» »

Kateri sesalnik kupiti?

Kateri sesalnik kupiti?

RejZoR ::

Men osebno so mimo. Eni jih sicer ful hvalijo ampak res ne vem zakaj točno ker mi niso niti v enem aspektu kakorkoli posebni (razen tega da so dragi kot večina stuffa od Miele). Iz stališča standardizacije filtrov in vrečk sta Philips in Electrolux DALEČ pred ostalimi. Vse kar rabiš vedit je da rabiš S-Filter oz S-Bag vrečko. Pri drugih pa imaš najmanj 4 verzije za sedanje, da tistih starejših, kjer je vsak imel svoj tip ne omenjam. Za njima sta Hoover in Bosch/Siemens čeprav imajo vsi trije za moje pojme katastrofo kar se filtrov tiče (vsak sesalnik ima drugačnega), vrečke niti niso tolk problematične. Gorenje ima samo 2 tipa vrečk, ene za normalne sesalnike in ene za najmanjše, ampak imajo podobno štalo s filtri kot BSG in Hoover kompanija.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

JamesQ ::

Živjo.

Sesalec prispel na dom in sem ga pošteno stestiral. Moram reči, da je izjemno močan in ima res dober sistem filtracije. Tudi sesanja večjih smetk (sesanje avta==kamenčki) mu ne povzročajo težav. Moram pa omeniti, da potrebuje kako uro sesanja, da izgine vonj po novem sesalcu v prostoru.

LDŽ

RejZoR ::

To je skor pri vseh elektromotorjih. Tud ko recimo zalaufaš nov multipraktik, mikser, blender itd na začetku smrdi kot bi se žgalo vezje. Pol pa to počasi izgine.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

heero ::

pozdravljeni
da ne odpiram nove teme,moj sesalec odaja cudne zvoke in ne sesa vec kot prej in me zanima kateri sesalec je najboljsa izbira HOOVER TTE2407 GORENJE VC2223RP-BK
GORENJE VCK 2102 BCYIV
ali kaksen drug predlog iz harey norman,merkur,mercator,big bang neke trgovine ki so v sloveniji.
cena okoli 100 € 10€ gor dol (cim manj bolje je) je vseeno samo da je vredu in da vlece in da ni na vodo

trenutno imam HOOVER TCR4213 in ne najdem hepa filter zanj(sem opral) nakajkrat sesal brez filtra in je zacel spuscat cudne glasove (nekaj vibrira v motorju) podobno sireni ko pa dam nazaj filtre niti ne vlece zrak.se splaca iskat nove fltre za ta sesalec ali raje novega ?

hvala

mailer ::

Če si hepa filter opral z vodo si ga dejansko "zabetoniral". Pomaga čiščenje s kompresorjem a je učinek vsakič manjši.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

RejZoR ::

Ta Hoover Rush ima drugačen HEPA filter in je v osnovi pralen, ker nima vrečk ampak je na posodo. Ga pa moraš spirat nasprotno od smeri pretoka zraka, ko je v sesalniku. Filtra načeloma ni potrebno menjat v okviru življenske dobe sesalnika razen če ga poškoduješ. In zaboga ne sesaj brez filtra! Še pri tistih z vrečko ne bi počel tega, pa tam vrečka deluje delno kot filter. Tle pa ti bo vso svinjarijo potegnilo čez motor kljub temu, da ima ciklonski sistem.

Dejansko je Hoover Rush zelo dober sesalnik. Filter pa boš dobil na servisu, pričakuj ceno tam 30-40 EUR (ker je pralni in so vedno dražji). Tisti okrogel v sami posodi je nujen, tisti na zadnji strani sesalnika pa je fajn če je tam, ni pa nujno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

heero ::

zakaj pa mi zadaj filter ko deluje 20 sekund mi vrze iz sesalnika (kot pritisk)

mi lahko gdo napise postopek kako se pere z kaksno vodo (toplo,hladno) z milom ali brez

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: heero ()

heero ::

jaz sem opral z hladno vodo in milom

je mozno to resiti kot je napisal mailer z kompresorjem

RejZoR ::

Če bi folk kdaj bral navodila... filtre se čisti samo s toplo vodo (ne vročo).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

heero ::

problem resen sem filter spihal z kompresorjem in sesalec dela normalno

Spock83 ::

Ima kdo ta sesalec? BSGL5ZOOO1 BOSCH

Kakšno je vzdrževanje? Vrečke so verjeno drage :(

heero ::

kateri sesalec
1.cim bolje da vlece zrak
2. do okoli 100EUR
3. vrecka (ne na vodo in ne ciklonski)

BOSCH BGL32510

GORENJE VC 2223

GORENJE VCK2321AP-BK

HOOVER TTE2407

se kaksen predlog?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: heero ()

HeMan ::

Malo stara tema vendar pa sem preko googla prišel sem, ker se veliko omenja Dyson sesalce. Tudi sam razmišljam da bi malo več investiral v sesalec, ker trenutni se mi zdi da kar se prahu tiče samo meša zrak. Na youtube sem pa gledal da teli ta boljši dejansko ne spustijo nič nazaj v zrak (oz skoraj nič da se ne bo kdo obregnil v to :) ).

