Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
damjan11 ::
Kupil plasmo 42" od LG Amis akcija. Zanjo dal 780e na 18 obrokov in sedaj ko jo mam "moram" reči, da je slika zelo lepa in čista. Uporabljam pa digitalno satelitsko za dvd pa uporabljam kar prenosnika.
Saj moram biti zadovoljen, ker jo ne morem dati nazaj LOL
Saj moram biti zadovoljen, ker jo ne morem dati nazaj LOL
Kato ::
Zdej najprej se mora odločiti ,kaj bo najpogosteje počel s TV-jem in pa recimo koliko je svetlobe v dnevni sobi. Recimo ,če ima optiko in namen v kratkem kupiti kakšen Bluray predvajalnik in gledat predvsem HD, potem naj kupi LCD. Isto ,če ima konzolo in namerava veliko igrat na TV-ju. Če namerava gledat DVD-je naj kupi plazmo. Če bo gledal predvsem SD tudi plazmo, čeprav se tu nekateri ne bojo strinjali z mano.
Konkurenti:
LCD 1550€
LCD 1700€
Plazma 1750€
Plazma 1550€
Konkurenti:
LCD 1550€
LCD 1700€
Plazma 1750€
Plazma 1550€
roCkY ::
cosmicsuper: če gre tudi PC "gor" raje malo počakat, da se bomo začeli nekateri mal po glavi tolčt zarad padca cen in vzet 46" LCD 1080p. Mislim, da se splača počakat pa ne le zaradi bančnega računa. Letošnja generacija LCD prinaša precej prednosti. Nabor pa je itak že doskrat omenjen Samsung F86, Sony X3500 in W3000. Od naštetega zgoraj znotraj proračuna trenutno pa bi si pobljiže ogledal predvsem Samsung M86.
Kar se pa po vseh forumih tolikokrat omenjene prednosti glede barv plazem tiče pa so jo LCD ji zadnje generacije izničili, saj so sposobni prikazat precej večjo paleto, kot je v HD formatih. Morda še kaj vpliva na prikaz SD signala ampak kar sem vidu so razlike tkorekoč neopazne.
Kar se pa po vseh forumih tolikokrat omenjene prednosti glede barv plazem tiče pa so jo LCD ji zadnje generacije izničili, saj so sposobni prikazat precej večjo paleto, kot je v HD formatih. Morda še kaj vpliva na prikaz SD signala ampak kar sem vidu so razlike tkorekoč neopazne.
LordWorm ::
Malo pozen odgovor pa vseeno:
Najbol me je navdusila plazma LG 50PC55R!
Primerjava LG plazem
Kvaliteta slike se zelo pribliza Pioneerju ki je sicer najbolsi ampak tudi precej drazji od LGja. 50ko LGja dobis za ceno 42ke Pioneerja...nekak tako.
Te in ostale plazme so razstavljene v BOFu. Pejte chekirat.
Folk kupuje LCD TV k je pocen pa k prklopjo na xbox360 ampak ravno tako se da plazmo.
na linku ki sem ga podal je verjetno napaka k pise da ima ta drazja LG plazma 3000:1 kontrasta...
V glavnem LG ponuja veliko za denar, ce pa imate prevec denarja pa 50ka od Pioneerja.
Najbol me je navdusila plazma LG 50PC55R!
Primerjava LG plazem
Kvaliteta slike se zelo pribliza Pioneerju ki je sicer najbolsi ampak tudi precej drazji od LGja. 50ko LGja dobis za ceno 42ke Pioneerja...nekak tako.
Te in ostale plazme so razstavljene v BOFu. Pejte chekirat.
Folk kupuje LCD TV k je pocen pa k prklopjo na xbox360 ampak ravno tako se da plazmo.
na linku ki sem ga podal je verjetno napaka k pise da ima ta drazja LG plazma 3000:1 kontrasta...
V glavnem LG ponuja veliko za denar, ce pa imate prevec denarja pa 50ka od Pioneerja.
ni podatka
Ta link pripelje do nekega laptopa. Drugače pa ta 50" stane približno pol tok kot 42" od Pioneerja.
