» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
31 / 154
»»

Tomson ::

Kaj to pomeni da Aminota potem sploh ne rabiš al kako potem povežeš to?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Dominik76 ::

Ne vem zakaj vam ni jasno? DVB-t sprejemniki odkodirajo zemeljski digitalni signal ( tega lovimo po zraku kot analognega z "običajno" anteno, tu je lahko MPEG2 ali po novem MPEG4 ) DVB-c sprejemniki odkodirajo kabelski digitalni signal (če ga nimaš v samem televizorju pač dokupiš zunanjega , v obeh primerih pa imaš možnost dokupiti dodatno kartico ki ti odpira zaklenjene kanale , katere ponudniki-operaterji zaklepajo). Če nimaš DVB-c sprejemnika pač sprejemaš zgolj analogne signale.V primeru internetne televizije ti noben od omenjenih tunerjev ne pride prav zato se na njih ne kaže ozirati.

Sej to mi ni bilo jasno, kako bi lahko tuner pomagal pri internetni televiziji. Zdaj jasno ...

harinho78 ::

Dominik76, če ravno sprašuješ, kaj oziroma zakaj nam ni jasno: meni je tvoj zadnji stavek odgovoril na vsa vprašanja. Hvala.

frajer1 ::

harinho78 je dobro ponovil moje vprašanje, ki je šlo na to:

če imaš SIOL TV, imaš več kot 50 programov na navadni CRT TV, kar sem preveril pri kolegu, ki to zadevo doma ima (ADSL TV). Ima tisto škatlico zraven TV in to je to...

Zato me zanima, ko je govoro o tem, da bi moral od operaterja kupit za 100€ tako tuner. A ni to to, kar ima zraven moj kolega pri TV-ju gratis, dokler je seveda naročnik. Nekaj takega naj bi imel tudi sam zraven, ko bom naročil T2 preko optike (a je ta tuner pri t2 Motorola VIP-1510, vmesnik za kanale standardne ločljivosti) ?

Iz T2 strani
"Naročnikom s priključkom VDSL v T-2 ponujamo digitalno televizijo s preko 130 TV-programi standardne ločljivosti z možnostjo do treh hkratnih standardnih televizijskih sprejemnikov ali ene HD televizije. Naročnikom s priključkom FTTH ponujamo takorekoč neomejeno število standardnih ali HD televizij. T-2 digitalna televizija ponuja programe z najbolj kakovostno sliko in najbogatejšim zvokom na našem tržišču. Mesečna naročnina je 12 € za vse naročnike interneta na VDSL in na optiki (FTTH), naročnina za samostojni paket TV + telefon na VDSL pa je 22 €.

Ob priklopu prejme naročnik v brezplačno uporabo TV-vmesnik (STB), ki izvorni digitalni TV-signal pretvori v standardnemu televizijskemu sprejemniku razumljiv analogni signal. Če želi naročnik priklop večih televizijskih sprejemnikov, najame želeno število STB naprav po ceni 2 € mesečno. Na STB so na voljo Composite, RGB, S-Video ter RF izhodi. Podprta formata slike sta 4:3 in 16:9."

http://www.t-2.net/?ctxID=8&funcID=1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frajer1 ()

Kolikor vem je Amino (sedaj Sagem) edina varianta za internetni TV, ta box pa ima seveda HDMI izhod tako da lahko gor priklopiš LCD ali PLASMO. Brez ne more it, ker pride signal od modema prek mrežnega kabla ki ga Amino potem pretvori v "TV signal".

Brez kakršnega koli tunerja od Siola je na TVju 120 programov. JE pa res da če se vežeš za 24 mesecev je TV komunikator za 1€, če pa vzameš brez vezave pride cca. 150€. Ampak kolikor vem brez ne gre sploh!

harinho78 ::

Ja, tako je to. Jaz sem pa mislil, da ko bom vzel internetni TV, bo tista škatla, ki jo bom dobil, hkrati za televizijo in internet, zdaj pa spoznavam, da bom moral imeti vsekakor modem in STB, razen če kdo naredi kako tako napravo v eni škatli.

frajer1, nekaj se mi zdi zanimivo: če je na SIOL-u v ponudbi 120 programov (kot pravi Tomson), zakaj jih ima tvoj kolega na razpolago samo dobrih 50? Če drži, kar se pogovarjamo, bi moral imeti vseh 120. Ali je to zato, ker nima kakega LCD/plazma televizorja, ampak CRT? Po moje ne bi smelo biti tako.