Zanima pa me kje ste lastniki dotičnih sesalnikov kupili svoje modele? Namreč preko neta ni videti veliko izbire v Slo če primerjaš s tujimi stranmi. Ste pri nas kupili, naročili iz tujine ali kaka tretja opcija? Hvala za odgovore :)

Goody ::

Znalci za sesalce: iščem dober baterijski sesalec najraje 2 v 1 (recimo tole: https://www.mimovrste.com/baterijski-se...

Kateri so najboljši za svoj denar? se splača dati več za LI-ion baterijo?

Trupl0 ::

Jaz se tudi pridružujem iskanju sesalca.
Budget je do 250€ sem pa gledal tele industrijske variante od Karcherja ( recimo tale: Karcher MV 6 P Premium )...kakšno mnenje?
If you are going through Hell, keep going !

Thunder wave ::

Odvisno za kaj ga boš potreboval. Za sesanje po delavnici bo super, za po hiši pa takega ne rabiš oz. dobiš za ta denar kaj boljšega.

Trupl0 ::

Za doma bi bolj rabil.
Bi pa imel robustno in kvalitetno zadevo.
If you are going through Hell, keep going !

francek1 ::

Ne utrujajte se z novimi, nabavite si Kirbyja in bo mir v hiši.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

RejZoR ::

Kirby je najbolj štorasta in precenjena gara, kar si jih lahko zamisliš. Če že gledaš tolk drage zadeve glej vsaj Vorwerk. Za nekatere sicer isto precenjen ampak zadeva vsaj dejansko funkcionira kot pričakuješ od res high end sesalnika. Kjer pa se vidi, da je nekdo dejansko vložil veliko v samo zasnovo aparata.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Trupl0 ::

Vorwerk imamo doma, je bil cca jurja pa pol se mi zdi, zaradi bratovih alergij.
Za sesat tepih je dober za vse ostalo bolj tako tako.
If you are going through Hell, keep going !

RejZoR ::

Tako tako? Glih krtača za trde površine je čista poezija vodljivosti. Ne samo da jo dejansko vodiš kot ti hočeš in ne kot sesalnik (kar je glup problem večine krtač sesalnikov, ki grejo praktično samo naravnost in mal zavijejo levo in desno) poleg tega pa ima še odmično glavo, kar pomeni, da ko prideš do vogala ali stene ti ni treba obračat krtače, da se mu izogneš ampak se enostavno zaletiš v vogal/steno in se krtača sama odmakne. Kar pomeni, da posesaš hitreje in to do roba pohištva al pa stene neglede na to pod kakšnim kotom prideš do slednje.

Mogoče je razlog za to, da imaš kakšno prvo generacijo za katero se zdele res ne spomnim kakšna je bila krtača ampak mi imamo drugo generacijo (prvi s tistim jajčastim plastičnim ohišjem za vrečke namesto tekstilnega) in ima tako krtačo za trde površine in je svetovna. Tako vodljivost sem videl samo še na Electrolux ErgoRapido akumulatorskih sesalnikih (kjer žal nima odmičnega sistema) in pa na zadnji generaciji Bosch akumulatorskih (belo črni). Čudi me da samo pri akumulatorksih, medtem ko imajo navadni še vedno toge krtače za popizdit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Spajky ::

Kaj pa Dyson sesalci?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Thunder wave ::

Se strinjam z napisanim glede Vorwerka, enostavno super zadeva. Je pa precej drag oz. nad proračunom. Dysoni so super, se ti ga izplaca nabaviti iz UK, kjer so precej ceneje kot pri nas. Poglej pa kakšnega rabiš in kake priklučke dobiš poleg.

P. S. Kirbyja ne kupuj, razen če rabiš dodatni razlog zakaj ne sesat stanovanja.

Zgodovina sprememb…

valdo ::

Kje najceneje kupiti sesalec PHILIPS FC8721/09 ?
http://www.ideo.si/sesalniki_elektricni...