LordWorm ::
Link se 1x
Jep in 8inchev se kr pozna.
Jep in 8inchev se kr pozna.
ni podatka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordWorm ()
mihasus ::
Pozdravljeni,
vem, da je bilo o LCD TV-jih že veliko napisanega, vendar se še vedno ne morem odločiti med, sicer večjo
SONY KDL40P3020 HD ready (800€)
ali pa malo manjšo, pa morda boljšo
Samsung LCD LE-32S81 (550€)
ne vem, za katero bi se odločili vi?
Hvala za odgovore
vem, da je bilo o LCD TV-jih že veliko napisanega, vendar se še vedno ne morem odločiti med, sicer večjo
SONY KDL40P3020 HD ready (800€)
ali pa malo manjšo, pa morda boljšo
Samsung LCD LE-32S81 (550€)
ne vem, za katero bi se odločili vi?
Hvala za odgovore
cosmicsuper ::
No tud jaz sem mu predlagu kakšenga Sonyja w3000, ampak je predraga. No, še preden sem ga seznanu z vašimi mnenji, je rekel, da bo počakal še nekaj mesecev (€ so hudič ). Bomo videli koliko bodo cene padle, jaz vsekakor držim pesti.
P.S.
Hvala za mnenja.
P.S.
Hvala za mnenja.
PICASSO ::
Živjo,
LG 50PC55R - to plazmo glih mam na ogledu... glede na to da je nekje v istem cenovnem rangu kot Toshiba 42X3030D
http://www.toshiba.de/consumer/content/...
bi vprašal kakšne so razlike? Plasmo ali LCD bi uporabljal predvsem za Xbox360 in gledanje filmov. Ampak imam en problem, raje bi vzel to plazmo - predvsem zaradi velikost - RAD imam velike ekrane... ampak bo razdalja 3.5 metra od stene dovolj za gledanje ali je to premalo? Kakšna je priporočena oddaljenost od ekrana plasme? res se ne morem odločit med tema dvema ekranoma, kaj naj vzamem? :P Toshiba je vsepovsod cenjena ... od lg-ja pa nikjer ne najdem kakega testa.
LG 50PC55R - to plazmo glih mam na ogledu... glede na to da je nekje v istem cenovnem rangu kot Toshiba 42X3030D
bi vprašal kakšne so razlike? Plasmo ali LCD bi uporabljal predvsem za Xbox360 in gledanje filmov. Ampak imam en problem, raje bi vzel to plazmo - predvsem zaradi velikost - RAD imam velike ekrane... ampak bo razdalja 3.5 metra od stene dovolj za gledanje ali je to premalo? Kakšna je priporočena oddaljenost od ekrana plasme? res se ne morem odločit med tema dvema ekranoma, kaj naj vzamem? :P Toshiba je vsepovsod cenjena ... od lg-ja pa nikjer ne najdem kakega testa.
3kst4z3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PICASSO ()
Jaz imam praktično isto samo ,da nima digitalnega tunerja LG 50PC52 ja pa zaradi tega še nekoliko cenejša stane le 1280€, gledam pa iz 3 metrov. Kaj naj rečem, zadeva je carska ,kupi ne boš obžaloval.
Če pa hočeš ti lahko pošljem tudi kakšno sliko na pm.
Če pa hočeš ti lahko pošljem tudi kakšno sliko na pm.
frenk222 ::
Sedaj se odločam med dvem tv-jema:
SONY KDL-40S3000 HD ready
IN
PANASONIC TH42PN73 HD ready
Gledal bom kabelski signal. Tre filme iz PC-ja.
Kasneje pa preko t-2 tv.
Kakšni so vaši predlogi
SONY KDL-40S3000 HD ready
IN
Kasneje pa preko t-2 tv.
Kakšni so vaši predlogi
Wox ::
Kasneje pa preko t-2 tv.
Optimalna rešitev za kabelski TV signal je CRT. Za mali denar dobiš dandanes zelo dober 100Hz,WS CRT TV. Ko boš imel T-2 in bo ta ponujal tudi HD TV vsebine pa si omisli kakšen LCD TV.
