Forum » Omrežja in internet » Not have permission
Not have permission
Antares22 ::
Imam Adsl, routerja in pa dva računalnika z win xp !
Povežem vse v mrežo, nastavim router, razdelim internet,... Vse dela super, problem pa je da vseeno na katerem računalniku pogledam računalnike v omrežju tam vidim ikono računalnika v omrežju, ko pa na njega kliknem mi vedno napiše \\xxx is not accessible.You might not have permission to use this network resource.....itd.
Probal sem že ogromno ampak vedno enako sporočilo ! Brez problema lahko pingnem oba računalnika, nastavil sem skupne rabe ampak dostopit do sosednjega računalnika pa ne gre ! Kaj sem spregledal ???
Povežem vse v mrežo, nastavim router, razdelim internet,... Vse dela super, problem pa je da vseeno na katerem računalniku pogledam računalnike v omrežju tam vidim ikono računalnika v omrežju, ko pa na njega kliknem mi vedno napiše \\xxx is not accessible.You might not have permission to use this network resource.....itd.
Probal sem že ogromno ampak vedno enako sporočilo ! Brez problema lahko pingnem oba računalnika, nastavil sem skupne rabe ampak dostopit do sosednjega računalnika pa ne gre ! Kaj sem spregledal ???
Everything he touches turns to gold....
- spremenil: Antares22 ()
Sparky69 ::
Meni je enkrat pomagalo, da sem odinštaliral in še enkrat inštaliral TCP/ IP protokole v omrežni povezavi.
World is my playground
Antares22 ::
Vedno isto sporočilo ! Ampak kolk čujem se to pogosto dogaja, da xp v mreži ne dovoli dostopit do svojih datotek !
Everything he touches turns to gold....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wake on lan help neededOddelek: Omrežja in internet | 1978 (1433) | sleby |
» | Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XPOddelek: Omrežja in internet | 5670 (3636) | arozma |
» | Dostop do share folderaOddelek: Omrežja in internet | 1252 (1107) | BadB0y |
» | Problem pri domačem omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 892 (812) | Gapi |
» | Dostop do datotek preko shera na svojem PC-juOddelek: Operacijski sistemi | 944 (824) | Slavček |