaj pikslov??) - po vsaki logiki bo 1024x768 zaslon lažje prikril manjkajoče piksle, in zato razlika v kvaliteti slike v korist HDReady zaslona pri slabem viru signala ...

jonny77: pri 4m razdalje in večinoma kabelskiTV ter DVD signal je nakup FHD zaslona, popolnoma nesmiseln, ker ga ne poznam junaka ki bi na 4m pri 42" videl razliko 1080p signala med HDReady in FHD. Da ne govorim o SD signalu, ki JE lepši na HDReady.

djordjevic ::

Hd redy je v prednosti pred full HD le v ceni

Iz trte zvito. Sem gledal kabelsko na full-hd toshibi - žalost.

citiram:
Še odgovor Shabanu.
Razlika med PV in PX modeloma je zelo velika. PX je mnogo boljši kot pa PV.Če ze zanima kakšne so razlike pa napiši in ti jih bom opisal
Lp

no pa dej ce se ti da, pa se bom se kej novega naucil ;)

lp

jonny77: pri 4m razdalje in večinoma kabelskiTV ter DVD signal je nakup FHD zaslona, popolnoma nesmiseln, ker ga ne poznam junaka ki bi na 4m pri 42" videl razliko 1080p signala med HDReady in FHD. Da ne govorim o SD signalu, ki JE lepši na HDReady.

1.Rečmo, da bo v roku leta ali dveh, na voljo optika in bo digitalni signal, bo mi žal da nisem kupil FullHD?
2.Koliko bo slabša slika, če bi si omislil trenutni npr.Amis TV?

Hvala vsem za pomoč!

Lp

1. Tudi če bo optika na voljo jutri in bo digitalni signal to nič ne spremeni, ker signal ne bo HD, kaj šele FHD. FHD signala ne oddajajo nikjer, in ga ne bodo še vsaj naslednjih 10let, če ne več. Tistih nekaj programov ki pa jih ima T-2 in so HDReady (720p in ne 1080p) so bolj za malo sliko počekirat, ker niso to baš programi ki bi jih vsak dan gledal. Edini ki se zanimiv je Discovery HD, za katerega pa je doplačilo 4EUR/mesec. Za en sam program. Pa da ne bo pomote, to je 720p in ne 1080p.
2. Najlepši TV signal ima trenutno T-2, tudi AmisTV bi bil čisto ok.

3. NE kompliciraj. Dvomim da ti bo v naslednjih 5-10letih žal da nisi kupil FHD zaslona, po drugi strani pa tudi če ga kupiš, slika ne bo 50% slabša, govorimo o nekaj procentih pri slabem signalu. Da boš mirno spal in se ne sekiral za prihodnost pa potem raje vzami FHD če te skrbi. Čez nekaj let bodo zunaj zasloni ki bodo tako superiorni trenutnim FHDjem da boš takrat tako ali tako razmišljal o menjavi! :-)

SasoS ::

Luxe je 720p, DiscoveryHD je 1080i

litleman ::

1. Tudi če bo optika na voljo jutri in bo digitalni signal to nič ne spremeni, ker signal ne bo HD, kaj šele FHD. FHD signala ne oddajajo nikjer, in ga ne bodo še vsaj naslednjih 10let, če ne več. Tistih nekaj programov ki pa jih ima T-2 in so HDReady (720p in ne 1080p) so bolj za malo sliko počekirat, ker niso to baš programi ki bi jih vsak dan gledal. Edini ki se zanimiv je Discovery HD, za katerega pa je doplačilo 4EUR/mesec. Za en sam program. Pa da ne bo pomote, to je 720p in ne 1080p.
2. Najlepši TV signal ima trenutno T-2, tudi AmisTV bi bil čisto ok.

3. NE kompliciraj. Dvomim da ti bo v naslednjih 5-10letih žal da nisi kupil FHD zaslona, po drugi strani pa tudi če ga kupiš, slika ne bo 50% slabša, govorimo o nekaj procentih pri slabem signalu. Da boš mirno spal in se ne sekiral za prihodnost pa potem raje vzami FHD če te skrbi. Čez nekaj let bodo zunaj zasloni ki bodo tako superiorni trenutnim FHDjem da boš takrat tako ali tako razmišljal o menjavi! :-)

Tomson , Tomson enkrat trdiš da še 10 let ne bo FHD-ja (bedarija, v enem letu se ogromno spremeni , kaj šele 10 let), po drugi strani pa trdiš da bojo zasloni superiorni(TV ne kupuješ vsako leto in, če bi vsi samo čakali kdaj bojo ispoljeni vsi pogoji za nakup FHD-ja, potem TV-ja ne bi nikoli kupili). To dvoje se popolnoma isključuje.

