» »

rušenje metelkove !?!?!?!

rušenje metelkove !?!?!?!

1
2
»

Tear_DR0P ::

jah s svojo lastnino lahko počneš skoraj kar hočeš, samo če jo uporabljaš negospodarno, potem plačaš kazen - kmetje morajo čistiti gozd in kositi travnike. Če občina ni uspela gospodarno izkoristiti metelkove, potem jo naj prepusti sposobnejšim. Zakaj pa je metelkova trn v peti, se pa vidi po okoliških stavbah - kolk nadstropij že imajo in kolk je vreden kvadratni meter prostora v dotičnih stavbah???

V tem je največji problem. Ljubljana postaja zrela za prave nebotičnike - kvadratni meter zemljišča je predrag, da bi lahko dopustili metelkovo, poleg tega je povpraševanje po prostoru tako veliko, da se splača graditi v višino - metelkova zaseda preveč prostora, od katerega bi se dalo mastno zaslužiti. Zato jo hočejo podret. Sam v LJ je tolk betona in asfalta, da me zanima kdaj boste spravl skupi še kak park ali vsaj zelenico - poleg tega pa kulturni centri ala K4 niso dovolj. S tem da K4 je po moje tolk kulturnega centra, kot bachus in global - al kaj pač je zdej moderno.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Keyser Soze ::

Jao, sej tale Metelkova je praktično v slabšem stanju kot en hlev na kmetih. Mene bi bilo sram tja hodit in se hvalit, da sem del tega. Smetišče.

Podret čim prej, potem naj pa sezidajo vsaj nekaj, kar bo primerno oz. spodobno in kolčkaj varno. Seveda pa naj postavijo okoli še en lep zid ali pa eno živo mejo skozi aktero se ne bo videlo tiste alter scene. Oprosti, ampak tale zid, ki je sedaj okoli metelkove(s tistimi WCji-slava tistemu, ki se je to spomnil :/) in to kar imajo na dvorišču in okoli njega pa res ni treba gledat mimoidočim.

Hudiča, sej kakšno leto nazaj, ko sem hodil tam čez sem moral prav pazit, da nisem na kakšno Union flaško nabasal in se zakotalil po tleh.

Metelkova krvavo potrebuje prenovo in kidanje takšnega in drugačnega sr..ja.

jype ::

No, tisti, ki vas ni strah branit marginalnih skupin, ker boste morda nekoc tudi vi marginalna skupina, se kar pridruzite.

http://www.metelkova.org/Rusenje.htm

Tisti, ki ne verjamete v dialog, pa itak nimate kaj za komentirat, ne?

Bellzmet ::

Hahaha sem prebral tale link v prejsnjem postu.

Matr sej se na vojno prpravljajo teli z Metelkove...tako Metelkova mesto pošilja drugi poziv svobodomiselnim - zaveznikom, zaveznicam AKC Metelkova mesto hehe zavezniki!?

Pa pol naprej 2l olja:D pa 1kg čebule:D HAHAHAHAHA ma to je za umret smešno!!!!:D

Ne morš verjetn!

No lahko pa da nisem dobro obveščen pa bojo za delavce, ki bodo podirali objekte skuhali golaž, da bodo hitreje opravili svoje delo...

lp

Utk ::

Ah, v Ljubljani je prostora še preveč, čist neurejenega, se zmeraj čudim ko vidim kaj takšnega...recimo okoli Pop-tv, proti severu...prostora kolk češ, gor ni nič, 5 min od centra. Pa takih placev znotraj obvoznice je še sto, samo z vrtičkarji se nikomur ne da ukvarjat:\

Alexius Heristalski ::

Najbolj mi je smešno tole:
sporočilo razširite po vseh možnih kanalih!
Kanalih ... zgleda je res vojno stanje.

Ampak če je problem, da domnevni levičarji ne smejo imeti možnosti kulturnega udejstvovanja in je dovoljen samo zbor za republiko - potem naj se tako pove. Naj se jasno pove zakaj so nekateri proti - zato, ker so alternativci napačne politične barve.

