» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
34 / 154
»»

toplakd ::

pri tistem tv ko so riti zgledale normalno je bila slika porezana spodaj in zgoraj, pri ostalih pa samo raztegnjena po širini. Če bi dovolj podrobno pogledal na pioneerja bi videl da manjka slika spodaj in zgoraj.

Majo vsi tvji več možnosti prikaza slike

LP, Dejan

delfinus ::

LG ima tudi to sirjenje. Imenuje se spectacle. Normalna je slikana sredini, potem pa malo raztegne na levem in desnem robu in skoraj zgleda da je vse ok, ceprav ni :). lp, D.

Greg_007 ::

Sedaj, ko sem tik pred tem, da si omislim nekaj velikosti 42" kolebam med dvema zadevama:

- Plazma Panasonic 42PX730E:
Plus: Dobre ocene, video procesor zelo zmogljiv, antirefleksni premaz, DVB-T tuner s profilom za MPEG4 in CI režo, reža za pomnilniške kartice (dia show) 3 x HDMI
Minus -bolj skrb: Samo 1024 x 768 resolucija - sicer to niti ne moti preveč, saj bo razdalja gledanja min 3m, 24p ne zmore prikazat, potrebna pazljivost ob prvem mesecu uporabe, velika skrb v primeru povezave s PC

- LCD Toshiba 42X3030D:
Plus: Dobre ocene, video procesor zelo zmogljiv - PixelProcessing IIIpro, active backlight control (črna je črna), Faroudja DCDi Cinema, Full HD, DVB-T tuner s CI režo
Minus - bolj skrb: 24p ne zmore prikazati popolnoma pravilno, LCD-ji (sploh FullHD) imajo običajno težave s prikazom analognega signala, kljub vsem novotarijam...

Tam kjer sem, na kakšno kabelsko ali IP TV sploh pomisliti ne morem. Torej ostane samo lastni antenski sistem, DVD in SD signal in občasno kaj s PC-ja.

Komentar?

WhiteWolf ::

Velika skrb v primeru povezave s PC?

Kaj si mislil s tem?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Scarface ::

Sam sem v približno isti dilemi ampak grem kljub temu čez slabe 3 ure po Panasonic-a :)
Been there, done that....

nixx ::

Bi mi lahko kdo priporocal kaksno dobro stran o ocenjavanju lcd tv-jev? Katere tovrstne strani so najboljse, cimvecje ocenjeno stevilo tv-jev, ter cimbolj strokovno ocenjavanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nixx ()

White Wolf:
S tem sem mislil, da v primeru primeru morebitnega igranja iger stoječi del slike (da temu tako rečem) lahko predstavlja problem ; ali pa recimo pozabljen prižgan monitor ipd.

Edit: Po malo raziskovanja sem prišel do ugotovitve, da Panasonic pri svojih FullHD plazmah 24p signal pretvarja na 60 Hz.

Scarface:
Kateri model ?
Ko boš vse "prištekal in sprobal", pa le poročaj;)

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Greg_007 ()

Dominik76 ::

Edit: Po malo raziskovanja sem prišel do ugotovitve, da Panasonic pri svojih FullHD plazmah 24p signal pretvarja na 60 Hz.

Pretvarja ga seveda, kot tudi vsi ostali :LG, Hitachi,..., vendar ga potem prikaže z motečim efektom- judder, sicer pa preberi par strani nazaj moje poste tukaj in na high-def ( 1080p na 1366x768), ravno panasonica sem testiral in me je minilo...

Zanimivo bi bilo slišati Trirogovo mnenje, saj ima plazmo, katera je tudi meni zelo všeč.
Hipotetično :
Če gledam TV 42" z razdalje 3,5 m in signal iz DVD-ja izvozim v 780p, bi morala biti skika že kar v redu - oziroma ali se sploh opazi razlika do 1080p ?
Po moje niti ne, ali pa vendarle?

roCkY ::

Razlike ne boš opazil. 3.5 m je popolnoma predaleč. Imaš pred cca. tednom objavljen link do članka na to temo. Se splača prebrat!

TRIROG ::

Moje mnenje?
glede česa?

Kar se mene tiče ... ko bo FHD postal zame zanimiv bom verjetno kupil novo plazmo/LCD do tedaj bom pa užival pri gledanju svoje?