10 let nazaj so imeli avtomobiklsko klimo samo najboljši avtomobili, danes ga ima skoraj vsak, pa so bile tudi takrat trditve kaj pa rabiš to v avtu, te iste osebe pa dandanes kupujejo prav take avtomobile.

Podobno je danes s tem, cene padajo razvoj gre dalje, tudi FHD je sigurno za nekaj dobr. Slika na mojem TV -ju (Panasonic TH-42PZ85E) ni kaj dosti slabša kot na starem CRT Sony-ju. Na 3m pa skoraj ne opazim razlike.Še zlasti so dobri nekateri prenosi v živo in nekateri tuji programi. DVD-ji (original ne iz interneta, ki so že kopresirani)-upscaling pa so sploh brez razlike.

Brez zamere

Kolikor sledim SLO programi še kar PRECEEEEJ časa ne bodo 720p, kaj šele 1080p. Glede na to da 1080p signala še nikjer ni, pa nisem rekel da se kje ne bo pojavil čez 5-let, ampak to pomeni da v Sloveniji čez 10!

In če bo čez 5-let vsa TV na 720p, kar PRECEJ optimistično rečeno, še vedno ne bo FHD zaslon nič lepše prikazal 720p signala kot HDReady zaslon.

Sploh pa nobenega ne prepričujem v karkoli, samo izražam osebno mnenje, in to je trenutno takšno, da če ne kupiš 50" FHDja in gledaš pod 2m in predvsem 1080p vir, potem je nakup FHD zalona nesmiseln.

Res da sem napisal da bodo zasloni superiorni, ampak problem bo vir signala, sploh TVja.

In še enkrat naj povdarim, TV signal čez eno leto NIKAKOR ne bo 1080p!

Podpis, Tomson. In glede na to, da tudi ta segment zabavne elektronike pospešeno doživlja računalniški sindrom, torej hiter razvoj in posledično hitro zastarevanje, se na mestu bodočih kupcev sploh ne bi sekiral. Vzameš dober hdready zaslon, kar pomeni, da dobiš zdaj za jurja že eno televizijo priznane znamke z lepo diagonalo in odličnim procesorjem za obdelavo slike. Čeprav je moderna tehnika silno napredna in to, stavim, da noben lcd ne plazma, ki si jih lasti kdorkoli, ne bodo zdržali toliko kot dobri stari katodniki - ki bi jih nabrž takisto menjali že davno, če bi bil nekoč razvoj malo hitrejši. Kar hočem povedat je, da bomo najpozneje čez 5 let itak spet vsi kupovali nove tv-je, stare pa tlačili na steno v spalnico. :P Zakaj bi si torej belili glavo s temi fhd-ji, če nimamo namena recimo gledat blu-rayev in podobne ultrahd šare? Za kabl, dvd-je in hq divxe je hdready še vedno majka. Zdaj, če pa je fhd nekaj, kar mora na televiziji pisat, da lahko mirno spiš, pa je drugo vprašanje. :)))

typo

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

1080p ne bo še zlepa za TV, marsikaj pa bo 1080i. No sam upam, da bodo večinoma postavili 1080 resolucijo. Znotraj nje je pač cela zgodba glede kompesije. Več vrstic je več detajlev. Seveda pa jih je treba prenesti od vira do konca...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

Malo sem danes pogledal v Bigbang PANASONIC TH-42PX8 HD ready in sem bil razočaran nad pikčasto sliko, pač zaradi slabega kabelskega signala.

TV moram kupit, ker stari je 55cm diagonale, pa moja slabše vidi in ji je problem gledat oz. brat iz 4 metrov.

1 stvar, ki je očitna je da moraš imet boljši signal za tak TV in to pač je internetna TV
ali pa
kje kupit(če se še jih sploh dobi) klasičen TV diagonale čez 80?

Lp

Kato ::

Dama zgleda TV bolje kot v trgovini saj gre v trgovini analogni signal čez par razdelilcev.

mihaylo ::

Pri vsem tem čtivu, ki je na voljo sem še sam mal po trgovinah da vidim kaj in kako za 1000 EUR.