Commodore 64
irumed ::
Mene pa zanima ali trenutno samo SONY serije 3000 ponuja DVB-C pretvornik ali ga ponuja katera druga znamka tudi. Sprašujem zato ker bi nabavil takšen LCD pa ne vem ali je to samo Sony.
3,5 metra je čisto dovolj..zelo boš zadovoljen. Če gledate preko kabelske, se verjetno da dokupit setup box ki signal spremeni v kao digitalnega in je slika lepša po moji oceni za 15-20% Pri nas to košta 70e pa še dodatne kanale imaš zraven (triera). Če imate signal preko T-2 potem, ne more biti boljše, saj to je digit signal.
[SkA] ::
Kao digitalna kabelska? A misliš da je tista parica od xDSLja pa kaj bolj digitalna od koaksnega kabla? :P
Saj sem vedu, da se bo en oglasu. Poglej slika je veliko lepša in to je to. Najboljši signal mam pa definitivno jaz z satelitsko in 10m kabla
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damjan11 ()
Miha76 ::
Hello!
Sem bil že skoraj odločen za plasmo pa zdej k berem in seštevam pluse in minuse se vedno bolj nagibam k LCD-ju (poleg SD signala bo pasla tudi kakšna igrica na xboxu, dvd... skratka mešana uporaba). Glede na to , da je pri plazmah kar nekaj slikovnih anomalij, sam pa tudi nisem prav pazljiv glede statičnih slik... pa poraba plazem tudi ni zanemarljiva. Najbolj pa me skrbi odsevnost stekla ( okna z vseh strani ).
Torej berem na tem forumu , da se kar precej hvali Sony .
Zanima me če je kdo že videl/ima/imel KDL-40P3020, ki jo ima mediamarket za 870€
Ali je 40s3000 toliko boljša, da opraviči 200€ višjo cena
ALi imata obe C tuner?
hvala za odgoovre
Sem bil že skoraj odločen za plasmo pa zdej k berem in seštevam pluse in minuse se vedno bolj nagibam k LCD-ju (poleg SD signala bo pasla tudi kakšna igrica na xboxu, dvd... skratka mešana uporaba). Glede na to , da je pri plazmah kar nekaj slikovnih anomalij, sam pa tudi nisem prav pazljiv glede statičnih slik... pa poraba plazem tudi ni zanemarljiva. Najbolj pa me skrbi odsevnost stekla ( okna z vseh strani ).
Torej berem na tem forumu , da se kar precej hvali Sony .
Zanima me če je kdo že videl/ima/imel KDL-40P3020, ki jo ima mediamarket za 870€
Ali je 40s3000 toliko boljša, da opraviči 200€ višjo cena
ALi imata obe C tuner?
hvala za odgoovre
KDL-40P3020 nima c tunerja.
Zakaj pa odela kdl-40s3000 ni na strani sony.si?
Ter kako to da ga v mediamarketu prodajajo.
lp
Zakaj pa odela kdl-40s3000 ni na strani sony.si?
Ter kako to da ga v mediamarketu prodajajo.
lp
delfinus ::
V mediamarketu prodajajo vse kar ti dusa pozeli zato, ker je vse pripeljano iz DE. lp, D.
SmeskoSnezak ::
Hmmm... kaj sn jaz prav prebral? Če bi htel gledat kablsko, naj rajš CRT uporablam kot LCD TV. Zakaj? Večina folka še ma vedno kablsko. Torej, naj ostanejo pri starih televizijah?!?
@ Pusti soncu v srce... @
mihasus ::
Pozdravljeni,
kako menite, da bi se obnesla kvaliteta slike na LCD TV-ju SONY KDL-40P3020, če bi večinoma gledal Siol TV iz razdalje nekje 3 m?
(nameravam jo kupiti, pa me malo skrbi da slika ne bo OK).
kako menite, da bi se obnesla kvaliteta slike na LCD TV-ju SONY KDL-40P3020, če bi večinoma gledal Siol TV iz razdalje nekje 3 m?
