Forum » Pomoč in nasveti » NEC d3142 MFM disk
NEC d3142 MFM disk
Alec999 ::
Imam disk NEC d3142 40MB(45MB) MFM in Western Digital MFM 16-bit ISA kontroler.
Neki sem bral da se MFM diski uporabljajo v medicini in laboratorijih (celo v amigah in komodorjih?) pa me zanima ce mi lahko kdo vec karkoli pove o MFM diskih.
Zanima me tudi kolko je disk v resnici vreden? glede na to da sem nasel astronomsko ceno ($1,495) v eni trgovini TUKAJ.
Tudi na eBayu je ta disk hudo drag od 400-1000$
Nasel sem celo stran kjer nekdo pokvarjenega ponuja za 25€
Lp,
Alec999
Neki sem bral da se MFM diski uporabljajo v medicini in laboratorijih (celo v amigah in komodorjih?) pa me zanima ce mi lahko kdo vec karkoli pove o MFM diskih.
Zanima me tudi kolko je disk v resnici vreden? glede na to da sem nasel astronomsko ceno ($1,495) v eni trgovini TUKAJ.
Tudi na eBayu je ta disk hudo drag od 400-1000$
Nasel sem celo stran kjer nekdo pokvarjenega ponuja za 25€
Lp,
Alec999
Myth ::
Kaj točno MFM pomeni v zvezi z diski najdeš tukaj. Daj v iskanje po strani MFM izraz pa si lahko kaj več prebereš. Da, res se uporablja v medicini in starih Commodore-jih. Za ceno pa nimam pojma, ti verjamem da so toliko.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Alec999 ::
Na Wikipediji se pa zadne cajte res velik stvari najde. Hvala za nasvet.
Cena se pa meni zdi full pretirano visoka madona za 40MB disk
Lp,
Alec999
Cena se pa meni zdi full pretirano visoka madona za 40MB disk
Lp,
Alec999
meatwaad ::
Verjetno ga rabijo dolocene naprave v medicini in potem dajo tako ceno, saj je serija majhna in noben vec pri zdravi pameti ne rabi te stare tehnologije.
Myth ::
Google nič ne najde. Torej sklepam da so redki in zelo iskani, kar pomeni da imajo visoko ceno.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko časa preživijo diski (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 24469 (18112) | Sami |
» | Intel izboljšuje PentiumeOddelek: Novice / Procesorji | 5128 (3259) | Azrael |
» | Western Digital Raptor 150GB? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 8184 (7032) | Smorny |
» | Novosti s področja trdih diskovOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 3950 (3054) | Stepni Volk |
» | Stotic premleta tema: vezava dveh ATX napajlnikovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1246 (1128) | Bug |