Kar se tiče image retentiona ... moram rečt da žal še vedno obstaja ampak vidim ga samo če imam dalj časa na pauzi potem pa recimo preklopim na nek kanal kjer je tema ... pa še to čisto rahlo ...
kljub temu dom v kratkem gor piklopil HTPC ...

Glede FHD oz HD vsebin ... žal ne zanm povedat ... do sedaj sem gledal samo ene 2 dokumentarca v 720p, predvajana iz računalnika pa mi je blo zelo všeč ... kako bi blo če bi bla FHD ne vem ... in me iskreno tudi ne zanima ... ker kot sem rekel ... FHD je trenutno še predrag šport zame ... premalo bang za denar ... pa tudi vsebine ... sem čisto zadovoljen s kakšnimi hdtv ripi ki jih v cvetličarni dobim ...

Kako je pa z DVB-T ne vem ... ker imam kabelsko ... me pa zanima ta IC MPEG4 kartica ...

Še glede osveževanja ... moja je nastavljena na 100 Hz

EDIT: sem lastnik PX730E

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

petrac ::

sony KDL 40P3020.....kakšno mnenje o kakovosti....dobim ga za 850 e in imam 2-leti garancije.
hvala za odgovor

roCkY ::

Kje si najdu ta model? Priporočam v živo primerjavo s serijo W in/ali X. Morda je škoda teh 850€ zanj.

Greg_007 kupil sem PANASONIC TH42PN73 HD ready in včeraj tudi dostavil in priklopil. Ob enem sem kupil tudi Harman Kardon domači kino in moram reči da vse skupaj špila fenomenalno.
Sicer se moram še malo privaditi na velikost ekrana...

frenk222 ::

V petek grem po nov lcd pa še sedaj nevem kaj je bolje med izbranimi modeli:

TOSHIBA 42 X3030D Full HD
ALI
SONY KDL-40S3000 HD ready
ALI
SAMSUNG LE40R82 HD ready
ALI
PANASONIC TH 42PV71F HD ready

PROSIM ZA VAŠA MNENJA

TV SE BO 80% GLEDAL NA KABESKI TER 20% DVIX PREKO PC IN DVD

LEP POZDRAV

trdoreh ::

SONY KDL-40S3000 in konec debate!:D

Lp, Jan

frenk222 ::

@Jan999

Meni je sony tudi zelo ušeč, sam želel bi tvoje mnenje zakaj je bolši.
lp

demon#666 ::

kakor koli je boljše LCD ki je boljša ločlijvost... pr plazmni se zgodi da se grafika poslabša....
tko mi je fok reku...

Tega Sonya sm stestiral in s SD sliko se je odlično izkazal!

Lp, Jan

Nisi pa stestiral ostalih treh, da bi dejansko lahko sodil.

@frenk222: mislim da z nobenim od zgoraj naštetih neboš falil.

toplakd, kako pa ti to veš?!:\

Samsunga sem imel doma in je dosti slabši od Sonya! Toshibo sem tudi ze videl in ni nevem kaj. Za tretjega pa res ne vem, sam kot sm reku, mislim, da je Sony najboljša izbira.

Lp, Jan

kakor koli je boljše LCD ki je boljša ločlijvost... pr plazmni se zgodi da se grafika poslabša....
tko mi je fok reku...

Fok ti je narobe reku ... plazma s časom dobi vse boljšo sliko ... po okoli 50 tisoč urah pa zgubi na svetilnosti ... ampak takrtat enkrat se to zgodi tudi LCDjem ...

Ne razumem zakaj se folku ki pravi da bo gledal televizijo s kabelske priporoča LCD če je pa jasno da je za SD plazma boljša ...
frenk: sam imam panasonicovo 42" plazmo in lahko rečem da se LCD lahko vsak skrije proti njej ... poglej malo po trgovinah ... že na spliterjih imajo plazme boljšo sliko ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

Zame plazma je samo ena-Pioneer!:D Vse ostalo se mi zdi, da ni vredno niti centa. Sony S3000 je odličen tv in se lahko primerja s plazmo.

