» »

VOLCANO 6 CU/+ nasvet

VOLCANO 6 CU/+ nasvet

TTine ::

Za vase dobro ne natikaje tega hladilnika gor z originalnim thermal-pad-om...ce boste tisto crno zadevscino zdrgnili dol in dali ze najbolj navadno pasto gor profitirate 3 stopinje Celzija, da ne govorim ce daste gor kaksno srebrno...se HUDO pozna....sprobano na lastni kozi!
Upam da je nasvet uporaben, LP
Tine.

krucymucy ::

Sej isto je bilo se na vseh coolerjih do sedaj (Thermalthake... majesty...)
Sicer pa hvala za opozorilo!!

Jest sem pri volcano II profitiru za 5 stopinj skupaj z brusenjem!!! pa je navadna pasta iz conrada!!

burekar ::

*

msmiha ::

Ja najbolje je da ga zbrušiš pol pa daš srebrno termalno pato gor pa je
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

ZaphodB ::

em, zakaj proizvajalci hladilnikov ne dajo kaksnega bolj ucinkovitega thermal-pada gor oziroma prilozijo boljso pasto? ;) bi lahk v specifikacijo tud boljse vrednosti napisal in bolj prodajal... recimo ;)

G[e]c ::

a je una crna cist na bed al kaj?

TTine ::

Ja, ta crna stvar gor je BAD! Tolk bad da je ze s cisto navadno pasto razlike 3°C... s srebrno ustrezno vec, tocne vrednosti ne bi vedel, ker srebrne paste ne posedujem. Na zalost:(
OK, drzite se
LP
Tine.

fictionel ::

a tut ce bi nabavu nov comp s temu vent. al bi ti dal to nalepko al ne? zato k pol ne bi rd zgubu garancije da bi dol dajau :D

TTine ::

Glej, tudi ce zdrsas tisto crno stvar dol (NI NALEPKA!!!) garancija po mojem velja. Vsaka pametna firma ve, da je pasta veliko boljsa kot pa tisti thermal-pad-i ki so prilozeni, a ves.
Jst ne bi delal panike po nepotrebnem!
LP
Tine.

OChack ::

Jebes VSE firme, vse pustijo tisto rumeno ali crno "nalepko" gor , sej poznam dost folka k so kupil te vente (med drugim tud jest) in smo vsi mel te rumene pizdarije gor tko de se je tud proc pregrevov, in ga ni za srat (75*C in vec).
Sicer pa se dobi srebrno termalno pasto pri Megahitu, kjer 1,5g te paste stane slabih 500 SIT.
AJA bdv. ce kdo posreduje ta hladolnik, koliksna je izboljsava temperature med recimo orbom ali volcano2 in volcano6 hladilnikom?
Int€l inside, IDIOT Outside

Alex ::

Ochack: Mam vulc 6 cu+ .. pustil sem gor tisto črno pi***... in kar čez nmazal s hladilno pasto, ki sem jo dobil za 230 sit in mam temp od 45 -52 C. Kakšna je izboljšava sicer ne vem.. vem pa to, da piše, da bi se moral vrtet s 7000 obrati +-10% .sam men se vrti samo s 5200 obrati, kar je precej več kot +- 10%. Mislim, pa da se avtomatično prilagaja temp. procesorja. toplejši ko je hitreje se vrti.

lp
Alex

TTine ::

Alex, kar si naredil ni cisto zdravo. Namazat pasto cez ze obstojec termanlo prevoden material??? Nicht gut! Ce ne drugega je zdej plast prevodnega materiala zelo predebela!!! pa se drugacna materiala sta!
Tvoje temp. so previsoke....
pa glede obratov: jst imam Volcano 6cu, naj bi se vrtel z 4500 RPM, plata pa daje 5050 RPM, tako da nisem cisto preprican, da mas 6cu+ verzijo...
LP
Tine

Alex ::

Ttine: pol priporočaš, da skenslam črno nalepkico pa samo pasto gor pustim??

Cooler pa je Cu+ ker mi na njemu piše Vulcano 6 Cu+.

Razen, če niso dal napačno nalepko gor:) sicer se pa št. obratov zvišuje do max 5371.. vsaj zaenkrat. Temp je šla pa tut mal gor (max 60), ker mi zdaj proc laufa na 1564 Mhz. Več mi ne uspe..

LP.. alex

TTine ::

ja Alex, potrudi se in vzemi tisto crno zadevo dol in namazi samo pasto...bos videl da bo bolje!

Aja, pa glede tega katero varianto imas. Na vseh hladilnikih Volcano 6cu in 6cu+ pise da je 6cu+ (na tistem crno pobarbavem "pokrovcku" na katerem je prisraufan ventilator). Moras pazit kaj ti dajo. Na embalazi pa je oznaceno (na vrhu skatlice) kaj je notri. Jst mislim, da mas 6cu ker moj tudi "zleze" tja do 5200RPM, sam temp. ni tako visoka (najvec okol 52°c). CPU je pa na 1400 (10*140)....
Drzi se
LP
Tine

Alex ::

GRRR:.. pa bo zgleda res držal..
Fora je, da sta na škatlici ki jo imam res dva kvadratka v katerem naj bi bilo označeno ker ventič je..

