Forum » Zvok in slika » LCD in filmi
LCD in filmi
marmar ::
Včeraj sem nabavil monitor Samsung SyncMaster 930MP. LCD s TV tunerjem in FM radijem. Barve odlične, oblika monitorja, priključki vse super, brez mrtvih pikslov..... Imam pa eno vprašanje: v filmih se kar opazno "zatikajo" slike. Ni nič megle in po moje to ni ghosting, so pa precej ostri prehodi in je kar moteče. Če gledam TV (z vgrajenim tunerjem), se tega ne opazi. A mi lahko svetujete, kaj bi lahko bilo narobe (podobno je za divx in DVD filme)? A imam slabe driverje? Kriva grafična kartica? A je to nasploh pomankljivost LCD monitorjev?
Monitor ima 25 ms odzivni čas, grafično pa imam Radeon 9200. Priklopljena ju imam preko DVI kabla.
Hvala za kakršen koli nasvet.
Monitor ima 25 ms odzivni čas, grafično pa imam Radeon 9200. Priklopljena ju imam preko DVI kabla.
Hvala za kakršen koli nasvet.
- spremenilo: marmar ()
marmar ::
Kaj pa pravite ostali uporabniki LCD-jev ob gledanju divx-ov oz. DVD-jev? Kakšni občutki? Je kaj drugače kot na CRT monitorjih?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9Oddelek: Zvok in slika | 2826 (2269) | Nagi Bator |
» | WD TV HD Media Player + 5.1 Surround zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 4038 (3781) | Okapi |
» | best buy LCD TV sprejemnikOddelek: Kaj kupiti | 3115 (2421) | Zako |
» | LCD 19" Samsung SyncMaster 930MP Simple SilverOddelek: Kaj kupiti | 1610 (1421) | BigFoot |
» | Kateri 19 inčni LCD monitor kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1424 (1194) | Lion25 |