(nameravam jo kupiti, pa me malo skrbi da slika ne bo OK).
Ka res nima nobeden kdl-40s3000 ??
Kakšne so vaše izkušnje lcd-ejev na kabeljskem signalu?
lep pozdrav
Kakšne so vaše izkušnje lcd-ejev na kabeljskem signalu?
lep pozdrav
Muks ::
Če bi imeli možnost izbire sicer verjamem da jo tudi imate katero vrsto digitalne televizije bi izbrali za vaš LCD TV?
1. DVB-c digitalno televizijo
2. DVB-t digitalno televizijo
3. IP-TV
Sam bom kmalu kupil LCD-tv in ne vem ali bi vzeli IP-TV ali naj svojega operaterja vprašam možnost prenosa digitalnega signala preko dvb-t tunnerja. LCD-tv bo pa sony KDL40-d3000
1. DVB-c digitalno televizijo
2. DVB-t digitalno televizijo
3. IP-TV
Sam bom kmalu kupil LCD-tv in ne vem ali bi vzeli IP-TV ali naj svojega operaterja vprašam možnost prenosa digitalnega signala preko dvb-t tunnerja. LCD-tv bo pa sony KDL40-d3000
ib20 ::
Zakaj Sony KDL40D3000 in mogoče ne KDL40V3000 oz. kateri drug model Sony-ja ali kakega drugega proizvajalca. LP
hamurabi ::
Kakšne izkušnje glede Toshibe 37c3502P?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamurabi ()
migaj ::
V Big bangu sem pred kratkim kupil komplet:
Yamaha RX-V461 receiver, Yamaha DVD S661, Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike.
Ogled filma:
Bomba, iz nizkotonca je kar grmelo in mali sateliti so sladko peli, zvočna slika pri ogledu filma je bila res v redu, za moj okus sem sicer zmanjšal jakost nizkotonca in še bolj jakost centra. Sicer pa sem se res počutil kot v kino dvorani.
Poslušanje glasbe:
Razočaranje na celi črti.
Nobene nastavitve niso pomagale, čeprav se da ogromno nastavljati.
Po moje so front zvočniki enostavno premajhni za pravo reproduciranje glasbe.
Zato sem za front zvočnike priklopil stara dobra visoka samostoječa Pioneer zvočnika.
Najboljša zvočna slika je bila šele, ko sem vse ostale zvočnike izklopil (z nastavitvijo direct-stereo).
Ker v glavnem poslušam glasbo, sem Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike nesel nazaj.
Prodajalec je rekel, da sem audiofil in stereofil in naj si kupim Dali Ikon 4 ali boljše zvočnike (par od 800 EUR dalje).
Seveda sedaj lahko poslušam samo stereo ali psevdo 5.1, pa še Pioneer zvočniki so samo 80W in spadajo k drugi komponenti.
Zato bi si rad za začetek kupil boljši in močnejši par samostoječih zvočnikov:
razmišljam o Jamo E570
o: Wharfedale Diamond 9.5
O: Hecto Victa 500
Kasneje, ko bom imel denar dokupim še center, surrounda ter woofer za predvajanje filmov.
Prosil bi za mnenja o primernosti navedenih zvočnikov, seveda v kobinaciji z Yamaho RX-V461 receiverjem.
PS
Smukec, s priklopom nisem imel težav - nimam sicer LCD-ja ampak škatlo-TV, ki je preko SCART-a povezasna na receiverjev analogni avdio-input. Je pa privzeta prednastavljena Scena-3 takoj špilala zvok iz TV-ja na boxe.
Sam sem kasneje nastavil center na OFF, tako gre pri vseh zvočnih slikah celi zvočni spekter na front zvočnika.
Kako pa se tebi dopade zvočna slika kompleta Yamaha-Primus HCS?
Yamaha RX-V461 receiver, Yamaha DVD S661, Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike.
Ogled filma:
Bomba, iz nizkotonca je kar grmelo in mali sateliti so sladko peli, zvočna slika pri ogledu filma je bila res v redu, za moj okus sem sicer zmanjšal jakost nizkotonca in še bolj jakost centra. Sicer pa sem se res počutil kot v kino dvorani.
