» »

kako naloži OS?!

kako naloži OS?!

promocija ::

Pozdrav!
Mam računalnik brez OS(no operating sistem ,please insert another disk and press any key oz.nekaj podobnega izpiše)
problem nastane, ker je disk v NTFS formatu, tako da win98 ali ME sploh ne morem inštalirat, ker kao ni diska! če zaženem z zagonske fdisk javi da ni trdih diskov. Ko inštaliram XP, mi sformatira disk, prekopira datoteke ki so potrebne za inštalacijo, nato se računalnik restarta, in od tam naprej ne gre nikamor več!Če izberem da bi buta z diska, mi spet napiše kao da ni sistema,čeprav so tiste datoteke od Xp gor! Če pa izerem boot iz CDja pa gre spet vse znova!
Kako inštalirat bilo kire Windowse?
TNX
grega
ni podpisa

OrkAA ::

Pa si zihr da ti slučajno nimaš kšne diskete v disketniku?
Mogoče je pa tut to, da si izbral napačni disk za bootat... ponavadi je to hdd-0

pitarda ::

Sprobaj kombinacije v biosu (boot sekvenca): HD0, HD1, HD2,...

Preveri, da nimaš na RAID kontroler priklopljen disk,... pa potem naj se boota iz RAID kontrolerja,...

promocija ::

Ja sem sigurn da ni nobene diskete noter. je pa v tem računalniku samo 1 disk in sicer 3gb, kot pogon C:\ Sej v XP mi ga zazna, ko jih hočem gor inštalirat, ampak se mi potem sredi inštalacije vse ustavi!
Disk je ATA, tako da tukaj ni nobenih RAID in podobnih zadev...
Računalnik je pa P3 650, 128mb rama....
V računalniku ni nihče prestavljal kakšnih kablov...tako da težava ni v hardwareu!
LP
ni podpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

instalacija xpjev na 250gb disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
402363 (1726) PIII850
»

Nemorem instalirat Windows!!

Oddelek: Strojna oprema