» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
30 / 154
»»

Melanholija ::

Cena pove vse, bi kupil samo je zadeva draga! Trenutno sem v fazi kupovanja, se bodo cene plazem (kuro) kaj znižale?

trdoreh ::

Vzami Kuro HD Ready, 3500evrov in je super tv, boljsi od kakega LCD FHD, imo.

Lp, Jan

Melanholija ::

Hvala za predlog, bom še malo razmislil!

ironmaiden ::

Zdravo. Kupujem plazmo Panasonic Viera TH-42PV70. Vprašal bi kako je z odsevnostjo displaya, se pravi kako močno se svetloba odbija od zaslona (luč, dnevna svetloba,...) . Žal se ne morem zmišlevati kam jo bom postavil in bom v bližini imel direktno okno na zahod.

Vem da je za večino to banalno vprašanje, meni pa predstavlja problem. Hvala vnaprej.

El Nino ::

No da se še jaz malo vrinem. Kupujemo nov TV. Naj bi bil LCD, velikosti 26''-32'. Kaj mi priporočate glede na to, da je budget tam okol 700€? Gledali ga bomo z razdalje 2,5m (nimamo ne vem kako velike dnevne sobe) in ne bi rad, da bi se videl vsak pixel posebej. Do zdaj me najbolj zanimajo tile modeli:
Sony dkl 26p3000

sony kdl 26s2000

Osredotočili smo se na 26'' modele, ker (vsaj po moji logiki) imajo 26'' in 32'' isto resolucijo (1366 x 768), se pravi je velikost pixla pri 26'' manjša kot pri 32''. Če se motim, me kar popravite.
Če pa mate kak svoj predlog, bi blo zelo fajn da bi dali zraven kak link.

Hvala za odgovore
lp
luka

korenje_ver2 ::

raje dajte 300€ vec in kupite 42". 26" je preprosto predrag za to kar ponuja. Pikslov ne bos vidu na nobenem tvju s tako resolucijo pri razdalji 2,5m.

Zgodovina sprememb…

Maroquai ::

res je, raje dodaj se 100 -200 evrov in kupi vsaj 38 če ze ne 40!!! Verjemi ne bo ti zal, kajti 26 je ze malo večji racunalniški ekran!

Poglej na www.nediamarket.si in za 900 eur bos sigurno nasel naksen primeren tv!

LP

delfinus ::

Grozovito, 2000EUR razlike v ceni Idealo

p.s. gre se za vprasanje, ki ga je duleman postavil na prejsnji strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Si noben ne lasti Panasonic Viera TH-42PV70????

Vprašal bi kako je z odsevnostjo displaya, se pravi kako močno se svetloba odbija od zaslona (luč, dnevna svetloba,...) . Žal se ne morem zmišlevati kam jo bom postavil in bom v bližini imel direktno okno na zahod.

Vem da je za večino to banalno vprašanje, meni pa predstavlja problem. Hvala vnaprej.

rene ::

Ja. tud mene zanima.

lg-37lf65 / lg-42lf65

ali

panasonic-42pv70e

po kriterijih:
Razdalja gledanja je 3,7 metra.
Prostor bo precej svetel, pa bi uporabljal tudi podnevi
Precej bo gledanja tv-ja, recimo siol tv
Nekaj bo hd zadev. vedno več.
Tv bo tudi alternativni monitor. Za branje rssjev s kavča.

Zakaj za vraga ste se vsi napalili na 42pv70e

trdoreh ::

Delfincek:
Grozovito, 2000EUR razlike v ceni Idealo

Ta model dobiš pri nas za isto ceno, malo si pomešal zadeve.

Lp, Jan

Kato ::

Ok najprej delfinček:

Tista plazma po kateri je nekdo spraševal na prejšni strani je 1080p KURO ,tista tvoja je pa navadna HD Ready KURO (vseeno fenomenalen TV), zato je razlika v ceni 2000€.

ironmaiden:

Načeloma naj bi imele vse plazme približno enak odboj, razen Samsung Q serija ,kjer je ta odboj malce razpršen je pa vseeno. Zdej svetujem ti ,da greš v kakšno trgovino ,kjer je dovolj dnevne svetlobe (recimo tista Pioneer-jeva na Celovški) in pogledaš ta odboj v živo in se odloči ,če si pripravljen s tem živeti. Če pa nisi potem si boš pa moral umisliti LCD, takega brez premaza.

rene:

se ti ne zdi 37" na 3.7m občutno premajhno?

