» »

več jezikov

več jezikov

mte ::

živjo
zadnje čase pogosto berem na netu priporočila glede oblikovanja strukture spletnih strani, optimizacije za search engine-e ipd. nisem pa našel kateri način bi bil najbolj primeren za podajanje strani v več jezikih (tudi v povezavi z optimizacijo za iskalnike), pač slo+2 prevoda.
Namreč zdaj imam vse v enem php fajlu, s tem da imam pač v headu tri različne meta tage (meta lang="it" name="description" content="...", meta lang="sl"....., meta lang="en"....) in vsi se prikažejo ne glede na izbran jezik, pa mislim da to ni ravno najboljša metoda. Ali pač?
Če bi recimo spravil vse v mojadomena.com/sl, mojadomena.com/en, mojadomena.com/it je en velik problem kako posodobiti vse skupaj, sploh če je treba posodobiti več strani (gre pa za vedno isto vsebino, ne različne verzije strani). tudi da bi imel tri različne domene si ne morem privoščiti.
torej kaj bi bilo najbolje narediti v tem primeru in zakaj?
hvala,
lp matej

overlord_tm ::

to so statične strani?

ker potem nimam pojma, mogoče find&replace, samo praviš da jih je preveč

sicer pa kolikor vem se google sploh ne briga za meta tage, ker je folk pač napisu tiste pogosto iskane besede, da bi mel več obiskov.

mte ::

trenutno imam dinamično to porihtano, mam komplet besedilo spravljeno v raznih spremenljivkah, in pač glede na izbran jezik se določene pojavijo gor. Tako da ima google dostop le do slovenske verzije, s tem da so meta description tagi trije razdeljeni z lang atributom (title je pa povsod enak).
Rekel si pa da meta tagi nimajo veze. Razumem to za keywords, ampak a ne google upošteva descriptiona in potem to prikaže med rezultati? Če zna potem to še ločit po jezikih bi bilo ok, ampak nisem siguren (googlebot ni še obiskal strani tako da ne vem).
Drugače pa me zanima kako to delajo drugi, recimo kaki bolj profesionalni webmasterji, pomoje obstaja kakšna boljša metoda od moje..
hvala
lp

overlord_tm ::

ok, če te zdaj prav razumem se v meta tage naloži description v takem jeziku, kot ga uporabnik izbere. recimo tam klikne angleščino, in potem se naložijo spremenljivke z angleškik opisom itd... recimo index.php?lang=en imem prav?

problem je pa da google nič ne klika in potem ne pride do ostalih jezikov :D

če mene vprašaš bi naredil 3 index strani index.php, index[2_jezik].php, index[3_jezik].php in potem bi v vsako dal description v ustreznem jeziku ;)

upam da ni preveč dela
en link

mte ::

amm..ne
spremenljivke od vsebine se sicer naložijo preko npr index.php?lang=en, vendar so meta tagi vedno isti:
recimo v index.php imam naslednje vedno (statično?) ne glede na to kateri jezik si uporabnik izbere:

head>
meta name="description" lang="en_GB" content="blabla_po_angleško">
meta name="description" lang="it_IT" content="blabla_po_italijansko">
meta name="description" lang="sl_SL" content="blabla">
/head>

je to narobe? Namreč če SE-ji tole pravilno spoznajo, se mi to zdi malce boljše kot tista metoda z linka ki si ga podal, saj bi pomenilo praktično isto, le da bi bilo vse v enem dokumentu. Vprašanje pa je ali SE-ji tiste lang atribute pravilno spoznajo in potem linke ustrezno obdelajo.. Drugače pa bom mogoče res naredil tako kot je tam opisano..
hvala
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

overlord_tm ::

ah ja, zdaj razumem :D

če pa iskalci tole razumejo pa niam pojma, bo treba koga drugega počakat, ki se kaj bolj razume na to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google prikaze cuden opis strani-kako popraviti index.html?

Oddelek: Izdelava spletišč
101060 (869) PhotoBlaz
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885892 (5080) webfreak
»

Rad bi da stran najde google

Oddelek: Izdelava spletišč
172982 (2563) Meki
»

Keywords

Oddelek: Izdelava spletišč
7903 (808) Ip3t3rI
»

jebe*** šumniki

Oddelek: Izdelava spletišč
403905 (3311) Tr0n

Več podobnih tem