Za koristne imf. se zahvaljujem.
Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: valdo ()

fraising ::

Ma kdo kaj izkušenj z vodnimi sesalci?

https://www.mimovrste.com/klasicni-sesa...


Sedaj sem mel nek šrot od sesalca, ki je več prahu dal nazaj v prostor kot ga je posesal.

tebodi ::

@fraising: Za vsak primer par besed, ker bo morda relevantno še za koga:
Po mojih izkušnjah je res, da z OK vodnim sesalnikom neverjetno bolje odstraniš prah iz hiše oz. stanovanja. Pustimo razne teste itd., če posesam prah po tleh in stanovanju z običajnim, je čez pribl. 3 dni več ali manj vse tako kot prej - če greš s krpo ali prstom po površini pohištva. Z vodno filtracijo pa se pozna očiščenost prahu par dni dlje.

Je to relevantno? Kakor za koga - če ima kdo nevemkakšne hude alergije lahko da je.
Slaba stran teh sesalnikov načeloma naj bi bila, da je v izpuhu večja količina mikro/nano delcev (ogljičnih če se ne motim po spominu iz elektromotorja). To so ugotovili s testi (laboratorijskimi) in kolikor sem zasledil, naj ne bi bilo škodljivo oz. ne vedo ali bi lahko bilo.

Do sem sem govoril o običajnem sesanju - ne pranju. S pranjem je pa še 10x več dela, za mestoma dober učinek. Lahko je zelo dobro, če moraš npr. kako površino, ali v manjši meri tepih, npr. razkužiti in temeljito oprati - v vseh kotih in razpokah gre težko. Potem, ko si seveda že vse temeljito običajno posesal.

Bistveno pa je: z vsakim vodnim imaš bistveno več dela s vsakokratnim čiščenjem, še vedno so razni filtri, ki jih je treba občasno zamenjati, so praviloma dražji, težji itd.

Ne vem, kako se obnesejo razne "jajce" od gorenja. Če to zadevo prodajajo vzhodno, v Romuniji, Bolgariji ali katerihkoli že podobnih mestih, za katere je možno edino najti oglase in "oglase" - pa naj vsak sam premisli, kako in kaj.

-žiga- ::

Kakšni so kaj Dirt Devil sesalci? Konkretno gledam tega (DD2325-3).

zunno ::

Kupujemo nov sesalec. Trenutno imamo ogledanega Hooverja XP81: https://www.mimovrste.com/klasicni-sesa...

Ima sicer bolj kratek kabel in majhno posodo za prah.

Zanima me vaše mnenje o njem in kakšne praktične izkušnje imate z njim, pa tudi (boljše) alternative v rangu do 200€.

Zahteve:
- brez vrečke, torej posoda za prah
- sesamo ploščice, linolej, parket, preproge s kratkimi vlakni, kavč
- imamo več psov, ki seveda puščajo dlake. So kratkodlaki, tako da se dlake zapičijo v preproge.
- čimvečja sesalna moč
- po možnosti električna turbo krtača

perci ::

ega sesalca ne poznam, ne bi pa sam nikoli več kupil Hooverja.

Moj je bil glasen ko reaktivec, sesal je pa za en qrc. Zdej ga imam v kleti za kakšno malenkost posesat.

darkolord ::

zunno: smem vprašati, zakaj brez vrečke?

Mi smo dolgo prisegali na take brez vrečke, pa mi je zdaj zelo žal.

zunno ::

darkolord je izjavil:

zunno: smem vprašati, zakaj brez vrečke?

Mi smo dolgo prisegali na take brez vrečke, pa mi je zdaj zelo žal.


darkolord: Doma nočejo več plačevati zanje. Sicer sem pa odprt za predloge.

berlusconi ::

Kateri sesalec predlagate s hepa filtrom in v rangu od 100 do 150 eur?

igor0203 ::

Jaz sem decembra kupil Siemensa in sem izredno zadovoljen.

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

M1tj4 ::

Ne kupim drugo, kot kakega Electroluxa iz silencer serije z s-bag vrečkami. Poceni vrečke, filtri (hepa) po želji in tiho delovanje.

berlusconi ::

Koyotee link malo ne dela :) lahko prilepiš novega?

Mitja, kje v sloveniji bi bili najcenejši?