Oh well.. se bomo pač sprijaznl'l z njim.
A kej veš a se da na une luknce na vetniču še en vent. gor navit??
upam, da ja, ker mam namen kupt še ene tri ventiče.
dva na ohišje in enga na cpu cooler.
Misliš, da bi šlo to??
no ja.. zdaj sem spraskal dol nalepkico in je gor samo pasta pa je temp na 55 C.

Cpu mam na 1564 (11,5 x136)

zaenkrat kar lepo kaže glede stabilnosti ipd.

lp. Alex

TTine ::

Ja, na une luknjice se da nasraufat se kaksen ventilator ampak NIMA SMISLA! Zakaj? Ker dobis veliko vec hrupa in ne veliko vec zracnega pretoka! Zracni pretok se ne kar sesteva ce das en ventilator vrh drugega, ker spodnji enostavno ne grabi zraka enako, ker mu ga zgornji sproti piha mimo...ni efekta, verjemi.
RAZEN ce dobis ventilator, ki se vrti v nasprotni smeri kakor ta ki je ze gor...pol bos neki profitiral ampak res ne prav dosti...jst ne bi tega delal!

Ideja: odsraufaj obstojec vent in naredi adapter tak, da bo iz lunkje 60x60 mm (ta ki je zdej) napravil lezisce za vsaj 92x92 al pa boljse 120x120 mm. Tako bos HUDO povecal zracni pretok, ne bos pa tako enormno povecal hrupa kot z recimo enim samim 7000rpm vetilatorjem.

Jst si ravno delam en tak adapter iz aluminijaste plocevine za 120x120 vent....bom povedal kako se obnese. Ce se spravis to delat, glej da bo plocevina dovolj debela da ne bo prehudih vibracij!

LP
Tine

Alex ::

že že .. samo imam že tega zelo na knap tako, da mislim, dane bi bilo prostora za večje vente.

Sicer pa.. dej povej mi kera mamaplata maš?

lp Alex
Go AMD Go!

Slide ::

Najbolš je, da odcvikaš žičko za uravnavanje obratov in pol bi se mogel vrtet s 7000 RPM. Nisem še probu ampak bi mogel delovat. Če bo kdo poskusil naj sporoči.

TTine ::

Plata je Abit KT7A-RAID.

Glede cvikanja zicke...ne tega delat fantje ker ne bo ucinka. Bodisi se racunalnik ne bo zbudil (ce imas vklopljen tisto funkcijo FAN alert), ker plata ne bo dobila informacije, ali se vent sploh vrti ali ne!
Drugic, ucinka vecjih obratov ne bo zato, ker ventilator posilja plosci podatke o obratih (ji pravi kolk hitro se vrti) in ne plosca ventilatorju (plosca ne ukazuje ventilatorju, kolk hitro naj se vrti!!! -prosim popravite me ce se motim). Obrati naj bi bili vec ali manj konstantni.

za 7000RPM je potrebna druga mehanika in elektronika motorcka...
drzite se,
LP
Tine

OChack ::

Ttine ma cist prov, se pa da z zaporedno vezavo in dodanim uporom (de ne gre napetost tja do 24-25V kar ga skuri) povecati stevilo RPM. Sam sm dal na V6Cu en 80*80 mm vent, ter mal pleha ob stran (volcano je dolg 80 srok pa 60) in je mnogo bolsi ucink sej mi vent vlece skor 60CFM zraka in je zelo tih (okol 30 dB) medtem ko vent pr Cu+ nardi 39dB hrupa pretok zraka pa je le 38 cfm( 7000obr/min proti 4500 :)

Aja, a je mu kdo probleme z gor dajenjem vulcana zarad sirine inkondenzatorjev ob procu ????????
Int€l inside, IDIOT Outside

Binji ::

Ocachk: kaku se je pa kej spremenilo hlajenje?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

OChack ::

3-4*C boljs kot z pobakrenim Volcanom 2 (najbrz zarad 80mm venta), z orginal ventom nism probu, je pa mnde tud ene 3 stopine bols k v2 oz ene tolk k pobakren V2 ( sam de pobakren stane 3500 sit) 80mm vent iv volcano6cu pa naneseta preko 5000.
Int€l inside, IDIOT Outside


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402151 (1424) Coinbird
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411838 (1338) abcde7
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211537 (1124) Jux
»

hladilnik za Athlon 1.2?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201338 (977) Yurko
»

Kateri VULCANO

Oddelek: Pomoč in nasveti
8788 (669) Justy

Več podobnih tem