Forum » Programiranje » htaccess redirekcija v php datoteko - ne deluje
htaccess redirekcija v php datoteko - ne deluje
An0N ::
Lep pozdrav,
sem začetnik s področja konfiguracije URL rewrite-ov z htaccess in sem se zaletel ob oviro, ki je ne znam razrešiti. Delam na LAMP-u nameščenemu na virtualki.
V /var/www/html/ imam direktorij a/, v katerem bi rad preusmeril url a/test v a/test.php..
Trenutna vsebina htaccess:
GNU nano 2.4.2 Datoteka: /var/www/html/.htaccess
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.+)/test$ a/test.php
nikakor ne deluje, le preusmeritve v html datoteke delujejo ..
Za konfiguracijo celotne zadeve sem uporabil vodič: https://www.digitalocean.com/community/...
Po dobri uri googlanja in eksperimentiranja sem še vedno v temi. Zadevo si želim vzpostaviti, ker bi se rad igral z RESTful apiji v PHP.
Prosim za nasvet.
Lep pozdrav,
An0N
sem začetnik s področja konfiguracije URL rewrite-ov z htaccess in sem se zaletel ob oviro, ki je ne znam razrešiti. Delam na LAMP-u nameščenemu na virtualki.
V /var/www/html/ imam direktorij a/, v katerem bi rad preusmeril url a/test v a/test.php..
Trenutna vsebina htaccess:
GNU nano 2.4.2 Datoteka: /var/www/html/.htaccess
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.+)/test$ a/test.php
nikakor ne deluje, le preusmeritve v html datoteke delujejo ..
Za konfiguracijo celotne zadeve sem uporabil vodič: https://www.digitalocean.com/community/...
Po dobri uri googlanja in eksperimentiranja sem še vedno v temi. Zadevo si želim vzpostaviti, ker bi se rad igral z RESTful apiji v PHP.
Prosim za nasvet.
Lep pozdrav,
An0N
BlaY0 ::
A pa si v Apache konfiguraciji na /var/www/html eksplicitno dovolil rewrite prek .htaccess? A ti rewrite dela ali ne? Naredi si ločen log za rewrite in spremljaj on-the-fly kaj se dogaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Rewrite na splošno deluje (sem naredil nekaj testnih preusmeritev), vendar le na datoteke tipa html .. ko želim preusmeriti url na neko php datoteko, ne deluje.
Da, v Apache sem omogočil rewrite tako kot je navedeno v guide-u, ki je linkan na povezavi, ki sem jo navedel.
Hvala za reply...
Da, v Apache sem omogočil rewrite tako kot je navedeno v guide-u, ki je linkan na povezavi, ki sem jo navedel.
Hvala za reply...
wini ::
naredi index.php in v phpju s header preusmeri na test.php
<?php header("Location: test.php"); /* Redirect browser */ exit(); ?>
@wini,
hvala za response, ampak to ni rešitev, ki jo iščem, ker bi rad urlje tipa /a/test/ preusmeril na php datoteko, ki ima enako ime (npr. test.php)... slednje želim doseči z URL rewrite-i... če bi naredil fiksni header bi v bistvu v samem phpju delal preusmeritve, kar ni moj cilj
hvala za response, ampak to ni rešitev, ki jo iščem, ker bi rad urlje tipa /a/test/ preusmeril na php datoteko, ki ima enako ime (npr. test.php)... slednje želim doseči z URL rewrite-i... če bi naredil fiksni header bi v bistvu v samem phpju delal preusmeritve, kar ni moj cilj
Ales ::
Poskusi (presledek med test.php in oklepajem!):
RewriteRule ^(.+)/test$ a/test.php [L,R=302]
@Ales
Hvala lepa, toda še vedno ne deluje, le direktna pot.
Struktura, ki jo imam:
var/www/html:
a/:
test.php
index.html
Hvala lepa, toda še vedno ne deluje, le direktna pot.
Struktura, ki jo imam:
var/www/html:
a/:
test.php
index.html
misek ::
Tole pa bi moralo delovati:
Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteRule ^test$ /var/www/html/a/test.php [R=301,L]
misek ::
An0N, zgornji primer meni deluje.
Poglej v log datoteke od spletnega strežnika - tam boš dobil idejo kaj gre narobe.
Poglej v log datoteke od spletnega strežnika - tam boš dobil idejo kaj gre narobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apache in Node.JSOddelek: Izdelava spletišč | 1947 (1633) | dunda |
» | brez .html končniceOddelek: Izdelava spletišč | 1908 (1348) | MisterR |
» | .htaccess | IIS | ISAPI_RewriteOddelek: Izdelava spletišč | 769 (654) | darkolord |
» | Usmeritev domene na drugo domenoOddelek: Izdelava spletišč | 1639 (1363) | Uros!no |
» | .htaccess dovoljen dostop do 1 datotekeOddelek: Izdelava spletišč | 1169 (1032) | sverde21 |