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

A je res problem v eni 20x20cm škatlici?
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Mogoče ima SiOL TV preko kabelske ...
Everybody lies!

Kato ::

Kakšni starejši CRT-ji imajo samo po 50 mest za programe.

Kaj ma pa to veze če imaš STB?
Everybody lies!

Fantje,

moje kolega ima vseh 120 na CRT-ju, in ima prek ADSL siol Tv, sej to sem že napisal gori...:\

Me pa še vedno zanima, kaj je z DVB tunerjem, kje ga moj kolega ma, a je to tista kišta, ki jo da Siol gratis zraven? Oz. zame je dost pri T2 tisti STB vmesnik al še kaj rabim?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frajer1 ()

rs1975 ::

fantje, bom še jaz dodal svoj odgovor.
pri siolu za IP TV potrebuješ STB, konkretno sagemov. to velja tako za adsl, vdsl2 ali preko optike. cena pri vezavi 1EUR.
obstaja še možnost CATV preko optike, kjer dobiš namesto STB RF PRETVORNIK katerega preko coax kabla povežeš s tv sprejemnikom. RF pretvornik dobi uporabnik brezplačno v uporabo. in to je to!

frajer1 : STB vmesnik potrebuješ in je zate dovolj !

Dominik76, hvala za odg.

To me je zanimalo, a rabim tist DVB tuner, ker če ga dobim gratis od ponudnika (T2/Siol), valda pol nam sam zarad njega tak tv kupoval oz. ga še posebej kupoval. :))

SepoX ::

@Greg_007 na prejšnji strani:

Model, ki ga prodajajo v Mediamarketu je Panasonic TH-D42PN73E. Ima tudi Common Interface slot. Digitalni tuner podpira samo MPEG2.

Scarface ::

Ali so bistvene razlike med:
- PANASONIC TH-42 PX 730
- PANASONIC TH-42 PV 71

Razlika v ceni pa je nekaj čez 100€...se splača?

A je problem če digitalni tuner podpira samo MPEG2 in ne tudi MPEG4, ki je v veljavi pri nas?

Lp
Been there, done that....

zmelkoow ::

LP!

Eno vprasanje!

Sestra ima LG PC1r plazmo. Kar naenkrat se ob vklopu ne prikaze vec slika - slisi se samo zvok.
Ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo?

Hvala

TRIROG ::

730E ima boljši zvok, 3x HDMI, Podpooro za PIP in PAP, antirefleksni premaz na steklu ...

Hvala za odgovor.
Se se odločil, da bom naročil še TRIO pri Siolu glede na to da imamo na našem naslovu že njihovo optiko.
A je na plazmah bolša slika s kabelskim signalom ali je bolša pri Siol TV?

roCkY ::

Če za kabelsko ni vezave jo naroči. IP pa vzemi testno. Je pa na IP boljša ponudba kanalov. Sprobaj!
Na optiki pomoje razlike nebi smelo biti. Ob dobrem TV bi morala bit prednost na strani kabelske saj je kompresija Siola precej velika. Ko bodo ponudli HD boš pa vidu kaj se bodo spomnili glede dekodiranja.

Ja trenutno imam kabelsko preko Telemacha in telefon + internet na T-2, pa bi vzel TRIO na Siolu in imam vse skupaj... s tem da je zelo ugodno, da ne omenjam kako bi mi pasal met 20/20 optiko... trenutno imam 1/1 ADSL....

Bom pa imel en mesec magar oboje, da vidim kakšna je razlika....

Kek ::

Zdravo!

No tudi jaz se odločam za nakup novega TV-ja.
Med prebiranjem foruma sem zasledil da je dosti debate okoli Panasonic 71F plazme.

Tv ki ga bom nabavo se bo izključno uporabljal za gledanje kabelskiga signala, mogoče tu pa tam kak DVD.

V bistvu sem zdaj malo v dilmeni med plazmo in LCD, ampka vseeno se bolj nagim k LCD.

Moj TOP favorit je TOSHIBA 42X3000P (cena 1320€ ).
Pa me zanima če je smiselno kupit FULL HD, glede na to da nimam nobene konzole ali česa podobnega.Če ni smiselno FHD kupit bi vzel potem drugo serijo 42C3000P.

