Forum » Izdelava spletišč » Apache in simbolicni link na mapo
Apache in simbolicni link na mapo
SodVina ::
Lep pozdrav,
postavljen imam apache 2.0.
s konfiguracijo :
Ce je navedeni direkotorij cgi-dir pravi, deluje vse v redu. Problem je, ce je cgi-dir le simbolicni link na direktorij. Potem mi javi error 403.
torej kako narediti v apache-ju, da ti kot direktorij sprejme simbolicni link nanj?
thx
postavljen imam apache 2.0.
s konfiguracijo :
ScriptAlias /cgi/ "usr/local/cgi-dir/" <Directory "/usr/local/cgi-dir"> .... </Directory>
Ce je navedeni direkotorij cgi-dir pravi, deluje vse v redu. Problem je, ce je cgi-dir le simbolicni link na direktorij. Potem mi javi error 403.
torej kako narediti v apache-ju, da ti kot direktorij sprejme simbolicni link nanj?
thx
- spremenil: SodVina ()
SodVina ::
Ja to ze, samo sam ukaz FollowSymLinks in ostali, ki se nahajajo znotraj "directory" odseka, veljajo ze za lastnosti vsebine direktorija in ne direktorija samega.
torej v mojem primeru bi moral dodati lastnost FollowSymLinks mapi, na kateri se nahaja cgi-dir, torej mapi "/usr/local"
zadevo sem naredil tako in deluje. A je to pravilen nacin ali sem ga biksnil mimo?
torej v mojem primeru bi moral dodati lastnost FollowSymLinks mapi, na kateri se nahaja cgi-dir, torej mapi "/usr/local"
zadevo sem naredil tako in deluje. A je to pravilen nacin ali sem ga biksnil mimo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DNS preusmeritevOddelek: Omrežja in internet | 948 (740) | b3D_950 |
» | htaccess redirekcija v php datoteko - ne delujeOddelek: Programiranje | 829 (686) | misek |
» | IIS problemiOddelek: Omrežja in internet | 1593 (1311) | extr3m3 |
» | Apache Alias pomočOddelek: Omrežja in internet | 1221 (1132) | BlueRunner |
» | html ali java, izpis IPjaOddelek: Programiranje | 1263 (1179) | Trubadur |