Tomson ::

rene: sam razmišljam o 42'' na 2.5m. Na 3.7 mislim da je optimum 50'' ... Če ne pa vsaj 42''!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

El Nino ::

@ korenje_ver: kaj pa 32''?

delfinus ::

Jup res je, sem spregledal, napaka. Nemcija in UK okrog 4800 EUR, NL pa B pa ze okrog 6000. Nora cena v vseh primerih.

Greg_007 ::

Zanima me sledeče (da ne bom dolgovezil):
Nameravam kupiti plazmo Panasonic - kolebam med modeloma 42PV71F in 42PX730E/42PN73.
Vem, da ima slednja vgrajen se DVBT tuner.
Vprašanje pa je:
V Sloveniji uporabljamo MPEG4 namesto bolj uveljavljenega MPEG2. Ali vgrajen DVBT tumer podpira samo dvojko ali tudi štirico ?
V kolikor štirice ne, potem je po mojem mnenju boljša prva varianta - kupovati druge nima smisla.
Kaj mislite?
Je kdo že testiral sprejem Slo programov, saj nacionalka testno že oddaja DVBT ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Greg_007 ()

toplakd ::

Od danes sem lastnik Toshiba LCD 42C3500, katera se dobi za 1000€. Za ta denar zelo dober nakup.

Priklopljen mam Siol tv in slika je zelo dobra, ko se malo poigraš z nastavitvami.

Gor mam priklopljen tudi XBOX (prva generacija) preko komponentnega vhoda na katerem zaigram kakšno igro, ter predvsem pogledam kakšen divx.
Moram reči da xbox zelo dobro upscala na 720p, ker je slika super.

LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

Eto sm naročil Panasonic Viera TH-42PV70 dobim naslednji teden. Za svoj denar daleč najbolša plazma (nisem pristaš LCD-jev, saj nimam in ne bom imel konzole + črna slabša + dinamično gibanje manj ostro). Sem pogledal v trgovini im me je prepričala, pogledal sem tudi LG 42CP55 a je imela slabšo črno, več šuma in nadležno je piskala.

Gor bom priklopil PC, ste uporabniki te plazme povezovali na VGA port ali ste povezali DVI na HDMI? Kaj je bolje?

SepoX ::

Jst mam kar preko vga, pa je super slika. Resolucijo najlepše prikaže 1024x768, tako da moraš pri filmih popravit razmerje - pri BSPlayerju daš razmerje na anamorphic.

joseph25 ::

Kaj pravite o tej plazmi.
Raje bi kupil 50 plazmo: Philips 50PFP5532

http://www.mimovrste.com/artikel/135008...

Jo ima kdo mogoče oz.ima kdo kakšne informacije,kako se odnese SD signal.
Imel bi priklopljen tudi PC.
Kakšen signal lahko največ dobiš iz PC-ja na plasmo in preko katerega kabla?

Prosim za odgovore

_obby ::

Kupujem plazmo in me kolega prepricuje naj kupim tole, PANASONIC plazma TV TH-42PV7, ker sem rekel da vec kot 1000 € ne bom dal.
Dobim jo lahko za 950 €. Kaj pravite glede tega tv-ja. Sam sem se bolj nagibal k LG 42PC52 - ki jo dobim za 750 €.
Rabim vase mnenje, je pa res da se nobene od njih nise videl v zivo, se pravi same slike. Koliko berem so Panasonic dokaj dobre. Kolega ima Pioneer KURO za 2.400 € :)

Amaterček ::

Odločil sem se, da naročim Panasonic TH-42PX730E. Zanimajo me izkušnje lastnikov. Kako predvaja SD signal kabelske? Koliko moti odsev dnevne svetlobe?
Katerikoli drug nasvet ali informacija!

TRIROG ::

@Amaterček

Sam imam točno to plazmo ... in se razlikuje od ostalih med drugim po antirefleksnem premazu tako da odboji svetlobe NIČ ne motijo, celo če imam v sobi prižgane reflektorje ( 4x 100W v vsakem vogalu stropa) se slika normalno vidi ...

tv lahko normalno gledam tudi čez dan ... in to na RUN IN nastavitvah ko je vse ( contrast, brightness, colour, nastavljeno malo pod polovico ...

kar se pa tiče SD ... ko solza ... res ... se včeraj gledal 32" Panasonicov LCD ... pa lahko rečem da je slika BOLJŠA!

skratka za moj okus ... BOMBA ...

edina stvar ki moti je tisti čudno piskanje ki pa se po mojem pojavlja samo pri meni ... in še to samo občasno ...

aja pa zorpno je tudi ker za razliko od 70-ke ni cela črna ampak je spodnji del kokr aluminjast ...