Gledal sem tudi Sony-ja in sicer KDL-40S3000, ki ima že vgrajen Digitalni reciver, ker mislim da je brezveze kupovat LCD ali plazmo če imaš analogni signal.

Zanima me mnenje od uporabnikov, zakaj PLAZMA, in zakaj LCD?
In pa glede FULL HD? Če se splača kupit, če se bo gledalo samo kabelski signal?

[SkA] ::

Če se ti gre predvsem za gledanje filmov in SD televizije potem je plasma še vedno boljša izbira. Glede na tvoje želje je FHD prej šibka točka kot prednost, tako da predlagam kako kvalitetno HD ready plasmo. O tem pa je bilo tu že ogromno napisanega, tako da malo scrollaj nazaj in si poglej, kaj je dobrega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Tomaz27 ::

Se po novem ne strinjam vec. Za gledanje SD signala, ce imas DVB-C tuner recimo, nimas pri LCD-ju nic slabsega signala. Kot pravim sam sem bil vec kot 1 leto zagovornik plazem, dokler nisem kupil Sony KDL-40S3000, ki ima vgrajen DVB-C tuner in imam super sliko! Skoraj si upam trditi, da je slika boljsa kot na 29 Sony 100 hz CRT televizorju, ki sem ga imel prej. Verjetno dosti k temu pripomore DVB-C tuner ampak saj tako ali tako nima veze, ker je pri tem TV ze vgrajen in ga ne rabis dokupovati. Tako da sedaj niti priblizno vec nebi razmisljal o plazmi in njenih problemih z burn inom, image retention, visoka poraba, gretje, ventilatorji vzadaj ki povzrocajo sum,... Pol bos pa skoz trepetal, ce se ti nebo logo od
kakega programa vzgal v sliko al pa da bos kdaj tv pustil prizgan na neki staticni sliki :).

Vglavnem jaz mislim da plazme pocasi odhajajo v pozabo, vsi prodajalci so mi zatrdili, da prodajo vec kot 80 % lcdjev in samo nekje 20 % in manj plazem, tako da je premoc ocitna. LCD-ji pocasi prevzemajo segment in plazmam se slabo pise. Mogoce je edina konkurenca se kaksen Pioneer Kuro, ki ima pa taksno ceno da ne hvala.

irumed ::

Torej če imam navadno kabelsko in če kupim tv z DVB-C pretvornikom bom imel bolšo sliko ali sem narobe razumel. Ne vem ali nudijo to možnost vsi kabelski operaterji.

SepoX ::

Boljša primerjava bi bila koliko lcd in plazem se proda v razredu 42" in več, ker tisti 32" in manjši lcdji za đabe požerejo večino trga. Burnin in image retention sta že stvar preteklosti, ventilatorje zadaj in porabo pa pač pogledaš od modela do modela.

Vglavnem jaz mislim da plazme pocasi odhajajo v pozabo, vsi prodajalci so mi zatrdili, da prodajo vec kot 80 % lcdjev in samo nekje 20 % in manj plazem, tako da je premoc ocitna. LCD-ji pocasi prevzemajo segment in plazmam se slabo pise. Mogoce je edina konkurenca se kaksen Pioneer Kuro, ki ima pa taksno ceno da ne hvala.

Veš zakaj je to? 32-37 inčni razred je najbolj prodajan in tu LCD pravzaprav nima konkurence, nevem pa ali je to ker ljudje nočejo večjega TV-ja ali pa bolj verjetno se jim zdi ,dati več kot 800€ za TV neumno. V naslednjih dveh letih praktično vsi proizvajalci napovedujejo enormno povečanje povpraševanja za Big Ass TV-je 50" in več , Samsung dela novo tovarno , Panasonic dve. Uglavnem je za pričakovati pocenitve 50" in več " TV-jev, ko se pa fajt preseli v ta rang pa zmagovalec ni znan. Zdej dosti je odvisno od razžirjenosti HD vsebin , boljši je signal manjše so razlike v sliki in ljudje bojo izbrali tistega ,ki je cenejši, faktor bojo pa tudi tiste že zgoraj omenjene pomankljivosti plazem. Nemorem se ravno strinjati ,da se plazmam slabo piše , če pogledaš trenutno najboljši TV Pioneer Kuro vidiš kaj je izvedljivo s plazmami , pa če pomisliš še na skoraj dvakratno povečanje proizvodnjih kapicitet vidiš ,da ima ta tehnologij še vedno dovolj moči. Čez 5-10 let bo pa že kakšna novo tehnologija prišla in bosta oba zastarala.

