» »

Compaq Armada E700

Compaq Armada E700

bucket ::

Pred kratkim sem dobil armado za male pare, sedaj pa me zanima sledeče. Rad bi si nadgradil RAM pa sem nekje staknil 32 MB in mi jih notebook ne zazna. Potem pa je tu se ena finta ki mislim da se navezuje na prejsni problem. V Windows XP mi zazna samo 64 rama ceprav bi jih naj 96. Ko sem ga dobil mi je ob vklopu armade rame preštelo (takrat še nisem imel 32) potem pa sem ga rastavil na prafaktorje ker me je zanimalo kakšen je notebook od znotraj in od taktat naprej ramov ne šteje več. Napisalo mi je tudi da se je bios nastavil na privzete natavitve (verjetno posledica ker sem imel baterijo zunaj). Kako naj spravim v pogon RAM-e??

Pa še nekaj: ima slučajno ta notebook kakšen bolj napreden bios, ker tisti ki do njega pridem z F10 ni podoben biosu. Tam so samo nastavitve za jezik pa izbira boot naprave in se nekaj za mene neuporabnih stvari (secuirity, ...).

Lp.
Madzi

Pa še eno vprašanje imam. Kje bi dobil CD-RW ali pa vsaj CD-ROM, ki gre v armado, ker bo tale ki ga imam sedaj počasi spustl dušo.

Kaj res noben ne ve nič o tem????

Skiper ::

Hej,
v Sloveniji ne bos mogel dobit nicesar, razen ramov in baterije, pa se to za pre-mastne denarce. ;)
Ebay.de ze najde nekaj. CD/DVD romi so poceni, za 40E dobis CD-RW.
Kaj pa ti to z rami strajka pa niam pojma. Poglej v knjigico, ce sploh podpira 32Mb rama (jaz je nimam zdaj pr roki).
BISO je v kurcu ja. In ne obstaja novejsi. Tu je Compaq zabluzil.
Kak pa ti kaj baterija dela?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skiper ()

Pozdravljeni!
Glede ramov niti ni tako hudo. V Mariboru dobim 128 MB za 7000 SIT (baje so za armado E700). Na ebay-u sem že kupil CD-ROM za 20€ z poštnino vred. Glede baterije pa je tak. Ko sem ga dobil mi je zdržala dobrih 10 min pa še to če nisem nič delal. Potem pa sem iz prilagodil EEPROM ki je bil v bateriji in mi zdrži uro in pol. BIOS sem nekaj nadgrajeval ampak ni nobene razlike. Na Compaq-ovi strani sem dolpotegnil kup nekih programov ki pa niso preveč uporabni.

Skiper ::

Mnja, so bli ti Transcendovi v comtronu se pred kakim mesecem 5k sit, pa semjaz tele zamudil ;) Zdaj so pa 7.

Daj mi reci, si ti iz mbja? Jaz mam neke bleme z baterijo ap nisem ziher, al je v compu kaj crknilo al je samo baterija hin. Bi se lahko kje dobla, da samo baterijo sprobam an mojem, da nebom brezveze nove kupoval pa dnar bek metal, ce mogoce sploh nebo delalo?

Aja, drugace pa. Nisem te najbolje razumel, kaj si prolagodil eeprom?

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kter notebook kej priporocate?

Oddelek: Kaj kupiti
221713 (1407) zigadr
»

Kupujem notebook, svetujte?

Oddelek: Kaj kupiti
141321 (1136) Tomi