Lp, Jan

@Jan999 čutil sem na urinu

No ko boš drugič spet kaj takega čutil, se probaj še posrat, lahko da še kej pametnega odkriješ!:\

Lp, Jan

nitro2 je napisal:
vsak svoje kljuse hvali....

petrac ::

Odlocil sem se za nakup Sony-a 40S3000. Kje ga dobim in za koliko guldnov bi se to dalo zrihtat. Seveda me zanima najbolj ugodna varjanta:D
Hvala lepa.

Tr0n ::

http://www.ceneje.si/sony-lcd-tv-40-kdl-40s3000

Jaz gledam isti model, ampak 32.

poglej še pri mediamarket

_obby ::

Po pravici povedano se mi ne da iskat po netu in bom kar tule vprasal. Imam komp z radeon 9550 dvi in me zdaj zanima ali mora graficna kaj posebnega podpirat, da lahko priklopim direkt iz dvi (pc) preko kabla na hdmi (tv)? Hvala za pomoč.

SepoX ::

Ne, nič ne rabi podpirat, samo da boš kupil kabel dvi-hdmi.

_obby ::

Samo je vrjetno bolje da ima graficna hdmi izhod (hdmi -> hdmi), kot pa da grem iz dvi na hdmi (tv). Zna kdo ocenit kaksna bi bila razlika v kvaliteti slike na plazmi ali LCD-ju.

SasoS ::

hdmi = dvi za sliko + zvok.

Andrejcek ::

Toplo priporočam Panasonica.
Ugodno na www.presker.si kjer sem tudi sam dost ceneje skozi prišel.
Je ceneje kot u BB in Janus tradu, pa še pooblaščeni servis imajo.

Lp

presker?

dej no dej ... 1700€ za 42pv700 ... to ni ugodno ... glede na to da jo dobiš pri arobi za 1600 + popust na keš ... pa so uvoznik ...

če greš pa v MM dobiš pa to z DVB-T tunerjem za 1300€, z 2 leti garancije .... kako je zdej presker ugoden?

Tomaz27 ::

Petrac: mediamarket za 1000 EUR, 2 leti garancije,..

alsl ::

Pri starših se odločamo za Panasonic plasmo TH42-PX730, PV71 ali PN73. Za prve dve sem dobil navodila za model PN73 ni pa na internetu nič :\ Kaj kdo ve kakšna je razlika med PN73 in PV71.

Sam imam plasmo LG 42PC1R in ima možnost samodejnega zaznavanja črnih robov v 4:3 sliki in jo tudi samodejno raztegne. Kako je s to funkcijo pri Panasonic plasmah, v navodilih naj bi bila to nastavitev Auto, ali to deluje ?

Hvala

eVro ::

Odločam se za LCD TV in me zanima, kaj je bestbuy s temi lastnostmi:

- 37"-40"-42"
- 1000 - 1200€
- HD ready (720p)

Rad bi imel kakšno bolj znano znamko (pa se mi sploh ne gre za šminkirati ampak bolj zaupam znanim znamkam) kot npr Sony, Philips, Toshiba...

Zaenkrat sem gledal naslednja modela:

- Sony KDL-40S2530
- Philips 42PFL5322

Če pa je v tem cenovnem rangu kakšen dober Full HD (1080p) TV, se ga pa seveda ne bom branil. Rad bi slišal uporabniške izkušnje...

BigBoss_ ::

SONY KDL-40S3000

Za več info preberi prejšnje poste. Cenja je okroglih 1000€ v mediamarketu.

ALSL:
Pri starših se odločamo za Panasonic plasmo TH42-PX730, PV71 ali PN73. Za prve dve sem dobil navodila za model PN73 ni pa na internetu nič. Kaj kdo ve kakšna je razlika med PN73 in PV71.

TH42PV71: brez digitalnega tunerja 2 x HDMI
TH42PN73: z digitalnim tunerjem, 2 x HDMI
TH42PX730E: z digitalnim tunerjem s profilom za MPEG4 in CI režo, antirefleksni premaz panela, 3 x HDMI, boljši zvok, PIP/PAP/PAT, SD reža za diashow

Splača se dati 100 EUR več in vzeti namesto PN73 PX730E.....v Mediamarketu

pepcek ::

pa da še jaz dodam svoje vprašanje...