Torej če imam navadno kabelsko in če kupim tv z DVB-C pretvornikom bom imel bolšo sliko ali sem narobe razumel. Ne vem ali nudijo to možnost vsi kabelski operaterji.

Ja v primeru da imaš kabelsko televizijo, dobiš ti analogni signal v televizijo. Če pa kupuješ novo plazmo ali LCD, to pa je digitalno, stvar ne špila vredi. En kolega ma LG plazmo 125cm
pa je reko da je slika slabša kot pa na starem CRT televizorju. Zato lahko pri svojem kabelskem operaterju se pozanimaš ali imaš možnost digitalne televizije, kar pomeni da lahko pri njih kupiš ta DBV-C reciver. Zdaj v mojem primeru pride ta reciver 70€. Imajo pa Sony televizorji
mislim da modeli 3000 že vgrajen ta DBV-C pretvornik, tako da ti prideš samo domov priklopiš analogni signal, in pol ti tv sam spreminja signal v digitalnega.

Ne smeš pa zamenjat DBV-c in DVB-t ker to pa je pol čist drugo. DVB-t pa je signal po luftu.
Pri nas si z DVB-t ne moreš nič začet, oz če si kje blizu avstrije je možno da loviš njihov signal, ler oni oddajajo digitalno po luftu.

toplakd ::

Še moje ugotovitve

Sam sem najprej tudi ciljal na plazmo na koncu sem pa kupil LCD
Toshiba 42C3500 in mi ni žal. Slika na SD je zelo dobra, DVD filme
pa gledam preko XBOX upscalane na 720p in so več kot odlični :)

LCD sem vzel predvsem iz razloga, ker poslušam glasbo preko XBOX
media centra, in mam včasih več ur stoječo sliko, plus večina
SD programov je v 4:3 in ker mrzim široke RITI gledam vse 4:3
programe s črnimi robovi ob strani. Žoga mora biti OKROGLA.

Glede FullHD ali ne pa sploh nisem razmišljal, ker TV gledam iz
5m tako da pri taki velikosti slike ne bi niti opazil razlike
med 720p in 1080p.

Večjega TV zaenkrat nisem vzel, ker se mi ni zdelo smotrno dat 50%
več denarja za 4" večjo sliko.

Ko bo prišel čas, recimo čez 5 let, se bo ta TV preselil v drugo
sobo, v dnevni prostor pa bo prišel večji in novejši in boljši TV :)

Lep pozdrav, Dejan

djordjevic ::

Zanimivo to glede 4:3. Jaz sem se tak navadil na 16:9, da lahko popizdim, ko grem na kak obisk, kjer majo na 4:3 nastavljeno. Pop ma recimo lep del svoje produkcije na 16:9 in upam si trdit, da bo trend šel samo v to smer. Ne vem, zdi se mi nesmiselno, da bi gledal 4:3. Pol bi si kupo obično televizijo. Je pa res, da so ene wide televizije, vem za enega JVC-ja, na robih sliko tak bedno raztegovale, da so male dekline desna ali leva bedra, odvisno od aspekta, enkrat širša.

toplakd:
Sam sem najprej tudi ciljal na plazmo na koncu sem pa kupil LCD Toshiba 42C3500 in mi ni žal.

A lahko vprašam zakaj si vzel ravno ta model? Na mediamarket.si imajo tri različne modele za isto ceno, pa me zanima zakaj si se ti odločo ravno za tega?

Gledal sem malo karakteristike ta tvoja ima 4000 kontrsta, Pixel PROcesin IV in pa majn štroma žere, medtem ko imata 42C3000 in 42C3001 5000 kontrast, piksel PROcesing III PRO, pa več štroma žereta?