Vtisi različni, zanimivo oz poleg vsega že napisanega pa mi je vseeno bilo:

* Prodajalci ti marsikje prodajo "mačka v žaklju". Enmu pred mano 32 FULL HD LCD, enemu zraven staro LG plasmo v akciji. Obadva sem samo gledal, kako srečna neseta škatle v avto. Obadva sta bila totalna laika in nista imela pojma kaj sta kupila. Upam da sta srečna... Trgovec je bil zihr :\

* Na večini ekranov teče nek kableski signal preko delilnika, tako d aje slika ogabna, ampak res ogabna. Seveda je na najdražjem ekranu, ki ga trgovina premore HD DEMO na ogled, da se vidi kako je 3000 EUR vreden televizor "kao" dober, ostali so pa crap :\

* FHD je pri malih ekranih bullshit. Ko imaš možnost videti par ekranov naenkrat in gor FHD film je na obeh se pravi FHD ali HD slika ista. Razlike so zarad kontrastov in drugih nastavitev. Marsikje se trgovcem ne da nastavit baš ništa.

* Razlike med proizvajalci so, vendar je (po mojih testih 37 colarjev) največja v med 600 in 1000 EUR aparati, potem pa se stvari (slika) ne izbolšujejo več premosorazmerno z višino cene. Dostikrat je višja cena zaradi dodatkov, ki na sliko ne vplivajo - treba konkretno preveriti tehnične karakteristike in kupit kar rabiš in ne kaj bo čez 10 let mogoče celo komu prav prišlo.

* TV je treba videti v živo, zelo pomemben je (vsaj zame) daljinc, in pa možnost da gajbico vrneš če doma ni to to.

* Zaključek: kupil bom 37" ker je zame čez glavo dovolj za TV gledat in vem da doma izpade večji kot v trgovini (slika je pa odlična na 32" kjer se z 2 metrov vidi špica, in mnogo ljudi je zelo srečnih z tako izbiro) ranga cca 800-1000 EUR, a bo LCD al pa plasma? Vrjetno kr Panasonic PX80 ali ustrezen LG/Samsungov cenejši približek.

citiram:
Še odgovor Shabanu.
Lp

no pa dej ce se ti da, pa se bom se kej novega naucil ;)

lp

Razlike oz kaj ima PX več:
-DVB digital tuner
-Aplicabel Pc signal SXGA (PV-SVGA)
-Digital optimser
-Režo CI Common interface (zelo pomemben podatek, kajti ker je večina digitalnega zemeljskega sibnala v MPEG-2, naš pa v MPEG 4, CI uporabimo kot razširitveni modul za pretvorbo iz MPEG-4 v MPEG-2)
-HDMI verzije 1.3
-EPG
Še odgovor Tomsonu.
Iz lastne izkušnje ti lahko povem, da slika na mojem PZ-ju ni nič slabša kot pa prej na CRT-ju. Strinjam pa se, da je slika predvsem pomembna od softvera.
V-Real PRO 3 odlično opravlja svoje delo.

delavec44 ::

Mi lahko kdo predlaga kateri modul kupiti ravno za v CI režo panasonica 42PX80, da bo odkodiral MPEG4. Po možnosti, če ga je že kdo preizkusil na tem modelu ter zadovoljivo deluje. Hvala.

ant ::

ali obstaja tudi CI modul, ki bi nadomestil funkcijo dbv-c tunerja?

hvala

damirez ::

No naj še jest nekaj povem glede PX in PV. Te TVji so res hudi ni kej. seveda govorim o modelih z vsaj eno 0. Se pravi PX80 ali PV70. Pa še nekaj PXmodel, kot je masko povedal kaj ima vse več od PV modela, je v electronic4you 930€ medtem ko pri nas prodajajo ta vzhodno evropsko verzijo za Bugare ne manj kot 1k evrov. Tko, če kdo kupuje Graz ali Celovec to je to.

Zadevo bi takoj kupil v Grazu, ampak me malo skrbi za garancijo.
V BB bi sigurno dokupil "se zgodi" in s tem TV zavaroval za 6let.

Jutri bom še probal kabl menjat, tako da bo v enem kosu, brez razdelilca. Upam, da bom imel boljšo sliko.

