Forum » Pomoč in nasveti » [pomoč] ne morem v windowse
[pomoč] ne morem v windowse
wojc ::
Upam, da sem postavil vprašanje v pravo sobo.
Včeraj mi je računalnik delal še normalno in se je tud normalno izklopil. Danes pa mi je pri zagonu začelo pisat, da ne najde teh fajlov... (mam WIN98):
vnetsup.vxd
vredir.vxd
dfs.vxd
cmes0w9x
pnphlp.vxd
av260.vxd
Podatkovna napaka branje- pogon C) Prekini, Znova, Opusti?
Datoteke naprave, ki je potrebna za izvajanje Windowsov ali prgrama
za windows, ni mogoče najti.
Register ali datoteka SYSTEM.INI se sklicuje na to datoteko, vendar ta
ne obstaja več.
Kaj bi lahko bilo narobe? Če stisnem prekini, mi ugasne računalnik, drugače mi pa zgornje fajle enega za drugim piše in nikol ne pride v windowse. Pri ponovnem zagonu mi da možnost varnega zagona, sam pride samo do začetka , ko se pokaže slika, da nalaga win 98, pol pa skoz neki mleje. Sm pustil pol ure, pa ni bilo nič.
Je možno, da je kak del strojne opreme crknil? Prejšnji tedn sm mel podobne težave, samo da sm takrat lahko prišel v windowse samo z varnim zagonom. Z navadnim zagonom mi je pa naložilo pol ikon in potem je računalnik zmrznil. Pa takrat ni pisalo, da ne najde teh fajlov. Je pa pisalo isto opzorilo za system.ini. Pol sm pa formatiral in ponovno naložil vse...in je delalo en tedn...zdaj pa je spet crknilo.
Včeraj mi je računalnik delal še normalno in se je tud normalno izklopil. Danes pa mi je pri zagonu začelo pisat, da ne najde teh fajlov... (mam WIN98):
vnetsup.vxd
vredir.vxd
dfs.vxd
cmes0w9x
pnphlp.vxd
av260.vxd
Podatkovna napaka branje- pogon C) Prekini, Znova, Opusti?
Datoteke naprave, ki je potrebna za izvajanje Windowsov ali prgrama
za windows, ni mogoče najti.
Register ali datoteka SYSTEM.INI se sklicuje na to datoteko, vendar ta
ne obstaja več.
Kaj bi lahko bilo narobe? Če stisnem prekini, mi ugasne računalnik, drugače mi pa zgornje fajle enega za drugim piše in nikol ne pride v windowse. Pri ponovnem zagonu mi da možnost varnega zagona, sam pride samo do začetka , ko se pokaže slika, da nalaga win 98, pol pa skoz neki mleje. Sm pustil pol ure, pa ni bilo nič.
Je možno, da je kak del strojne opreme crknil? Prejšnji tedn sm mel podobne težave, samo da sm takrat lahko prišel v windowse samo z varnim zagonom. Z navadnim zagonom mi je pa naložilo pol ikon in potem je računalnik zmrznil. Pa takrat ni pisalo, da ne najde teh fajlov. Je pa pisalo isto opzorilo za system.ini. Pol sm pa formatiral in ponovno naložil vse...in je delalo en tedn...zdaj pa je spet crknilo.
gzibret ::
A je crknil disk?
Prestavi ga v drug računalnik, shrani (skopiraj na cd ali karkoli pač) vse, kar ti je škoda in ga formatiraj, pa boš videl, pri čem si.
Prestavi ga v drug računalnik, shrani (skopiraj na cd ali karkoli pač) vse, kar ti je škoda in ga formatiraj, pa boš videl, pri čem si.
Vse je za neki dobr!
kriko1 ::
Mogoce je sel disk, mogoce si ga kdaj na silo ugasnu in sedaj fat tabela vsebuje ze kriticne napake, mogoce je pa virus.
wojc ::
sm probo scandisk pognat in se ustavi (začne mlet) pri struktri imenikov na 5%. In ne gre naprej. Napiše, da je prišlo do podatkovne napake in bo poiskušal zaobiti napako.Tk da mi niti ne uspe prit do pregleda površine diska.
Glih kopiram stvati na drug disk, ki ga mam v računalniku. V MS DOSu...za popizdit. Sam kopira pa normalno. Če bi bil disk hin, pol rajtam ne bi šlo?
Glih kopiram stvati na drug disk, ki ga mam v računalniku. V MS DOSu...za popizdit. Sam kopira pa normalno. Če bi bil disk hin, pol rajtam ne bi šlo?
sinko999 ::
To kar si napisal tvoj trdi disk ima bad sektorje oz njegova življenska doba se izteka. Tak da skopiraj oz redno shranjuj podatke z njega. Potem lahko narediš še low level format pa potem daš sistem znova gor samo se ti bo to sčasoma spet ponovilo.
LP
LP
Ni? ni ve?no !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč - neznan virus, verjetno !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1112 (962) | iro |
» | W98 ter system.ini in pa manjkajoci .vxdOddelek: Operacijski sistemi | 857 (801) | bozicek |
» | virusOddelek: Pomoč in nasveti | 965 (828) | StratOS |
» | Nujno pomoč!!!Za popi..... ali kako zgubiš živce z Windows 9x!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1184 (986) | Modri dirkač |
» | Kaj shell uporabiti namesto explorer.exe?Oddelek: Operacijski sistemi | 2092 (1805) | TheHijacker |