Se splača pozabit tistih 1000 enot kontrasta,
pa zato med boljše procesiranje slike, pa manjšo porabo?

toplakd ::

-piano lack
-manjša poraba
-novejše procesiranje slike
-kontrast mam na 60 od 100

Sicer pa ma še eno funkcijo BlackStretch ampak jaz mam na off,
enim se bo pa mogoče dopadlo

sicer pa cena je ista za vse, tak da vzameš katero hočeš :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

Kato:

glej cene padajo pri LCD-jih hitreje kot pri plazmah, kjer so ze prej bile nizke, tako da ko bo vojna na formatu 42-50 bodo LCD-ji imeli
isto ceno ali pa bodo celo cenejsi. Kot sem rekel Pioneer Kuro se mogoce lahko primerja ja, ampak povej mi, koliko Slovencev ima Pioneer Kuro plazmo? Verjetno 2 v celi Sloveniji in verjamem da je razmerje drugje po svetu podobno. Ne mores zdaj primerjat TV, ki stane 2500 EUR in Tv, ki stane 1000 EUR. Jaz sem kupil Hd ready Sony KDL40-3000 ravno zato, ker vedno menjam vso elektroniko na vsaj 3 leta in mi je brezveze zdaj dajat 2500 eur za neki full hd, 100 hz tv, ki bo cez 1 leto zastarel in bi ga ravno tako cez 3 leta prodajal in zgubil na njem 80 % cene. Raje kupim sedaj nekaj za 1000 eur, prodam cez 3 leta za 400 eur pa kupim spet nekaj za 1000 eur. Nikoli se ne splaca kupovati tistega kar je zunaj najnovense, ker v roku 1/2 leta pade cena za 50 %. Pol po drugi strani spet se pri 40 diagonali full hd ne splaca. Preverjeno! Ima foter doma
42 toshibo najnovejso z3030d, ki je stala 1600 EUR in pol je kupil se za 100 eur DVB-C tuner. Pol pa kupim jaz cez 1 teden mojega Sonyja in foter se zdaj joce, zakaj je dal 700 EUR vec za nekaj, kar ima isto sliko kot moj TV, poleg tega pa ima se 2 daljinca itd. Vglavnem to make the long story short, vedno se splaca kupit neki srednji segment, kjer je cena ze padla.

Kar se pa plazem tice ne govori da image retentiona ni vec, preberi si na http://www.hdtvtest.co.uk/ opis Panasonic plazme za 1500 eur, kjer ugotavljajo da image retention se vedno ostaja. Pa je ta plazma boljsa od tukaj v nebo kovane PV71F. Oni delajo neodvisne realne teste in verjetno bolj vejo kot nekdo, ki je to plazmo 2x v Bofu pogledal in ugotovil, da tega vec ni,.

Tudi ko splosno pogledas vidis da plazme delajo samo se Panasonic in Pioneer, pol pa nekaj malega Samsung, ostalo pa ni vec omembe vredno. Pol pa pogledas segment LCD-jev pa ugotovis, da jih delajo vsi proizvajalci z nastetimi vred + se vsi ostali, razmerje modelov je 4:1 v korist LCD-jev itd. Poraba je pri vseh vecja kot pri LCD-jih, gretje je pri vseh vecje itd. Se pa strinjam, da so se nekaj let nazaj plazme definitivno imele prednost, ampak zdaj ko so crno barvo porihtali in motion blur pri lcdjih, mislim da plazme totalno zgubljajo,.. Bomo videli cez 3 leta. Stavim da bo prednost v korist LCD-jev se vecja,..

nitro2 ::

tomaz27
vsak svoje kljuse hvali....
zase vem, da nebi nokoli kupil nekega šitastega lcd-ja...sploh pa sonija ne, ker imajo totalno nenaravno sliko s preveč našponanimi barvami...
bejbika je kupila panasonica pv71f...upravičeno je opevan na tem forumu...
kej več pa ni za dotat...aja burn-in...a veš da na plazmah obstaja screen saver, ki se vključi v primeru statične slike...vžgan logo tv postaje pa itak ni mogoč glede na to kako pogosto so reklame anede :)

glej cene padajo pri LCD-jih hitreje kot pri plazmah, kjer so ze prej bile nizke, tako da ko bo vojna na formatu 42-50 bodo LCD-ji imeli isto ceno ali pa bodo celo cenejsi.

To je zelo verjetno , res pa težko rečem kakšna bo skupna proizvodnja plazem in LCD-jev v prihodnjih letih.