@Trirog
Hvala za hiter odgovor.
Po tvojih izkušnjah je to točno takšna plazma kot si jo želim. Seveda brez piskanja. :D
Upam, da bo piskanje izginilo tudi pri tebi. :).

Dominik76 ::

Evo od danes je doma LCD Sony 46D3000.Čeprav sem vseskozi bil pristaš plazem sem se nakoncu odločil za lcd in mi ni žal.SD slika je dobra , sploh ni temna kot je nekdo ugotovil, predvajanje 24p signal je pa gladko kot "dojenčkova ritka".TV ima poleg 3 HDMI-jev (enega od strani ) tudi optičen izhod kar se meni precej dopade, 100HZ motionflow očitno deluje, nasploh pa je sicer 32colski model dobil precej dobro oceno na - hdtvtest in to lahko za enkrat potrdim za 46 col tudi jaz.Testi na hdtvtest so me nekako odvrnili od samsunga m serije,ki je sicer dober vendar naj bi pri 24p ustvaril gladko vendar nenaravno gibanje ? Pravo podporo 24p pa od plazem nudi zaenkrat le pioneer, na panasonica se mi pa enostavno ne ljubi čakati!

Tomaz27 ::

Tudi jaz sem 1,5 leta zagovarjal plazme, na koncu pa kupil LCD in mi niti malo ni zal. Za 1000 EUR sem vzel Sony KDL40S3000 in morem rect da je SD signal odlicen. Skozi sem zagovarjal plazme ravno zaradi SD signala, ki pa v Bof-u recimo niti malo ni realen. Jaz sem se najbolj bal ravno tega, da bom prisel domov in bo kabelska zgledala tako kot v trgovini, razlika je 1:10. Verjetno res odvisno kaksen signal mas. Aja pa se nekaj, edino sony ima ze vgrajen DVB-C tuner, kar pomeni da prisparas 100 eur, ker ne rabis kupovat DVB-C receiverja. Imaš pa sliko preko DVB-C lepšo kot prej na 100 HZ sony CRT.

Sicer pa ko sem jo narocil se vedo nisem da ima DVB-C vgrajen, pol se pa nekaj spilam in mi naenkrat TV najde 100 programov, prej smo jih imeli pa na kablski samo 50.

Tak da tisti ki je omenjal da je kupil 46d3000 verzijo mu priporocam da se malo poigra z digitalno kabelsko, v kolikor tako kot jaz ni vedel da ta TV to vsebuje,.

kimbo10 ::

ojla, znimajo me konkretna mnenja o LCD TV HAAN 32, "HAAN" sliši se malo leva firma, baje pa da ima philips
ekrane, kar je ok?
Link

hvala

Nevem zakaj bi kupoval neko no-name firmo sploh ko gre za televizor. Mislim da TV kupujes za nevem 3-5 let sigurno in razlike v ceni pri 32
res niso tako velike da si nebi raje omislil kaksnega philipsa, sony,samsung itd. Vsaj jaz. Vcasih sem kupoval neko k. robo itd in ugotovil da
cenovno nic ne prisparas ker ponavadi prej crkne, pa se vmes nimas kaj dosti od nje ker ni kvalitetna. Potem se pa enkrat kupo receive technics ki mi je delal 6 let vsak dan nonstop in od takrat dalje kupujem raje priznane znamke. Nekaj sicer res placas ime ampak mislim da je tudi kvaliteta neprimerno boljsa in pol ne rabis vsaki 2 leti menjavat in tudi ko prodas dobis vec,.. Takega TV sigurno nebo od tebe noben kupo :))

To da pa ma philipsov ekrat je pa tudi bolj tak, mas 100 no-name firm pa vse majo al samsungove, al lg-jeve panele pa se vseeno niso primerlivi ze zarad elektronike in ostalega,.

kimbo10 ::

ja maš prau, rajši dodam še 80 UER in imam nekaj takega
LG LCD TV 32LC41

Ps.:kako je pa s tem kontrastom, kr sm opazu, da ne narašča linearno s ceno ?

frajer1 ::

Tomaz27 eno vpr?

" Sicer pa ko sem jo narocil se vedo nisem da ima DVB-C vgrajen, pol se pa nekaj spilam in mi naenkrat TV najde 100 programov, prej smo jih imeli pa na kablski samo 50."