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

juve91 ::

Kupujem sesalec. Rabil bi ga za par tepihov, avto, ostalo parket/laminat/ploščice. Na kaj morem biti pozoren, na oznake(da je vse A (tepih,parket..), moč? Kaj naj gledam pri pokončnih? ker je povsod navedena samo moč.
Gledal sem ta sesalnik: https://www.bigbang.si/klasicni-sesalni... . A bi bil dober ali ne?

AnjaNja ::

Če imaš mačko, psa...Potem je moj zmagovalec ELECTROLUX sesalnik UltraONE ZUOQUATTRO. Tudi če 1x na teden menjaš vrečko (pri meni) je to mesečni strošek okoli 8€. odvisno kje kupim vrečke.

buttcrack ::

tega so na MV kar popljuval

juve91 ::

Katera? Electroluxa ali Hoover TE70_TE75 Telios?

berlusconi ::

https://www.bigbang.si/klasicni-sesalni...

Jaz sem vzel tega. Prvi vtisi dobri. Izjemno je tih, sesalna moč dobra. Vrečke so pri elextroluxih praktično univerzalne. Bomo videli, kaj bo čez 1, 2 leti. Je pa res, da ga bom jaz uporabljal za čiščenje stanovanja in ne avta.

berlusconi ::

Če dodam. Meni je bilo bistveno, da mi sesalec ne izpihuje več praha kot pa ga posesa. Na podlagi tega sem iskal enga, z dobrim hepa filtrom+izmerno tih je. V stanovanju je 1 tepih, ki ga kljub oznaki (c) dobro posesa. Pri gladkih tleh pa tudi ni težav. Ne odločaj se samo na podlagi moči. Ker je odvisno kako je sesalec narejen, zatesnjen in od tukaj pride prava sesalna moč. Moj prejšnji stari mu piše 2200W, seveda...a ob vsaki špranji piha :)

safety ::

Daleč najboljši Vorwerk.

buttcrack ::

juve91 je izjavil:

Katera? Electroluxa ali Hoover TE70_TE75 Telios?

Elux

safety je izjavil:

Daleč najboljši Vorwerk.

no shit scherlock... že samo vrečke te v dveh letih koštajo tolk kot prej omenjeni sesalci na splošno.

safety ::

safety je izjavil:


no shit scherlock... že samo vrečke te v dveh letih koštajo tolk kot prej omenjeni sesalci na splošno.


Prej omenjeni sesalci so nič drugega kot en kup nerodne plastike s slabo sesalno močjo in filtri. Vrečke so nekoliko dražje, ker so hkrati vrhunski filtrirni sistem. Osebno porabim 3 do 4 vrečke letno, kar znese cca 12€.

juve91 ::

Malo ste zašli iz teme. Vprašal sem za ta sesalec:
hoover telios te70_te75 : https://www.bigbang.si/klasicni-sesalni...
Vi pa ste prisli iz tega sesalca za 100eur do vorwerka za 1000 eur. Torej mnenja/izkusnje o tem sesalcu? Oziroma podobnih v tem cenovnem rangu. Pa vrecke za tega hooverja so 8eur(4 vrecke)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: juve91 ()

BlaY0 ::

Ravno včeraj dobil tegale. Razen da je glasnejši, pri sesalni moči ne bi smelo bit nekih bistvenih razlik. Ta ki ga omenjaš ima zgolj dodatno krtačo za tepih, ki je jaz ne potrebujem saj nimam tepihov. Poročam...

juve91 ::

BlaY0 je izjavil:

Ravno včeraj dobil tegale. Razen da je glasnejši, pri sesalni moči ne bi smelo bit nekih bistvenih razlik. Ta ki ga omenjaš ima zgolj dodatno krtačo za tepih, ki je jaz ne potrebujem saj nimam tepihov. Poročam...


Si sprobal?:)

buttcrack ::

safety je izjavil:

safety je izjavil:


no shit scherlock... že samo vrečke te v dveh letih koštajo tolk kot prej omenjeni sesalci na splošno.


Prej omenjeni sesalci so nič drugega kot en kup nerodne plastike s slabo sesalno močjo in filtri. Vrečke so nekoliko dražje, ker so hkrati vrhunski filtrirni sistem. Osebno porabim 3 do 4 vrečke letno, kar znese cca 12€.

original vw vrečke po 3€?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup sesalca (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24095247 (10475) Zstiller
»

Moč sesalca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514264 (9509) Blumper
»

Pokončni sesalnik - izkušnje

Oddelek: Loža
4327667 (13368) Bantani
»

Sesalniki in podtlak

Oddelek: Loža
298139 (6993) steev
»

Sesalniki z najvišjo stopnjo filtracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14567457 (32323) LordPero

Več podobnih tem