Poslušanje glasbe:
Razočaranje na celi črti.
Nobene nastavitve niso pomagale, čeprav se da ogromno nastavljati.
Po moje so front zvočniki enostavno premajhni za pravo reproduciranje glasbe.
Zato sem za front zvočnike priklopil stara dobra visoka samostoječa Pioneer zvočnika.
Najboljša zvočna slika je bila šele, ko sem vse ostale zvočnike izklopil (z nastavitvijo direct-stereo).
Ker v glavnem poslušam glasbo, sem Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike nesel nazaj.
Prodajalec je rekel, da sem audiofil in stereofil in naj si kupim Dali Ikon 4 ali boljše zvočnike (par od 800 EUR dalje).
Seveda sedaj lahko poslušam samo stereo ali psevdo 5.1, pa še Pioneer zvočniki so samo 80W in spadajo k drugi komponenti.
Zato bi si rad za začetek kupil boljši in močnejši par samostoječih zvočnikov:
razmišljam o Jamo E570
o: Wharfedale Diamond 9.5
O: Hecto Victa 500
Kasneje, ko bom imel denar dokupim še center, surrounda ter woofer za predvajanje filmov.
Prosil bi za mnenja o primernosti navedenih zvočnikov, seveda v kobinaciji z Yamaho RX-V461 receiverjem.
PS
Smukec, s priklopom nisem imel težav - nimam sicer LCD-ja ampak škatlo-TV, ki je preko SCART-a povezasna na receiverjev analogni avdio-input. Je pa privzeta prednastavljena Scena-3 takoj špilala zvok iz TV-ja na boxe.
Sam sem kasneje nastavil center na OFF, tako gre pri vseh zvočnih slikah celi zvočni spekter na front zvočnika.
Kako pa se tebi dopade zvočna slika kompleta Yamaha-Primus HCS?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: migaj ()
eVro ::
Iščem LCD TV. Verjetno ni treba omenjati, da bi rad imel najboljše za najboljšo ceno. :) Tam nekje 1000-1300 € mislim dati, kupujem pa 40"-42", po možnosti full HD.
Philips PFL7662 (1300 €)
Toshiba 42X3030 (1240 €) - je to možno, kaj je s to štacuno PC-Giga iz MB?
Sony KDL-40T3500 (1300 €)
LG 42LF65 (1300 €)
Kateri od teh modelov je najboljši? Priporočate katerega drugega? Morda argumenti, da naj raje vzamem 720p Bravio za 1200€?
Philips PFL7662 (1300 €)
Toshiba 42X3030 (1240 €) - je to možno, kaj je s to štacuno PC-Giga iz MB?
Sony KDL-40T3500 (1300 €)
LG 42LF65 (1300 €)
Kateri od teh modelov je najboljši? Priporočate katerega drugega? Morda argumenti, da naj raje vzamem 720p Bravio za 1200€?
Tomaz27 ::
frenk:
ce bi si malo prejsnje poste pogledal bi videl da imam KDL 40S3000 in da sem z njim zelo zadovoljen. Definitivno obstajajo boljsi TV-ji, mas recimo W3500 itd ampak glede na razmerje cena/kvaliteta mislim da se zelo splaca.
Tisti ki je spraseval glede DVB-C vgrajenega, mislim da ima zaenkrat to samo Sony serija 3000, je pa mozno da se bo v prihodnje se kdo opogumil in zacel to vgrajevat. Meni se zdi to recimo boljse kot ce bi imel TV 100 HZ ali bi bil FHD. Za primerjavo recimo, foter ima v dnevni sobi Toshiba Z3030D, ki je full hd in ima 100hz, pa ni nobene razlike v sliki. Poleg tega mu je zal ze zato, ker je mogo zdaj posebej to DVB-C skatlo kupit, neki Kaon, ki zgleda bolj tak,.. Pa zdaj rabi 2 daljinca itd.