Poglej tole:



pritisni1
pritisni2
pritisni3
pritisni4
pritisni5
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

jype ::

Hja, bil sem tam, zdajle. Nikjer nisem videl nobenih kupov svinjarije. Par mulcev, ki tam lahko pijejo poceni vino, pa jim stare mame ne sitnarijo. Par zanimivih reci, na splosno veliko bolje, kot Ljubljana v povprecju.

Tisto, kar prihajajo rusit, je crna gradnja. Verjetno je odvec poudarjati, da se strinjam, da se crne gradnje unici, ce seveda posegajo v prostor na nacin, ki se ne sklada z razvojnimi nacrti. Tista gradnja se po dosedanjih utemeljitvah zgleda ne, zato so ljudje tam skocili v luft. Prav imajo, ker so v tisto zgradbo vlozili veliko dela in ker je za njihovo funkcioniranje pomembna.

No, vsekakor bi pricakoval dialog, ne pa "vojne". Upam, da se bo vse skupaj uredilo, preden iz tega spet kdo naredi veliko politicno sceno in si lasti zasluge, ki niso njegove.

Zerg ::

neuradno:
rušenje metelkove je prestavljeno za nedoločen čas !!!!!!

:))
flip - flop - fly

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zerg ()

poweroff ::

To o levičarjih in desničarjih je letelo na tukajšnje komentarje.

Sicer je pa LDSzame desna stranka... pa tudi sicer niso pol *** vredni (ZLSD takisto). Sploh v Mestu - tam je največji poden.
sudo poweroff

marS ::

ma na miru bi jih morali pustit, ne pa da jim zdaj grozijo z rušenjem. je pa to kr neka scena - v vseh medijih je, vsi novinarji, kot kake pohlepne pizde redno obveščajo kaj vse se bo zgodilo! še ena kost za glodat! Me prav zanima kako bo politika reagirala. Prav gotovo bodo to nekateri izkoristili za obtoževanje in podpihovanje sovraštva med desnimi in levimi. Bljak!
Sam, peesda, kaj so čakal do zdej s tem rušenjem? če so hotel zrušit že 10 let nazaj bi lahko že prej!
Zakaj je nenadoma zdaj to toliko važno? Če pa je mestna občina, kot blebetajo hotela to RES namenit za alternativno sceno, pa ja za vraga zakaj tega ni prej nardila?
Samo farbanje folka! Prav zanima me, čigavi $$$$$ so v ozadju??
...no more heroes...
https://ilbis.com/

jype ::

Jaz ne verjamem, da ne bodo prisli rusit. Ce pa res ne bodo, pa toliko bolje, vazno je, da edini kulturni center Ljubljane, kjer vstopnina ni minimalno par jurjev, ne umre.

meatwaad ::

Kaj rusenje je napovedano za jutri, 1.6.2005?

BigWhale ::

In?

jype ::

Zaspal so (tisti, ki naj bi rusili).

Oz. so rekli, da rusenje do nadaljnega odpade.

Fino.

Daedalus ::

>Podret čim prej, potem naj pa sezidajo vsaj nekaj, kar bo primerno oz. spodobno in kolčkaj varno. Seveda pa naj postavijo okoli še en lep zid ali pa eno živo mejo skozi aktero se ne bo videlo tiste alter scene. Oprosti, ampak tale zid, ki je sedaj okoli metelkove(s tistimi WCji-slava tistemu, ki se je to spomnil :/) in to kar imajo na dvorišču in okoli njega pa res ni treba gledat mimoidočim.

Ja, Kayser - vse, ki niso "primerni" obzidat, postavit okoli njih steno, jih odrinit iz družbenega prostora. Bravo. Me pa zanima, kaj bi rekel, ko bi en dan tebi nekdo prišel povedat, da nisi "ta prav" in da te bo postavil na čisto zadnji rob družbe, pa te malo "obzidal?" Res, prava slovenska izjava, svaka čast.

So odpovedali rušenje? Preverjen podatek? Kul, pol nisem zastonj hodil na Metelkovo ob šestih zjutraj:)) Samo nisem mogo lih dolgo ostati - ker sem mel vlak domov ob osmi...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

cirecire ::

Nič bat. Metelkove ne bodo porušili.

