Forum » Omrežja in internet » Bizarni UTP kabel
Bizarni UTP kabel
gkovac ::
Verjamete ali ne si lastim UTP kabel, ki me je včeri spravljal ob živce in sem zaradi njega krivil tako računalnik kot tudi mrežno opremo, da ne dela.
V čem je problem... če imam konec A v routerju in konec B v računalniku dela brez problemov. Če pa slučajno obrnem in vtaknem B v router in A v računalnik pa je zgodbe o delovanju konec. Sicer mi je internet delal (tko na pol, mreža pa ne).
Kako je to možno... in ne... ni crossover!
V čem je problem... če imam konec A v routerju in konec B v računalniku dela brez problemov. Če pa slučajno obrnem in vtaknem B v router in A v računalnik pa je zgodbe o delovanju konec. Sicer mi je internet delal (tko na pol, mreža pa ne).
Kako je to možno... in ne... ni crossover!
lp,
Nevron ::
Ce je bil kabl delo kaksnega domacega mojstra, potem verjetno nima pravilno razporejenih paric, kar ima za posledico ne delovanje oziroma omejeno delovanje le-tega.
gkovac ::
Ne... kupljen je bil v trgovini neverjetno!
lp,
Azrael ::
Slabo stisnjeni ali poškodovani konektorji, mogoče?
Kolega je imel slabo nastavljene klešče za stiskanje konektorjev, s čimer je malo poškodoval plastiko UTP konektorja in mu je potem delalo včasih hit, včasih počas, ponavadi pa nič . Rezultat je bil odvisen, kaj je zvezal s takim kablom, enako kot si opisal tvoj problem.
LP, Azrael
Kolega je imel slabo nastavljene klešče za stiskanje konektorjev, s čimer je malo poškodoval plastiko UTP konektorja in mu je potem delalo včasih hit, včasih počas, ponavadi pa nič . Rezultat je bil odvisen, kaj je zvezal s takim kablom, enako kot si opisal tvoj problem.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UTP klešče (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13048 (9814) | gumby |
» | 100m internet kabel?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2040 (1838) | Xfactor |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7454 (5887) | Pesimist |
» | 15m dolg mrežni kabel - ne delaOddelek: Omrežja in internet | 9967 (9265) | racunalnicar |
» | ADSL povezava se mi skoz resetiraOddelek: Omrežja in internet | 1563 (1382) | BlueRunner |