» »

[DN/C++] rand, tabele, for

[DN/C++] rand, tabele, for

igor0203 ::

Torej zdej se že 2 uri ubadam z eno nalogo pa je ne znam rešit.. :8) Zdej bi prosu koga ki obvlada C++, če bi mi lahko pomagal rešiti to nalogo.

Navodila naloge so takšna:

Napišite program, ki naključno napolni dvodimenzionalno tabelo int tab[20][50]. Program naj izpiše vsoto vseh števil in povprečno vrednost naključnega števila.

Ja, Vegova dela svoje... >:D

Tabelo še znam inicializirat, zatakne pa se pol pri naključnih številih oz. pri for zanki.

Jst sm zadevo probal rešiti tako, vendar mi program ne dela: PROGRAM



Vnparej se vam ZELO zahvaljujem
  • premaknilo iz Šola: OwcA ()

OwcA ::

Pri števcih v for zankah pojdi lepo od 0 do 50, rand() uporabi šele za dodajanje vrednosti.

P.S. če pišeš C++ standardne knjižnice nimajo .h končnjice in uporabljati moraš imenske prostore
Otroška radovednost - gonilo napredka.

igor0203 ::

danke. če še kej ne bom znal bom povedu

kako nimajo .h? nam je prfoks reku da tist .h mora bit... no ja, res je tud da prfoks redno obiskuje Guinessa.... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

OwcA ::

Standardne knjižnice ga nimajo.

Članek.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

igor0203 ::

Pri števcih v for zankah pojdi lepo od 0 do 50, rand() uporabi šele za dodajanje vrednosti.


a mi lahko razložiš kako si to mislil? ker sm zdej mal tuhtu pa ne vem kaj si s tem mislu. :(

OwcA ::

for (int i = 0; i< 50; i++)
{
  for (int j=0; j<20; j++)
  {
    tab[i][j] = rand();
    vsota += tab[i][j];
  }
}


Pozabil si tudi inicializirati (psevdo) naključnostni mehanizem s srand(), malo poglej v dokumentacijo kako to storiti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

igor0203 ::

hvala.

hm... zdej je problem v tem, da ko zaženem program mi vrže error, kot da se mi program zacikla v nedogled...

glede tega rand, tega nam prfoks ni nč razložu, še sam ne ve kako se uporablja random, karkol ga uprašamo za kšn ukaz, nam reče da se mu zdi da je tko pa da sami pogledamo. moral bi mal boljše prfokse za apj dobit...

še enkrat hvala

BigWhale ::

Pa getch ni glih c++ way ;)

BigWhale ::

Jaz tudi za rand() vsakic sproti man page pogledam... ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Python - pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
10317254 (8002) black ice
»

največkrat pojavljeni element v tabeli

Oddelek: Programiranje
181865 (1240) pac1
»

programiranje krožek(pomoč)

Oddelek: Pomoč in nasveti
442619 (1607) Marat
»

JAVA - Math.random, kako določit interval?

Oddelek: Programiranje
205088 (2744) Sergio
»

Pomoč pri nalogi v C++

Oddelek: Programiranje
51300 (1300) bozjak

Več podobnih tem