Bo ljubljanska rdeča oblast že poskrbela, da se ga bodo mladi levičarji še naprej lahko zadevali in širili ideje anarhizma, komunizma in anarholiberalizma.

Sem pa danes dobil v svoj nabiralnik en zanimiv link, kjer je ena fotka iz metelkove, ki kaže mlade aktiviste na Metelkovi v akciji.

Če si želite ogledati fotko TUKAJ KLIKNITE

meatwaad ::

LOL!

Sam je pa res, ce nisi levicar ti dajo vedet da ne spadas k njim. Al pa ce slucajno das prav USA v kaksni zadevi. To mi gre najbolj na jetra, da mora vedno ob kaksni 'kulturni' sceni bit zraven vse polno komunistov in YU nostalgikov. ;(

Keyser Soze ::

A veš kako. Nič nimam proti lepo urejeni okolici, ki je splošno sprejemljiva. Ampak če že imam gnoj, ga ogradim in ga ne razkazujem naokoli. Tam na Metelkovi pa po pravici povedano, se je v tistih grmadah že kar pošteno delal gnoj. Da ne govorim o kupih smeti, ki so ležali naokoli. Metelkova ni bila tako lepa in ni tako lepa kot se jo slika tule. Vidiš že samo če greš mimo.

P.S.: Dokler se bo pa tam nacejalo toliko folka kot se ga sedaj, je pa zid okoli še toliko primernejši. Tudi eksibicionisti imajo "pravico" do zasebnosti, pa nihče ne vpije kako je odrinjen na družbeni rob, ker je drugače misleč.

Alexius Heristalski ::

To mi gre najbolj na jetra, da mora vedno ob kaksni 'kulturni' sceni bit zraven vse polno komunistov in YU nostalgikov.;(

Se strinjam, to je zelo odbijajoče.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

jype ::

1. Ce vam Metelkova ni vsec, vas seveda nihce ne sili, da tja hodite. Lahko greste v kaksen japijevski lokal, kjer so vsi za kapitalizem in vam ne bo treba poslusat jugonostalgikov.

2. cire: tudi ti lahko siris svoje fasisticne ideje, pa smo omejeni zgolj na sesuvanje tvojih smesnih argumentov. V zvezi s tvojo spolno sestradanostjo ti pa zal ne moremo pomagati, lahko pa si s podobnim gradivom kot je tista slika pomagas sam in pri tem te nihce ne preganja. Mimogrede: kaj spornega naj bi tista slika dokazovala nam?

3. Jaz ne maram Metelkove in ne hodim tja. Tudi mene bi verjetno grdo gledali, ce bi dal prav ZDA v kaksni stvari. Pa to ne pomeni, da se jih hocem znebiti. Kaksno korist bi od tega imelo mesto? Glede na to da se je veliko priznanih umetnikov odlocilo pisat nasim mestnim oblastem, da naj ne pocnejo neumnosti na Metelkovi, bi rekel, da Metelkova uziva bistveno vecjo prepoznavnost v svetu, kot pa Ljubljana sama. Ce pa ne razumete pomena besede kultura, potem pac niste kvalificirani podajat sodbe o tem, kar Metelkova predstavlja.

jype ::

http://www.liv-coll.ac.uk/pa09/europetr...

Za tiste, ki ne veste, zakaj je nujno pomagat Metelkovcem ohranit Metelkovo "drugacno".

gzibret ::

Še nekaj glede prepoznavnosti Metelkove v svetu.

V googla sem vpisal Metelova, "postojnska jama" in Tromostovje. Iskal samo po straneh v Veliki Britaniji (se končajo s končnico .UK)

Metelkova: Zadetki 1 - 10 od približno 177 za "metelkova". (0,61 sekund)
Tromostovje: Zadetki 1 - 10 od približno 17 za "tromostovje". (0,72 sekund)
"postojnska jama": Zadetki 1 - 10 od približno 51 za "Postojnska jama". (0,26 sekund)

klik1, klik 2, klik 3


Čist tak, by the way. 8-)
Vse je za neki dobr!

