Forum » Programska oprema » Nujno kakšen scan disk za NT4
Nujno kakšen scan disk za NT4
dipsi111 ::
Pozdravljeni !
Nujno potrebujem nasvet kakšen program uporabiti na Win NT4 za pregled in odpravo napak na HDD-ju. Narediti moram image diska z Ghostom vendar jevlja napako na disku. Na mašini so vitalni podatki.
Hvala za vsak nasvet !
Nujno potrebujem nasvet kakšen program uporabiti na Win NT4 za pregled in odpravo napak na HDD-ju. Narediti moram image diska z Ghostom vendar jevlja napako na disku. Na mašini so vitalni podatki.
Hvala za vsak nasvet !
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
kixs ::
chkdsk /f
v komandni vrstici in na enoti, ki jo zelis preveriti. Ce je enota C: , se bo preverjanje zacelo ob naslenjem boot-u, ker ne more skenirat in popravljat na live sistemu.
LP
v komandni vrstici in na enoti, ki jo zelis preveriti. Ce je enota C: , se bo preverjanje zacelo ob naslenjem boot-u, ker ne more skenirat in popravljat na live sistemu.
LP
kixs ::
Sicer pa imas tudi v Ghostu neke parametre, ki naredijo image kljub napakam na disku (seveda to samo v primeru, da ne gre drugace!)
LP
LP
Feanor ::
Pri Power Questu lahko naredis zagonski disketi, s katerim lahko zazenes racunalnik. Na njih imas veliko orodij za diske in delo z njimi in particijami. Tam lahko pregledas diske za napakami in jih poskusas odpravit. Ce se spoznas, lahko celo rocno spreminjas boot sektorje in podobno - a previdno s tem!
Feanor ::
Za resevanje podatkov pa je najbolje "Getdataback".
Ta programcek ti vrne enostavno vse podatke, ki so bili kadarkoli na racunalniku (tudi ce so bili ze izbrisani ali pa disk formatiran) - samo cez njih ne sme bit nic zapisano.
Meni je resil vse podatke + se veliko starih, za katere sploh nisem vec vedel, da sem jih kdaj imel!
Najboljse!
Ta programcek ti vrne enostavno vse podatke, ki so bili kadarkoli na racunalniku (tudi ce so bili ze izbrisani ali pa disk formatiran) - samo cez njih ne sme bit nic zapisano.
Meni je resil vse podatke + se veliko starih, za katere sploh nisem vec vedel, da sem jih kdaj imel!
Najboljse!
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kopija diska z erroromOddelek: Pomoč in nasveti | 850 (716) | StajercSSS |
» | Win XP stop errorOddelek: Operacijski sistemi | 2129 (1527) | mp3pesmi |
» | Prenos iz HDD na HDDOddelek: Operacijski sistemi | 1136 (921) | mtic |
» | problem particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2054 (1920) | Izi |
» | windows could not startOddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (1096) | strongman |