Se bolj splaca pomoje zdaj dat okoli 1000 EUR za TV in jo pol cez 3 leta prodat pa kaj novega kupit, kot pa dat zdaj 2500 EUR in bo cez 3 leta vredna glih isto kot moja,.. Pa itak bo cez 3 leta spet kaj druga moderno in bo 200 HZ pa full full full super HD z 3200x2500 resolucijo,...
ce bi si malo prejsnje poste pogledal bi videl da imam KDL 40S3000 in da sem z njim zelo zadovoljen. Definitivno obstajajo boljsi TV-ji, mas recimo W3500 itd ampak glede na razmerje cena/kvaliteta mislim da se zelo splaca.
Tisti ki je spraseval glede DVB-C vgrajenega, mislim da ima zaenkrat to samo Sony serija 3000, je pa mozno da se bo v prihodnje se kdo opogumil in zacel to vgrajevat. Meni se zdi to recimo boljse kot ce bi imel TV 100 HZ ali bi bil FHD. Za primerjavo recimo, foter ima v dnevni sobi Toshiba Z3030D, ki je full hd in ima 100hz, pa ni nobene razlike v sliki. Poleg tega mu je zal ze zato, ker je mogo zdaj posebej to DVB-C skatlo kupit, neki Kaon, ki zgleda bolj tak,.. Pa zdaj rabi 2 daljinca itd.
Se bolj splaca pomoje zdaj dat okoli 1000 EUR za TV in jo pol cez 3 leta prodat pa kaj novega kupit, kot pa dat zdaj 2500 EUR in bo cez 3 leta vredna glih isto kot moja,.. Pa itak bo cez 3 leta spet kaj druga moderno in bo 200 HZ pa full full full super HD z 3200x2500 resolucijo,...
miko.m ::
LP
Ali ima kdo kakšne izkušnje/mnenje s Samsungom LE-37R81B, LE-40R81B. Dobil je nagrado za naj HD LCD 2007-2008 eisa-awards.
Ali ima kdo kakšne izkušnje/mnenje s Samsungom LE-37R81B, LE-40R81B. Dobil je nagrado za naj HD LCD 2007-2008 eisa-awards.
Melanholija ::
Na koncu mi je bilo predrago, da bi dal 3500€ za 50" Kuro...Me pa zanima če se splača kupiti 42" model, ali raje kaj druga za 2000€. Rabil bi pa za ps3,digitalna sat,dvd...Je bolje potem takim kupit lcd? Naj raje bi pa tv kupil v Merkurju, ker bi lahko dobil dodaten popust + tega da imam še bone za koristit!
roCkY ::
Oglej si 46" LCD: Sony X3500, W3000, Samsung F86, pogojno M86
Meni plazma in PC enostavno ne potegne. + prisoten rizik poškodbe ker računalnik ostane vklopljen in nastavljen brez izklopa monitorja. Verjetno bi bilo zelo podobno tudi z PS3, ki pa ga na konkretni plazmi še niti videl nisem tako da ne morem nič rečt. Na LCD mi je PS3 slika enkratna.
Pa je Merkur s cenami konkurenčen?
Meni plazma in PC enostavno ne potegne. + prisoten rizik poškodbe ker računalnik ostane vklopljen in nastavljen brez izklopa monitorja. Verjetno bi bilo zelo podobno tudi z PS3, ki pa ga na konkretni plazmi še niti videl nisem tako da ne morem nič rečt. Na LCD mi je PS3 slika enkratna.
Pa je Merkur s cenami konkurenčen?
Melanholija ::
LCD televizor SONY, KDL-40V3000 bi bil dober, seveda za tapravo ceno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
bravissimo ::
Toshiba lcd tv!
Toshiba 42c3502P ima podobne karakteristike kot sony 40s3000. pa še za odtenek nižjo ceno (940 euro). za ta denar mislim, da se splača.
kaj menite?