Zerg ::

no, da bom ovsi srečni, zadovoljni in veseli:
METELKOE NE BOJO RUŠL !!!!!!!!!!!
flip - flop - fly

Daedalus ::

Cire kot vedno priča gluposti, se razglaša za neko moralno merilo in na podlagi ene (prej zabavne kot ne) fotke nekaj dokazuje. Mu bo treba vrnit s kako fotko kakega duhovnika, ki natepava mlade fantke in iz tega kak sklep potegnit. Pa daj že enkrat nehat s to komunistično zaroto. Ve se, da ima Lj levo oblast - ki je htela sesut Metelkovo. A opaziš tako eno "malo" nekonsistentnosti v svojih trditvah?

Kayser - malo se strinjam, večinoma ne. Če bi mestne oblasti namesto da vsake tolko pošiljajo bagre v smer Metelkove raje v sodelovanju s tamkajšnjimi aktivisti pripravili načrt urejanja Metelkove, finančno pomagala pri tem in pol tudi težila, če kaj ne bi blo poštimano, bi bla Metelkova še precej bolj urejena. Trenutno je sicer čisto OK, res pa ne bi placa mogel postavlat za merilo ostalim. Dokler pa bo vsaj en igralec občasno zgolj kazal mišice in nič razumevanja - bo pač naletel na odpor. V takšni ali drugačni obliki. Ni pa treba vsega, kar je drugačno - preganjat. Saj baje živimo v nekakšni demokraciji, a ne?

Drugače pa - good news:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Saj sem rekel naj podrejo, pa zgradijo novo, lepo in bolj varno. Vklučno z grdim, napol porušenim zidom, ki se vleče okoli Metelkove. Plus tiste skret školjke naj vržejo stran.

Nikjer nisem rekel, da naj tist folk in "zabluzke" naženejo ven in drugam. Le naredijo naj tako, da bo zadeva kolčkaj normalna kar se tiče urejenosti. Zaradi mene se lahko potem zapijajo in je.. tam kolikor jih je volja. Da le ne bo tak svinjak na vpogled vsem.

P.S.: Sicer pa.. Še malo pa se bo samo porušilo, pol bo pa problem rešen. Samo ne vem kdo jih bo ven vlekel in jim novo potem zidal(v skladu s standardi).:\

jype ::

Bullshit. Kolkrat pa si ti bil tam, da se tolk spoznas na konstrukcijsko trdnost zgradb na Metelkovi?

Ce so pri nacrtovanju in gradnji sodelovali priznani profesorji arhitekture, so verjetno tudi kaj izracunali, mar ne?

Dokler nimajo tolk grdo, kot zgleda sosednji "avto-servis", jim jaz ne bi ocital neurejenosti.

Keyser Soze ::

Sej tist avtoservis, prodajalna, ipd. verjetno poleg spada.:D

meatwaad ::

Rusenje naj bi bilo drugic nenapovedano, tako da ne bo vecjega upora.

Daedalus ::

Pa je to možno? Če dajo odlok o izvajanju nekih del, je to javna listina. Ne moreš kr tako enkrat pridet, nenapovedano.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Gandalfar ::

menda lahko, ce je to v interesu buldozerja. Da se ti ne zgodi to kar se sedaj na metelkovi dogaja.

Keyser Soze ::

Ja hudiča, sej je rušenje napovedano. S 1.6.2005. Nikjer pa ne piše, kdaj mora prva opeka dol past. To je v domeni izvajalca. Če pride tri dni kasneje pride pa tri dni kasneje. Važno da ne pride prej.

BigWhale ::

Meni je najbolj hecno to, da je vsak 'marginalec' takoj komunist, levicar (al desnicar, karkoli pac) in nekaj kar ne sodi sem/tja.

Ziga Dolhar ::

Men je pa zanimivo to, da je povprečna Kultura dolgih in mastnih las, nekonvencionalnih oblačil in zanimivega besednjaka.
https://dolhar.si/

jype ::

Men je pa zanimivo to, da tolk ljudi, ki se smatrajo za kulturne, sodijo knjige po platnicah.

Keyser Soze ::

Men pa to tak ni več zanimiv, ker se vsi itak skoz obkladajo s tem.:|

Ziga Dolhar ::

jype: besednjak in povedano zame niso platnice.

