» »

Cannon vs Sony

Cannon vs Sony

mkonci ::

Živjo!

Že 3 leta uporabljam digitalca CANON PowerShot A20, zdaj pa je napočil čas, da si nabavim kaj novejšega. Tu se obračam na vas, da mi morda pomagate izbrati najboljši fotkič za primerno ceno.

Gledal sem Canon PowerShot 95, Canon PowerShot A520 (morda veste kateri je novejsi?)
Poitem pa pride v postev se kateri od Sony vendar teh ne poznam ravno toliko.

Kaj bi si želel pri fotkiču:
- da je na AA baterije (2 - 4)
- da ima nekje min 4M pix
- da ima možnost snemanja filmčkov (tu ne vem ali canon omogoča snemanje do polne CF kartice ali snema recimo max 3 min?)
- min 3 x optični zoom
- cena nekje okoli 80.000 SIT

Če pa veste za kak dober Sony, mi napiste kater.Pa morda zakaj je po vašem mnenju boljši!

Stepni Volk ::

Tema za podobna vprašanja že obstaja: Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?. Zaklepam.

Pri nakupu je vredno v razmislek vzeti tip spominskega medija, še posebej, či jih imaš od prej oz. imaš naprave, ki uporabljajo identičnega.
Sony je na tem področju monopolist, izmislil si je lasten spominski medij: MemoryStick.
Compact Flash in SD uporablja več različnih proizvajalcev. CF je trenutno najbolj razširjen, cenovno ugoden, ter največje kapacitete.
SD-ju napovedujejo, da bo prevzel tržiišče v naslednjih letih.

Praktična je tudi možnost uporaba standardnih baterij AA, ki jih lahko kupiš v vsakem kiosku okoli in okoli naše zemlje. Akumolatorje moraš vedno polniti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kateri fotoaparat naj kupim do 350 Eur imeti mora tudi snemanje videa v HD ločljivost

Oddelek: Zvok in slika
61450 (1322) podtalje
»

Kateri digitalni fotoaparat za okoli 100 K

Oddelek: Kaj kupiti
363137 (2625) gremlinatorv
»

kateri digitalec do 60k

Oddelek: Kaj kupiti
81356 (1172) Yohan del Sud
»

Kateri digitalni fotoapart