Že eni dve leti in pol imam plazmo... ki je bila takrat itak draga... Philips 42 5320, in seveda nisem več zadovoljen z njo.
Nekako še vedno gledam plazme tako, da je moj izbor trenutno

Pioneer PDP-4280XA
PDP-4280XA

in Panasonic TH 50 PZ70
Panasonic TH 50PZ70

gkedam v glavnem stvari z računalnika, trenutno preko DVIja.

kakšno je vaše mnenje, hvala.

Pa še to, ali je PDP-4280XA zato toliko cenejši, ker samo nima digitalnega tunerja?

hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pepcek ()

mgermo ::

Oba TVja so glede na reviewe odlična. Pioneer ima boljšo črno ampak to črno boš pošteno plačal saj sta TVja cenovno v istem razredu. Osebno bi meni več pomenilo 8 inčov večja diagonala.

fiti ::

PD-4280 XD ima še elektronski programski vodič in nekaj več vhodov....mene pa zanima kaj pomeni digitalni tuner. Ali to morda pomeni, da pri IPTV (T2) ne bom rabil amino vmesnika?

eni ne čitate nič.

Za IP TV rabiš settop box. Aminota se še ne boš znebil en čas.

LP

Kek ::

Mene pa zanima če se Panasonicova TH-42PX730E, v MM prodaja pod oznako TH-42PN73?

Odločam se med tema dvema
-Pan. TH-42PX730E Plasma
- Toshiba 42C3500P LCD

Gledal se bo izkljucno SD signal. razdalja pa je nekje 3m. Nabavo bi DVB-C, za digitalni signal.
Kolko sem bral forum obe sta zelo vredu.

Vsako mnenje mi pride prav.(predvsem od TRIROGA ki ima Panasonica ,
ter TOPLAKD, ki ima toshibo).

Mam Panasonica TH-42PN73 in nimam nobenih pripomb. Dela super, barve so pa itak najlepša stvar na tej plazmi in jih Toshiba LCD TV nebo nikol prikazoval v taki realnosti. Skratka priporočam.....

Jaz sem z mojo toshibo zadovoljen. V kolikor je SD signal dober je slika dobra. Siol TV ima na nekaterih kanalih lepo sliko, na drugih pa je za kozlat. Isto je bilo prej na starem katodnem TV (Sony 29")

Gor mam priklopljeno tudi navadno anteno, preko katere lovim POP, SLO1 in SLO2 in tukaj je slika več kot odlična. Ni nič slabša kot na starem tv-ju. Je pa precej boljša kot na SIOL TV :)

DVDji zgledajo super, divx pa predvajam s pomočjo XBOX1 upscalane na 720p.

Full Hd nisem kupil zaradi oddaljenosti s katere gledam (5m).

Tudi sam sem bil v dilemi PLASMA ali LCD in na koncu se je tehtnica prevesila na stran LCD.

Pri starem tv me je najbolj motilo, da sem podnevi v zaslonu vedno videl okenski odsev. Nasproti tv-ja imam namreć 2,8x1,4m okenskih površin.

Zdaj ko imam LCD, teh težav nimam več in lahko tudi podnevi normalno gledam tv.

Kek: Mene pa zanima če se Panasonicova TH-42PX730E, v MM prodaja pod oznako TH-42PN73?

Ne! Kolikor sem sam spraševal in ugotovil - lahko se motim je zadeva naslednja:
TH-42PN73 je v bistvu TH-42PV70 z dodanim digitalnim tunerjem
TH-42PX730E pa je nadgradnja TH-42PV71F, kateri ima izboljšan grafični procesor (CATS, Sub Pixel Controller, več formatov slike na izbiro) SRS True Surround, ima tudi antirefleksni premaz panela (Trirog lahko to potrdi), režo za SD kartice - diashow.

V MM je treba za to posebej vprašati - cena malo manj kot 1.300 €

Kek ::

Mi lahko pove kdo točno ceno iz MM za model TH-42PX730E?
Na netu sem pogledal, pa jo dobiš že za 1290€. Malo mam omejen budget, na 1100€ maximum.

Kaj pa mislite o Samsung PS-42Q92H, v janus trade jo majo. Plazmica, kolko sem si jo ogledal res odlična slika. A se da naročit TV pri MM če je nimajo v svoji ponudbi?
««
34 / 154
»»