Forum » Operacijski sistemi » Linux X brez miške?
Linux X brez miške?
Tomay ::
Torej imam eno linux mašino, ki bo služila samo za slideshow slik. Namestil sem CRUX 2.1 in vse dela b.p. samo, da je na sredini ekrana x (kurzor od miške) in ne zgleda preveč lepo.
Poskusil sem namestit unclutter (debian) samo mi javi napako. Obstaja še kakšen lažji način, nekaj kar bi vpisal v xorg.conf.
Od X-ov teče samo twm. Pregledovalnik slik je feh, ker ga lahko zaganjam iz konzole.
Mogoče kdo ve za kak pregledovalnik slik, ki skrije mipkin kurzor mde slideshow-om?
BTW vem da lahko z shift+num lock premaknem kurzor v kot samo to ni to.
Poskusil sem namestit unclutter (debian) samo mi javi napako. Obstaja še kakšen lažji način, nekaj kar bi vpisal v xorg.conf.
Od X-ov teče samo twm. Pregledovalnik slik je feh, ker ga lahko zaganjam iz konzole.
Mogoče kdo ve za kak pregledovalnik slik, ki skrije mipkin kurzor mde slideshow-om?
BTW vem da lahko z shift+num lock premaknem kurzor v kot samo to ni to.
Voodoo 4Ever
Pithlit ::
Namesti si FBI pa skenslaj X. Ne rabiš. Slideshow-i super delajo u framebuffer načinu. FBI.
Life is as complicated as we make it...
Kako naj spravim fb mode prek 8 bitov?
Sedaj mi deluje, samo barvna globina manjka.
Sedaj mi deluje, samo barvna globina manjka.
Voodoo 4Ever
Pithlit ::
# nano /etc/fb.modes# DirectFB video modes, should be placed into "/etc"Upam da ti pomaga.
Life is as complicated as we make it...
sem nastavil
"/etc/fb.modes"
mode "800"
geometry 800 600 800 600 16
endmode
pa mi da ven zelo čudno sliko v samo 4 barvah.
"/etc/fb.modes"
mode "800"
geometry 800 600 800 600 16
endmode
pa mi da ven zelo čudno sliko v samo 4 barvah.
Voodoo 4Ever
Sedaj sem prešaltal na debian 3.1 namestil sem samo najnujnejše, samo konzola brez X.
Pri zagonu fbi mi javi:
open /dev/fb0: no such device
kaj moram narediti, da bom lahko uporabljal grafiko v konzoli?
na crux-u sem omogočil grafično prijavo, pa je delalo, na debianu pa imam tekstovno prijavo.
če napišem #fbset mi javi isto:
kaj naj storim?
Pri zagonu fbi mi javi:
kaj moram narediti, da bom lahko uporabljal grafiko v konzoli?
na crux-u sem omogočil grafično prijavo, pa je delalo, na debianu pa imam tekstovno prijavo.
če napišem #fbset mi javi isto:
kaj naj storim?
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119263 (34937) | RedDrake |
» | No sound (Wolfenstein...)Oddelek: Igre | 2090 (1926) | Slo-One |
» | debian ali freebsd za server?Oddelek: Operacijski sistemi | 1342 (1018) | pikachu004 |
» | Suse 9.0 problemOddelek: Operacijski sistemi | 1195 (1033) | Nerdor |
» | Gentoo Xorg.conf LCD - sistem se obesiOddelek: Operacijski sistemi | 1642 (1435) | Mr.B |