Ampak če je pa "Metelkova" "edina prava kultura", kakor bi občasno rad prepričal z diskreditiranjem ostalega "popa", potem so platnice zelo povedne, če so že tako zelo drugačne,

ne?
https://dolhar.si/

BigWhale ::

Se bolj hecno je pa to, da taisti 'kulturniki' potem najamejo enega marginalca, takega z zamascenimi lasmi zmeckano majico, ki jo je dobil na nekem sejmu in mu celo placajo, da jim popravi racunalnik ali se kaj bolj kompliciranega naredi.

Ja, smo taksni in so drugacni marginalci. So pa tudi taksni in drugacni kulturniki. Izogibajte se metelkove ce vam ne disi. A jo bodo podrli ali ne, pa pac ni tako zelo vasa stvar. Pa ko so ze pri tem, naj se pekarno podrejo. Tam je tudi sama svinjarija, a ne?

jype ::

Na natanko kateri besednjak se pa obesas, ko smo ze pri tem?

Dejstvo, da mas tut na metelkovi mularijo, ki pije in se zadeva, ni nic drugacno od dejstva, da mas po vseh Ljubljanskih parkih mularijo, ki pije in se zadeva. Pa verjetno to ni omejeno na Ljubljano.

Nihce ni rekel, da je Metelkova edina prava kultura (ali pa mogoce smo, pa jaz nisem pismen). Sam sem vcasih navduseno hodil na klasicne koncerte v filharmonijo in v cankarjev dom, potem me je pa minilo, ker so tja prihajali kulturni ljudje v kravatah in oblekah, ki so se obnasali vse prej kot spostljivo, tako do orkestra kot do obcinstva, ki mu glasba ni v breme in ki ni prislo tja zato, da bo videno.

Tisto, kar sami pri Metelkovi sodite, so vsekakor platnice. Ce imate vsebinske pripombe, bi jih seveda rad slisal. Pavsalne obsodbe "levicarstva" in "anarhizma" tu niso na mestu. Ideoloska ali politicna opredelitev je stvar posameznika in ne more biti vprasanje vsebinske ustreznosti, ker eni pac nimajo enakega sistema vrednot kot drugi.

O "pop" kulturi pa lahko razglabljamo na dolgo in siroko: imamo kvaliteten pop, ki ga pri nas nihce ne mara, pa tudi svinjarijo, ki pri nas poplavlja vecino, ce ze ne vseh masovnih medijev.

Se vedno ne vidim, kaj bi mesto ali kdorkoli drug pridobil z "razpustitvijo" Metelkove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

gzibret ::

> A jo bodo podrli ali ne, pa pac ni tako zelo vasa stvar. Pa ko so ze pri tem, naj se pekarno podrejo. Tam je tudi sama svinjarija, a ne?

Pa cukrarno - 100X bolj razpadajoča bajta kot Metalkova. Pa Litostroj. Pa večino spomeniško zaščitenih bajt v Lj oz. kar v celi Sloveniji. Če smo samo pri razpadajočih objektih. Če pa začnemo še s smetmi, pol pa itak lahko zbuldožeriramo 10% Slovenije.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

gzibret ::

> Se vedno ne vidim, kaj bi mesto ali kdorkoli drug pridobil z "razpustitvijo" Metelkove.

Še en disneyland, ki jih je v Ljublani itak že mnogo.
Vse je za neki dobr!

jype ::

Cukrarna je se tezja tema: ne mormo je podret, ker so not jetiko dobil nekateri pomembni slovenski poeti. Kljub temu da noben turist se nikoli ni videl cukrarne, ker nas je sram pokazat, kje stoji, usoda le-te se vedno ni dognana.

BTW, preberte un link ki sem ga postal, da vam bo jasno, zakaj ni pametno Metelkove podirat.

Dr Evil ::

Očitno je tema dobila pridih metelkove.

Kaj pomeni pridih ,prepustim vam.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diskoteke - Nočno Življenje v Sloveniji?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6519119 (4678) ETI3n
»

Droga, Metelkova, policija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511412 (8628) St235
»

Kaj bi postorili, če bi postali župan mesta Ljubljane

Oddelek: Loža
472466 (1569) Boeing
»

Katero stavbo bi najraje podrli (SLO)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
896169 (4244) Kilgore T

Več podobnih tem