» »

Težava z routerjem?

Težava z routerjem?

virusss8 ::

Pozdravljeni!
Imam težavo, ki me muči že nekaj časa in ne vem kaj je krivo za njo.
Imam 2 računalnika preko routerja (Micronet), povezana v internet (ADSL 1024/256). Vsake toliko časa pride do velikega nihanja v omrežju.
Recimo 2 minute dela internet vredu in potem krivulja pade za 2 minute na 0 %, kljub temu da v tistem trenutku izkoriščam skoraj celo pasovno širino, tako da v tistem trenutku sploh ne morem recimo brskat po internetnih straneh in tudi datoteke ki jih imam na downloadu in uploadu mi padejo na 0. Vse lučke in na modemu in routerju pa so prižgane in mirujejo.
Graf omrežja lahko vidite tukaj:

Zanima me, če se je že komu zgodilo kaj podobnega. Ne vem ali je kriv modem ali router ali celo kaj tretjega? Ko internet pade, pade na obeh računalnikih hkrati. Ta problem ponavadi traja nekaj dni potem pa je spet nekaj dni vredu. Pri meni so bili že siolovi oz. telekomovi fantje in niso ugotovili kaj bi bilo narobe. So celo restartali celo server postajo, od koder prejemam signal pa je še vedno isto.
Pomagajte prosim, sem že čisto na tleh.

LP, virusss8
Tux is my best pal!
  • spremenil: virusss8 ()

sinko999 ::

Lej če uporabljaš Router in pa dosti P2P programov (emula,BT,...) oz takih ki uporabljajo dosti povezav naenkrat potem se router pač resetira/dropne povezave in se potem pobere in dela dalje. Pa probaj direkt na modem oz daj vmes kak switch pa te poročaj kako se obnaša internet.

LP
Ni? ni ve?no !

Dejancek ::

2 rešitvi so tukaj :

1. Šel ti je kondenzator na ruterju (po opisu problema to takoj ocenim-lastne izkušnje)

2. Telekomova linija od trafo postaje(razdelilnik) do tebe je tako rekoč zjebana, sam to je kar velik strošek in tega posredovanja se telekomovci full otepajo ..

Tako kot ti je reku kolega pred mano, direktno preklopi modem brez ruterja, če stvar ne dela še vedno so samo ta 2 problema še ostala in to je to 8-)

virusss8 ::

Hvala za pomoč. Bil je kriv router. Je šel v garancijo, ampak ga sploh niso uspeli porihtat. Sem dobil novga.

LP, virusss8
Tux is my best pal!

Dejancek ::

U are Welcome :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kišta se resetira.

Oddelek: Pomoč in nasveti
141014 (789) j3rn3jk
»

Uveljavljanje garancije

Oddelek: Strojna oprema
222085 (1587) srko75
»

popačen zvok v windos media player

Oddelek: Zvok in slika
81239 (1152) Swiwer
»

Zatikanje zvoka in slike

101407 (1298) boss-tech
»

Kako uporabiti Avtozvočnike za računalnik?

51106 (986) virusss8

Več podobnih tem