Sam imam T2 (šiška) preko optike. Trenutno mam še stari TV (CRT), sem pa v fazi kupovanja LCD-ja. Pa me zanima, kaj je DVB-C tuner in zakaj ga rabim. Oz. če ga ni v TV-ju, a ga moram še posebej kupit?

A nimaš na TV-ju vse programe, 100 in ne le 50, kar pač nudi operater? Al mogoče maš sicer na TV-ju sam 50 spominskih mest?

DVB-c standar je oznaka signala za digitalen signal ki ga oddajajo kabelski operaterji poleg analognega. Da ga odkodiraš potrebuješ zunanji sprejemnik enakega standarda ali pa da ga vsebuje že sam TV (mislim da je serija D od sony-ja edina?) ponavadi je v paketo precej več kanalov kot na analogni,so free, so pa tudi dodatni paketi ki se odkodirajo z ustrezno cam kartico.
DVB-t pa je standard za zemeljski digitalni signal ,le ta pa je lahko MPEG 2 ali MPEG4 .Večina tv-jev danes je z MPEG2 tunerjem tako da pri nas niso uporabni (Slovenija je prešla na MPEG 4)oziroma naj bi delalo z ustrezno kartico ki pretvarja na MPEG4.

Ne, DVB-C tuner vsebujejo vsi novi Sonyji model 3000. Sam imam namreč S3000 in ga ima. Mislim pa da je Sony celo edini, ki je začel to vgrajevati in vsaka jim čast. Drugače moraš kupiti posebej zunanji DVB-C tuner ja in problem je v tem, ker imaš potem 2 daljinarja. Programe namreč potem menjuješ na DVB-C receiverju, druga stvar je da ga kupiš pri kablskem operaterju in plačaš zanj okoli 100 eur, tretja stvar je da maš spet eno dodatno škatlo itd itd. Ni mi pa jasno zakaj noben drug proizvajalec ne vgrajuje teh DVB-C tunerjev ampak vsi DVB-T,.
Drugače pa kot je predhodnik napisal če nimaš DVB-C tunerja gledaš pač samo analogne programe, ki jih je pri nas okoli 45, te programe gledaš tudi v slabši kvaliteti, z DVB-C tunerjem pa imaš okoli 100 programov, vsi imajo neprimerno boljšo kvaliteto slike, za LCD pomoje kar obvezna stvar, zraven imaš pa še okoli 60 radijskih postaj,..

lp

Tomaž

djordjevic ::

Zakaj DVB-T? Ker je trg, kjer pride prav, toliko širši od našega, da je to čisto logična poteza.

Ja z digitalnim signalom je razlika več kot očitna, vendar pa posamezne lokalne televizije oddajajo s tako slabim signalom da bi jih , kot je že nekdo ugotovil,bilo potrebno "prepovedati".Nekateri nemški kanali pa tudi HRT imajo tako kvaliteto , da je že skoraj primerljiva z HD demoti , ki jih rolajo po trgovinah

No ampak kolko spremljam nemski trg po raznih forumih je se zelo veliko navadne kablske televizije, tako da DVB-C ni kaj dosti ne zaostaja,..
Po drugi strani pa bi lahko naredili tako kot Sony in vgradili oba. S tem si res prihranis marsikatero sitnost, foter recimo je kupil najnovejso Toshibo Z3030D in tega nima, pa je dal za svoj TV 600 EUR vec kot jaz,.. Pol pa se 100 EUR za DVB-C receiver, zdaj pa ugotavlja kak tecno je met 2 daljinca itd, pa se te skatle ki jih ma nasa kablska so za en k.

tomaz27: Zdaj vidim, da sem malo nejasno napisal. Delež evropskih držav, ki uporabljajo DVB-T standard je bistveno večji od tistega, ki ga pač uporabljamo mi. Glede daljinca pa - kupi univerzalnega in je zagata rešena. Jaz spravim na mojega pet virov. :)

nitro2 ::

djordjevic...
kateri univerzalni daljinec imaš?...
jaz bi se tudi rad rešil štirih daljincev in razmišljam o univerzalcu
lp

Philips sbc ru 760. V bofu košta menda okoli 60 evrov. Iz Nemčije sem ga prek ebaya dobo za 50 (30 cena + 20 poštnina). Špila super, ima osvetlitev tipk. Jaz sem zadovoljen.

Modri dirkač ::

Logitech harmony za 60-70€.
Everybody lies!