Kot sem rekel Pioneer Kuro se mogoce lahko primerja ja, ampak povej mi, koliko Slovencev ima Pioneer Kuro plazmo? Verjetno 2 v celi Sloveniji in verjamem da je razmerje drugje po svetu podobno. Ne mores zdaj primerjat TV, ki stane 2500 EUR in Tv, ki stane 1000 EUR

Sej ju nisem primerjal, samo pravim ,da je to ultimativen TV in ,če bi imel ali pa lahko upravičil z 3500€ za TV bi kupil tega in ne kakšnega 52"LCD-ja.
Jaz sem kupil Hd ready Sony KDL40-3000 ravno zato, ker vedno menjam vso elektroniko na vsaj 3 leta in mi je brezveze zdaj dajat 2500 eur za neki full hd, 100 hz tv, ki bo cez 1 leto zastarel in bi ga ravno tako cez 3 leta prodajal in zgubil na njem 80 % cene. Raje kupim sedaj nekaj za 1000 eur, prodam cez 3 leta za 400 eur pa kupim spet nekaj za 1000 eur. Nikoli se ne splaca kupovati tistega kar je zunaj najnovense, ker v roku 1/2 leta pade cena za 50 %. Pol po drugi strani spet se pri 40 diagonali full hd ne splaca.

Se nebi mogel bolj strinjati s tabo.
Kar se pa plazem tice ne govori da image retentiona ni vec, preberi si na http://www.hdtvtest.co.uk/ opis Panasonic plazme za 1500 eur, kjer ugotavljajo da image retention se vedno ostaja.

Nikoli nisem tega rekel, pravzaprav tudi pri svoji opažam "image retention" samo dokler to ni "screen burn" ni problem
Tudi ko splosno pogledas vidis da plazme delajo samo se Panasonic in Pioneer, pol pa nekaj malega Samsung, ostalo pa ni vec omembe vredno.

Ah to pa že spet ni res, imaš kar dosti proizvajalcev recimo LG,Philips, Hitachi,... Daleč največ plazem naredi Panasonic edini resni konkurent je Samsung, ostali jih pa bolj malo naredijo, Pioneer je recimo celo znižal proizvodnjo v zadnjem letu in se poskuša pribljižati Fujitsu-ju kot nekakšen zelo specializiran proizvajalec.

djordjevic ::

Philips Aurea FTW.

Dr_S ::

Pozdravljeni

Kje pa se da kupiti ta DBV-C pretvornik?
Ker imamo pri nas tudi kabelsko tv in si bo oči kupil LCD tv.

Nitro2:

ce si idiot in nimas pojma bodi raje tiho in ne bluzi. Ce si je tvoja prikolica kupla plazmo in zdaj misli da je v nirvani njen problem, malo si poglej forume in ostalo pa presodi kaj ljudje vec kupujejo. Je pa fajn ce si mislis da si najbolj pametn ker sodis med 10 % ljudi, ki kupujejo plazme. Se bomo cez 2 leti menli recimo, ko bo ta segment 5 %,..

Aja btw si vedo to da se dajo barve nastelat na TV-jih. Res. Mores enkrat probat stisnit menu na kaksnem daljincu, ne samo stevilk od 1-9, volume pa mute,.. Jaz mam na svojem lcdju cisto naravne barve, pa sem si ga tak nastavo brez kaksnih video cdjev. Sem pa pol se dodatno probal z AVIA cd-jem ki je za nastavljanjem slike in sem ugotovil, da sem ze na oko skoraj 100 % isto nastavo kot pol tam,.

Tak da lepo prosim ne govori nekaj na pamet in ne primerjajo med seboj lcd-jev ki jih vidis v Bofu in pridejo z vsem nastavljenim na 100%. Bi reko da ce das na PV71 vse na full bo slika tudi malo nenaravna ane,..

LAhko si pa prides k meni pogledat kak zgleda navadna kablska na LCD-ju, ki ima DVB-C tuner, pa se boma pol menla. Sem bil sam isto tele kot zdaj ti pred 1 letom in sem reko LCD-ja ne kupim za noben dnar, pol sem pa le malo zacel ugotavljat da se 80 % ljudi verjetno tezko moti in je boljse go with the flow kot pa nekaj pametn bit na silo. Pa tudi v zadnjem letu so razlike med plazmo in lcdjem ze tak majhne, da se glede na tezave pri plazmah vec res ne splaca jih kupovat. Vcasih ko so imele boljso crno, lcd-ji tezave z motion flow itd se bi nekak reko. danes ko je pa to pri lcdjih ze skoraj isto, cene so primerljive, bi blo pa pomoje kr tezko mi dat dnar za plazmo,.