Lp

durrenmatt ::

No naj še jest nekaj povem glede PX in PV. Te TVji so res hudi ni kej. seveda govorim o modelih z vsaj eno 0. Se pravi PX80 ali PV70. Pa še nekaj PXmodel, kot je masko povedal kaj ima vse več od PV modela, je v electronic4you 930€ medtem ko pri nas prodajajo ta vzhodno evropsko verzijo za Bugare ne manj kot 1k evrov. Tko, če kdo kupuje Graz ali Celovec to je to.

lahko prosim poveš, v čem bi naj bila razlika med istimi modeli televizorjev, ki jih prodajajo v Avstriji ali v Bolgariji?

lahko prosim poveš, v čem bi naj bila razlika med istimi modeli televizorjev, ki jih prodajajo v Avstriji ali v Bolgariji?

Tu so opisane razlike
"Razlike oz kaj ima PX več:
-DVB digital tuner
-Aplicabel Pc signal SXGA (PV-SVGA)
-Digital optimser
-Režo CI Common interface (zelo pomemben podatek, kajti ker je večina digitalnega zemeljskega sibnala v MPEG-2, naš pa v MPEG 4, CI uporabimo kot razširitveni modul za pretvorbo iz MPEG-4 v MPEG-2)
-HDMI verzije 1.3
-EPG"

Lp

PX80E je v bistvu 907€
Zavarovanje za 5let pa se da dobit za 70€.

Sem poslal mail gor, pa da vidim, če sploh lahko mi, podaljšamo garancijo.
Ker imam dobre pol ure do Graza, se bom odločil za to garancijo, če bo šlo.

Lp

sleser ::

V BB imajo LG 32lc51 LCD tv za 399 €. Piše da ima Super IPS matriko.

Je pa to 32" ali 82 cm diagonale.

Se ta nakup splača?

Alexius Heristalski ::

Mi lahko kdo predlaga kateri modul kupiti ravno za v CI režo panasonica 42PX80, da bo odkodiral MPEG4.
Neotion NP4 se dobi pri nas, išči na Googlu Pinosat ali Antene Zupančič. Verjetno prodaja še kdo drug, samo ne bi vedel na pamet.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

mene pa se neki zanima. ce je mogoce ze kdo kupoval stenski nosilec za 42"px80? ker niti ne vem kaj tocno moram gledat in pise npr. "Profil je prilagodljiv s tračničnim sistemom do 470 mm". ali imajo zadaj na tv-ju vse plazme iste tiste "zareze" oz. tracnice kamor se natakne plazma ali so razlicne? ker je veliko teh univerzalnih nosilcev na trgu pa ne vem katere moram gledati....

hvala za pomoc

V BB imajo LG 32lc51 LCD tv za 399 €. Piše da ima Super IPS matriko.

Je pa to 32" ali 82 cm diagonale.

Se ta nakup splača?

32" ali 82 cm diagonale je isto, če pogledaš med LCD monitorje boš videl da daš več za 20" monitor s S-IPS matriko, vsekakor se ga splača pogledat.

vsekakor se ga splača pogledat.

Je pa to definitivno zelo fishy cena.

Mi lahko kdo predlaga kateri modul kupiti ravno za v CI režo panasonica 42PX80, da bo odkodiral MPEG4. Po možnosti, če ga je že kdo preizkusil na tem modelu ter zadovoljivo deluje. Hvala.

Seba44, čakam, da mi dobavijo CI-Modul VIACCESS MPEG-4 za TH-42PZ80E, pa, ko ga preizkusim ti povem.
Lp

delavec44 ::

OK super. Sem tudi že sam malo brskal pa sem najcenejšega našel pri Elsatu za 62,10 EUR. Kje si ga ti naročil?

iscem stenski nosilec za 42" panasonic plazmo. zanima me kateri univerzalni nosilec je primeren za to plazmo?

zanima me ce je tale primeren, kjer pise recimo: "Podporo nudi vesa standardom 200/200, 600/200 ter 800/400 mm. Slim profil je prilagodljiv za tračnični sistem do 800 mm."

link:
nosilec za plazmo

BTW. KATERI "VESA" STANDARD IMA PANASONIC 42" PX80?

ker se mi pri nosilcu ne gre za lepoto pac pa funkcionalnost se mi zdi da bi bil tale povsem primeren. razen ce ne ustreza meram nastavkov na televizorju?

ce ima kdo mnenje da je prepoceni oz. neprimeren naj da predlog (link) za primernejsega....gledam pa do 100 eu, ker v primeru drazjega raje nabavim nek regal, bom vsaj imel kaj za videti....

hvala za nasvete,

lp

Nosilec ki ga omenjaš je vredu. Jaz sem ga kupil v MM za 60 eur in je nekaj podobnega. Nosilca sta univerzalna sta nastavljiva na "luknje" kot jih ima tvoja plazma(imam enako velikost plazme Pnasonic 42).Edino če ti je pomemben naklon potem pojdi v MM in kupi enakega kot imam jaz.Moj ima možnost naklona , nevem pa koliko stopinj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: litleman ()

ynos ::

Je kdo že v kaki trgovini opazil nove Gorenjeve Illumina Plazme? Zadnjič videl reklamo na TVju.