Scarface ::

Pozdravljeni,

možnost imam kupiti plazmo LG 42PC52 v Amis-ovi akciji. Zanima pa me, če se ta nakup dejansko izplača ali je bolje dodati nekaj denarja in kupiti kaj drugega?
Kakšne so kej ocene tega modela?
Ima kdo doma? Če se kdo najde bi prosil za čimveč informacij...

Lp
Been there, done that....

Djordjevic:
DVBT standard uporabljamo tudi mi. Razlika je v tem, da pri nas uporabljamo MPEG4 namesto starejšega MPEG2, kateri je v Evropi bolj uveljavljen (Hrvati prav tako uporabljajo MPEG2).
Kot sem že zapisal (pa nisem dobil odgovora /komentarja) sem tudi sam pred nakupom.
Kot so mi danes razložili stručkoti je stvar v tem, da v kolikor v TV vgrajen digitalni tuner za sprejem DVB-T signala ne podpira MPEG4 in navzdol, vsa stvar nič ne pomaga - potrebno bo nabaviti vseeno Setup_box_konverter za sprejem digitalnega signala v formatu MPEG4, ali pa TV gledati preko računalnika, kar pa zaenkrat pri meni sploh ne pride v poštev.

Trirog:
Kot praviš ima 730tka antirefleksni premaz. Kaj pa PV71F, mogoče veš? Prav tako bi bil vesel sporočila, kje se jo da videti v živo - običajno se da videti le PV70P.

LP

Modri dirkač ::

Če imaš DVB-T tuner, ki prebavlja samo MPEG-2, je velika verjetnost, da ima TV tudi CI Slot za MPEG-4 kartico.
Everybody lies!

Trirog:

Ali ima tvoja 730tka CI Slot, kot navaja Modri dirkač?

Hmm, moj philips 7332 ma ta slot. Načeloma vem to že od začetka, ampak se s tem nisem nič kaj ubadal. Ve kdo kaj več, če bi bilo mogoče iz tega naštimat hd kabelsko, da mi ne bo treba set-top boxa kupovat?

Malo bolj sem zakopal in rezultat....
TH42px730E ima t.i. CI slot, digitalni tuner pa ima prednastavljen ločen profil za MPEG-4, torej bi morala zadeva delovati - lahko kdo to potrdi?

V Mediamarketu je nimajo, imajo samo TH42PN73, katerega pravijo, da se prodaja v Nemčiji.
Z goooglanjem se tega tipa ne najde, čeprav ga pri nas prodajajo pod to oznako.
Na nemškem trgu pa najdem TH-D42PN73E ali AE, katerega na uradnih straneh Panasonica nikjer ni.
Za kaj pravzaprav gre - ne bi rad nasankal ?

V Mediamarketu jo IMAJO (1.290 EUR). Res pa je ni na njihovi internet strani.
Tole s CI slotom in digitalnim tunerjem pa tudi mene zanima. Upam, da se bo javil kdo, ki je tukaj bolj doma.

TRIROG ::

PX730 ima CI ... trenutno se še nise ukvarjal z DVB-T ampak to še pride na vrsto ...

glede antirefleksnega premaza ... kolikor sem bral na AVforumu je to edini model ki ima tak premaz ... vendar ne dam roke v ogenj ...
se pa komot dogovorimo za pogledat zadevo ...

harinho78 ::

Po tej debati o raznih standardih mi res ni nič več jasno. Naj še enkrat postavim vprašanje, ki ga je že frajer1 malo višje: Če imaš internetno televizijo (siol, T2...), a nimaš potem na razpolago VSEH programov, ki so v ponudbi? Potrebuješ poleg tiste škatle od ponudnika še kako, ki ima DVB-T oz. DVB-c tuner/pretvornik? Saj ima lahko že ta ponudnikova škatla HDMI ali kak drug digitalni izhod, ki ga pelješ na TV in bi morala zadeva delati na VSEH programih, ki ti jih ponujajo. Ali se motim? Glede na to, da moj LCD ima režo za CI kartico predpostavimo, da s pretvorbo MPEG4/MPEG2 ne bo težav.

Kato ::

Sej sploh ni problem , tu se samo gre ali imaš en daljinc ali dva za gledanje TV-ja.

harinho78 ::

Saj mene ne moti število daljincev, to lahko rešiš z univerzalnim. Bolj me moti število škatel pod TV-jem. Tomaz27 pravi, da je prej imel 50 programov, zdaj jih ima pa 100, bojda zato, ker ima DVB-c tuner. Je to tako samo na kabelski ali tudi na internetnih televizijah?
««
30 / 154
»»