Toshiba 42c3502P ima podobne karakteristike kot sony 40s3000. pa še za odtenek nižjo ceno (940 euro). za ta denar mislim, da se splača.
kaj menite?
hja, testi so lahko dvorezen meč. velikokrat se zgodi, da so avtorji testov pod vplivom velikoh korporacij ali uredništva in napišejo recimo o enem izdelku malo bolje o drugem pa malo slabše. več ali manj so po moje te zadeve v istem cenovnem razdredu podobne. treba se je le odločit in kupit. vsaka izbira je dobra.
toplakd ::
toshibo 42c3500p mam doma in sem zelo zadovoljen z njo. Slika je tudi na navadnem signalu super, filme pa gledam preko xbox upscalane na 720p in so odlični
LP, Dejan
LP, Dejan
Miha76 ::
Hello!
Lepo vas prosim za pomoč. Kupujem namreč 42" tv pa še vedno ne vem ali bi vzel plazmo ali lcd. Na plazmi mi je sliko definitvno bistveno lepša. Skrbi me edino, ker je stanovanje zelo svetlo na 3 stenah, kjer bil tv so sama okna zato me resno skrbi glede bleščanja-koliko se dejansko blešči. Pa glede anomalij slike (zapečene zadeve-nevem kako se točn reče). Koliko časa bi moral pustitit prižgan tv, da se zgodi kaj takšnega. Aja gledal bi pa 60% kabelsko tv ostalo pa XBOX pa filmi iz compa. Torej kaj naj glede na napisano kupim (plazma ma lepo sliko pa tud cene so bl ok). Na 42" v lcd-ju ni kakšne posebne ponudbe, plazem je pa kar nekaj.
V primeru nakupa lcd: Bi se odločili za večji ekran(42" LG=Philips) ali za malo manjši pa kvaliteten lcd (sony 40s3000)?
Lepo vas prosim za pomoč. Kupujem namreč 42" tv pa še vedno ne vem ali bi vzel plazmo ali lcd. Na plazmi mi je sliko definitvno bistveno lepša. Skrbi me edino, ker je stanovanje zelo svetlo na 3 stenah, kjer bil tv so sama okna zato me resno skrbi glede bleščanja-koliko se dejansko blešči. Pa glede anomalij slike (zapečene zadeve-nevem kako se točn reče). Koliko časa bi moral pustitit prižgan tv, da se zgodi kaj takšnega. Aja gledal bi pa 60% kabelsko tv ostalo pa XBOX pa filmi iz compa. Torej kaj naj glede na napisano kupim (plazma ma lepo sliko pa tud cene so bl ok). Na 42" v lcd-ju ni kakšne posebne ponudbe, plazem je pa kar nekaj.
V primeru nakupa lcd: Bi se odločili za večji ekran(42" LG=Philips) ali za malo manjši pa kvaliteten lcd (sony 40s3000)?
Scarface ::
Kaj je boljše?
PANASONIC TH 42PV71F HD ready
ali
Oziroma kakšne so razlike? Ker je druga varianta kao bolša pa je vseen cenejša....
PANASONIC TH 42PV71F HD ready
ali
Oziroma kakšne so razlike? Ker je druga varianta kao bolša pa je vseen cenejša....
Been there, done that....
za toplak
hvala za komentar glede Toshibe c3500. kako gledaš preko xbox360? naložiš noter filme ali posnameš na medij? jaz mislim gledat preko računalnika. kako se obnesejo igre?
hvala za komentar glede Toshibe c3500. kako gledaš preko xbox360? naložiš noter filme ali posnameš na medij? jaz mislim gledat preko računalnika. kako se obnesejo igre?
Tomaz27 ::
Toshiba je verjetno podobna po karakteristikah in 60 EUR cenejsa, nima pa DVB-C tunerja, ki te stane 100 eur, tako da vbistvu je drazja. Razen za nekoga ki dvb-c ne potrebuje ker ima t2 TV ecimo,.
Drugace so pa Toshiba TV-ji zelo hvaljeni in kvalitetni, prav tako Sharp. Oboje je pri nas full premalo poznano, v svetu pa med vodilnimi,.
Drugace so pa Toshiba TV-ji zelo hvaljeni in kvalitetni, prav tako Sharp. Oboje je pri nas full premalo poznano, v svetu pa med vodilnimi,.
hamurabi ::
Torej, če imam Siol TV, je DVB-C tuner nepotreben. Kakčne so pa kaj izkušnje s Toshibo X3000, ki je malo dražja od C serije?