@malimoz:

ful ti hvala.

cosmicsuper ::

LP vsem. Spet eno standardno vprašanje, kaj kupiti:). Od prijatelja prijatu, kupuje LCD, se mi zdi, da če se bolj splača tudi plazmo...Proračun je nekje okoli 700-800 EUR za velikost 37". Prijatelj mi je poslal naslednje modele: Philips 37pfl5332, Samsung 37A457, LG 37lg3000. Torej HD ready zadeve, pa res ne vem, ker gledam okoli bolj za FHD. Ampak vem, da vi veste. Kaj predlagate, kateri od naštetih modelov, ali imate lastnega favorita. Jz sm pomislu na panasonic px80, ampak je cena 900€, mislim pa da hoče striktno 37", ker sm predlu prijatlu, naj reče prijatlu za sonyja unga 3000 no, ko ma baje ful dober SD in oh in sploh...a je samo 32 in 40". Prosim pomagajte od prijatla prijatlu, pa seveda še men,da bom dobr izpadu. Hvala vsem.

jos69 ::

Kje si pa ti videl px80 za 900€

@malimoz:
Imas tale nosilec? ---> nosilec (link)

cist tko btw me zanima....

sicer pa me se nekaj zanima, ker sem prebral toliko vsega o teh dvb-t, c; tunerjih, da vem se manj kot na zacetku- me zanima ce plazmo PX80 cisto normalno priklopis na kabelsko televizijo (analogno), se pravi samo vtaknes kabel notri, ali moras kaksen receiver dokupit v vsakem primeru??

hvala,

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shaban ()

Kje si pa ti videl px80 za 900€

Electonics4you v Grazu PX80E je v bistvu 907€
Zavarovanje za 5let pa se da dobit za 70€.

Lp

jos69 ::

Aha...hvala.Za info.Sem že pomislil da so v SLO spustili ceno pod 1000€.
Bo treba še počakat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jos69 ()

@malimoz:
Imas tale nosilec? ---> nosilec (link)

cist tko btw me zanima....

sicer pa me se nekaj zanima, ker sem prebral toliko vsega o teh dvb-t, c; tunerjih, da vem se manj kot na zacetku- me zanima ce plazmo PX80 cisto normalno priklopis na kabelsko televizijo (analogno), se pravi samo vtaknes kabel notri, ali moras kaksen receiver dokupit v vsakem primeru??

hvala,

lp

Točno tak. Zmontiran v 10 min . Ni ne vem kaka estetika je pa funkcionalen.Sicer pa je v celoti zakrit z TV, in nosilnost je ta prava. Kar se tiče priklopa je ravno tako kot si napisal. Nobenih dodatkov ne potrebuješ.Žal pa dvb-t tuner ni uporaben za nas, če pa imaš kabelsko pa tako ga ne rabiš. Mogoče malo kasneje ko bojo kabelski operaterji(Telemach) oddajali digitalno boš potreboval dvb-c reciver, sicer pa ne.

Uspešno montažo in gledanje ti želim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: litleman ()

Aleks126 ::

Zdravo!
Tudi jaz želim kupiti lcd/plazmo za v sobo. Gledal bi jo iz razdalje 3 metrov. Kakšno največjo velikost naj kupim, da bo slika gledana iz 3 metrov lepa,nepopačena? Želim pa si,da bi imel v sobi kot nekakšen kino(mislim tako velik zaslon). Torej, potreboval bi največji zaslon, ki se ga splača kupiti za gledanje iz razdalje 3 metrov.
Gledal bi pa tv(imam siol TV), dvd in divx filme preko dvd playerja, mogoče kdaj priklop kakšne kamere(za ogled posnetkov), priklop zvočnikov za hišni kino. KAteri zaslon naj izberem? Najboljša cena za določen tv!!!

Hvala za pomoč

Ja jaz gledam iz 3h metrov 50" plazmo in je čisto gledljivo. Dvixi so še nekako gledljivi vendar jih ne gledam več. Upscalani DVD-ji (še posebaj novejši) pa zgledajo super, HD je pa itak špica.
««
50 / 154
»»