» »

Tih ventilator

Tih ventilator

Fella ::

Kateri ventilator, za Tunderbird 900, je najbolj tih? Zdaj imam Chrom orb pa je glasen kot sesalec, kar me zelo moti.

Tomi ::

Vsak učinkovit hladilnik je glasen. Čeprav meni Volcano II dela dobro, pa sem ga utišal, tako da ni panike. Drugače so pa menda novi Dragon Orbi malo tišji kot stare verzije.
metrodusa.blogspot.com

|Luka| ::

Tomi: jst mam tud Volcano II pa me zanima kako si ga utisu?

mortal ::

Ce hoces tih hladilnik, potem si kupi ZALMAN CNPS 3100 Gold.>:D
Hladilnik je tisji od ventilatorja usmernika in prav lepo hladi mojega Tbirda 1400@1550.:D:D:D

Tomi ::

Malo sem ga podmazal, pa še to srečo imam, da je kišta na dokaj dobrem tepihu, kar preprečuje vibracije. Tako da sedaj je dokaj tih:D
metrodusa.blogspot.com

alien-w ::

Dalo bi se vent stisat tudi tako, da mu zraven vezes kaksne upore. Samo moras preveriti koliko upora mu lahko navesiš gor, da se bo sploh še hotel vrteti. Samo s tem pač izgubiš na pretoku zraka in s tem tudi pridobiš na temperaturi (višja temp. seveda:8))...Drugače je pa DragonOrb bober baje, pa se tih obenem.

IceIceBaby ::

alien-w se ti ne zdi da si mal zakomliciru s telem uporam. Sej mu lahko napetost zmanjšaš tko da ga drugače na napajalnik vežeš. recimo na 10 ali pa 7 V. Samo res pa preveč zgubiš na pretoku zraka in s tem pridobiš kar nekaj stopinj.
Najbolj učinkovito utišanje ki ga jaz poznam je večji ventilator z manj obrati. Probi nabavt 120mm vent pa ga nekak pritrdit na volcanota. Dobijo se tudi neki adapterji ampak nevem kje. Če ga pol laufaš na 7V ga sploh neboš slišal pihal bo pa sigurno bol kot 60mm od volcanota.

krucymucy ::

80mm sunon - namesto originalnega venta na volcano II !

alien-w ::

kst: sploh ni zakomplicirano... tuki je treba samo prerezat zicko ventilatorja in gor naspajkat en uporcek, ce pa hoces vezat na eno drugo napetost direkt iz napajalnika moras pa tam zicko prerezat, pa nanjo novo naspajkat, pa potem spet ta staro zraven prispajkat. pa ce vezes upore gor lahko naredis katerokoli voltazo, ce das pa na tist iz napajalnika mas pa zelo omejeno stevilo moznosti. Poleg tega lahko naredis se zaporedje uporov (priblizno takole) ter nato prekljaljas glede na potrebe. (nisem siguren za količino in upornost uporov, če je 1-2kOHMa dovolj...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Duron700 in hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11814 (695) Privatnik
»

Pravilna raba VENTILATORJEV....

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
393423 (2688) SkIDiver
»

VOLCANO 6 CU/+ nasvet

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211564 (1062) OChack
»

VOLCANO II - GLASNOST?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181470 (1179) Binji

Več podobnih tem