Dr_S:

to dobis pri svojem kablskem operaterju. Vsaj pri nas v Mb je tako, da vsak kablski operater ponuja ta skatle. Drugace si jo lahko pa tudi iz Nemcije ali Avstrije oz. Ebay,.. narocis. Samo malo prej preveri, da nebi blo pol pri vasi kablski kaksnih problemov in stvar ne bi delovala. Nisem namrec siguren kako je z raznimi standardi, al to deluje povsod al pa ma kaj veze glede kablske,..

Tomaz27: se popolnoma strinjam z vsem kar si napisal.Ja PV 71 je dober za SD signal,tudi za DVD-je toda ko na njem vidiš zatikanje in cukanje pri 24p signalu te mine da bi film pogledal do konca.Kar se pa tiče barv je pa nastavitev toliko da če si še tako zahteven najdeš tiste ki ti najbolj ustrezajo, od topline do posebnih efektov kot so cinema, standard, movie, vivid in še in še.Drugače pa vse kar sem do zdaj napisal na forumu sem v praksi sam stestiral in zatem stojim, škoda da si nekateri svoje mnenje ustvarijo zgolj na ugotovitvah drugih in potem to prodajajo za suho zlato.
Sicer si pa "šitastega" SONY-ja 46D3000 lahko tisti ki misli drugače tudi pri meni ogleda, Čeprav se pa presneto dobro zavedam da je PIONEER klasa zase, panasonic pa ni, vsaj ne 10 generacija.

Zgodovina sprememb…

frenk222 ::

Do pred kratkim sem bil odločen da kupim plasmo, sedaj pa me zanima še par mnenj, kater je best buy LCD? Pretežno se bo gledala kabelska, ter predvajanje filmov iz PC-ja. Med branjem foruma sem prebral da je dobr da ima vgrajen DBV-C pretvornik. Namen pa imam odšteti okrog 1100-1200€.
Prosim za čim več naštetih predlogov.

lep pozdrav

Bi bilo dobro če bi napisal kakšno diagonalo želiš...

frenk222 ::

Diagonala bi mogla biti okrog 40˝
lp

Za to kar želiš nimaš dosti izbire : SONY KDL 40S3000 , in lahko si brez skrbi da boš zadovoljen in navdušen, sicer pa povprašaj Tomaza27!

TRIROG ::

Fantje malo mešate hruške pa jabuke ... vsaj kar se tiče DVB-C in navadnega ( Analognega )signala preko kabelske ...

DVB-Cja in Analognega isgnala ne gre primerjati ... Sam imam plazmo in ko primerjam sliko na analogni tv s katerimkoli LCDjem ... je razlika očitna ...

v Flejmanje o tem ali lcd ali plazma se pa ne bom spuščal ... ostalim ki kupujete pa napotek ... poglejte kaj vam je všeč in to kupite ... zadovoljni boste v vsakem primeru ...tako s plazmo kot z LCDjem ...

Daj pojasni zakaj mešamo hruške in jabolka in kdo primerja DVB-c in analogni signal
PS :A si morda že primerjal digitalni signal na LCD z analognim na plazmi?

yobplay ::

Pozdrav vsem.

Tudi jaz kupujem LCD televizijo. Odlocil sem za SONY, vendar nisem siguren kaj naj vzamem?
Velikost LCD bo 40" in bom gledal televizijo iz razdalje 2,5 m.

Uporabljal bom tudi XBOX 360. Z njim bom gledal tudi filme, DVD. Obcasno bom povezal LCD z racunalnikom za gledanje filmov preko rac.

Moje vprasanje. Ali je smiselno kupiti FULL HD, ce bom gledal in igral igre na razdalji 2,5 m??
Ce ja, potem sem razmisljal o nakupu SONY KDL-40W3000. V nasprotnem primeru bi kupil SONY KDL-40D3000 BRAVIA HD ready.

Prosim za nasvet?

Thanks.
d calic

nitro2 ::

tomaz27
a si napet?

Tomaz27 js nevem od kje teb podatki, da folk tok LCDje kupuje. Mogoče samo pri vas v MB...
Meni je blo še pri vsakem prodajalcu rečeno, da je pri dimenzijah od 42" naprej več kupcev plazme in nima smisla razmišljat ali LCD ali plazma, sploh če ni prioriteta povezovanje s PCjem.
Je pa res, da večina kupuje manjše dimenzije, kar pomeni, da imajo samo LCDje na voljo....in tud slučajno ni res da so plazme v zatonu, ker jih daleč največ prodajo v ZDA in dokler bojo tam šle v prodajo, se bojo tudi proizvajale.
««
31 / 154
»»