» »

Pomoč pri Excelu

Pomoč pri Excelu

Šimpanz ::

Ali kdo ve kako zaščititi posamezna polja pri Excelu pred popravljanjem. Imam namreč obrazec pri katerem naj bi uporabniki vpisovali podatke (ime, oddelek, obdobje) v določena polja, medtem ko bi druga ostala zaščitena. Sem poskušal ampak sem zaščitil celoten list, kar ni v redu.
Druga možnost bi bila zaklenjen list, jaz pa bi pustil odklenjenih nekaj polj.

morpheus367 ::

1. Izbereš celice, ki bodo odklenjene, desni klik -> Format cells -> Protection -> odznačiš Locked
2. Tools -> Protection -> Protect Sheet Tukaj pa lahko izbereš tudi to, da uporabnik lahko izbere samo tiste celice, katere si zgoraj odklenil ( odznačiš Select locked cells)
Klik na OK

In to je to (malo obrnjeno za moje pojme ampak tako je)

LP

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.

nodrim ::

je obrnjeno ja .. samo je logično .. na vseh celicah so privzeto ključavnice .. ko vklopiš zaščito se vse celice zaklenejo pred popravljanjem ...

če pred vklopom zaščite odstraniš ključavnice z določenih celic, bodo le-te po vklopu zaščite na voljo za urejanje ..

obrnjeno je pa zato, ker je ponavadi malo teh celic, ki bi jih hotel pustiti odklenjenih .. če bi blo obratno bi moral vse ostale celice označit, pa je lažje samo teh nekaj in potem samodejno zakleniti vse ostale ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel kopiranje vsebine iz zaklenjene celice brez odklepa

Oddelek: Pomoč in nasveti
151683 (1421) mirator
»

Excel datoteke, funkcije ne delujejo, #value napaka

Oddelek: Programska oprema
142627 (2283) SmeskoSnezak
»