Toplak
je tvoja Toshiba full hd ali hd ready. malo me bega, ker je v mediamarketu model c3502p (hd ready) na strani od toshibe pa je model c3500p? ne vem od kod so pobrali ta model c3502?
hvala
je tvoja Toshiba full hd ali hd ready. malo me bega, ker je v mediamarketu model c3502p (hd ready) na strani od toshibe pa je model c3500p? ne vem od kod so pobrali ta model c3502?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bravissimo ()
@bravissimo
c3500p je hdready, 3502 je verjetno nekaj podobnega
filme gledam preko starega xbox, nekaj jih mam na mreži, nekaj na dvdjih
ne rabim full hd ker tv gledam iz 5m, dvb-c mi ne pomeni nič, ker mam na izbiro samo satelitsko, siol-tv ali navadne antene.
Tv sem kupil na kratek rok (3-5 let), ker ko bodo 52" cenejše bomo kupli nov tv
c3500p je hdready, 3502 je verjetno nekaj podobnega
filme gledam preko starega xbox, nekaj jih mam na mreži, nekaj na dvdjih
ne rabim full hd ker tv gledam iz 5m, dvb-c mi ne pomeni nič, ker mam na izbiro samo satelitsko, siol-tv ali navadne antene.
Tv sem kupil na kratek rok (3-5 let), ker ko bodo 52" cenejše bomo kupli nov tv
ja, sem glih razmišljal. verjetno je razlika v barvi stojala ali kakšni malenkosti. jaz bom imel razdaljo do tv-ja med 4 in 2,5m kar se mi zdi glih prav za to velikost. samo še nekaj?
Nisi poskusil priklopit na pc, ker me zanima kako razširi sliko na cel ekran?
sicer pa, kot pravijo, pri vsakem tv-ju se najde kakšna posebnost, prednost ali pomankljivost tako, da....v primerjavi s dosedanjimi crt-ji je razlika očitna
lp
Nisi poskusil priklopit na pc, ker me zanima kako razširi sliko na cel ekran?
sicer pa, kot pravijo, pri vsakem tv-ju se najde kakšna posebnost, prednost ali pomankljivost tako, da....v primerjavi s dosedanjimi crt-ji je razlika očitna
lp
Na pc nisem priklapljal, ker za filme in glasbo uporabljam xbox +xbmc priklopljen preko komponentnega vhoda
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toplakd ()
Tomson ::
Mene pa nekaj glede raztegovanja slike zanima:
Zadnjič sem v eni trgovini gledal kar nekaj LCD/PLASMA tvjev, velikosti 42', mislim da so bili Panasonic, Samsung, Philips, Sony in Pioneer.
Pri vseh se je vrtel isti kanal - Discovery Channel, kar mi je najbolj padlo v oči je sledeče. Vsi so prikazovali sliko 16:9, vendar prav na vseh razen Pioneer plasmi je bila slika popačeno raztegnjena, se pravi široki avtomobili, obrazi, postave. Pri Pioneerju pa je bila slika kot bi gledal na 4:3 tvju, čeprav je bila prikazana 16:9. Če ne bi vedel bi mislil da je oddajan signa 16:9.
V čem je torej štos, kdo ve?
Zadnjič sem v eni trgovini gledal kar nekaj LCD/PLASMA tvjev, velikosti 42', mislim da so bili Panasonic, Samsung, Philips, Sony in Pioneer.
Pri vseh se je vrtel isti kanal - Discovery Channel, kar mi je najbolj padlo v oči je sledeče. Vsi so prikazovali sliko 16:9, vendar prav na vseh razen Pioneer plasmi je bila slika popačeno raztegnjena, se pravi široki avtomobili, obrazi, postave. Pri Pioneerju pa je bila slika kot bi gledal na 4:3 tvju, čeprav je bila prikazana 16:9. Če ne bi vedel bi mislil da je oddajan signa 16:9.
V čem je torej štos, kdo ve?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor