» »

CCS PIC C Compiler deluje na Linuxu

CCS PIC C Compiler deluje na Linuxu

ql000 ::

Vesela novica (ali pa se samo meni tako zdi). :8)

Malo prej sem preizkusil CCS Pic C Compiler inštalirat na Suse 9.2 Pro preko XOver Offica Pro. In zadeva deluje skoraj BP. Zaenkrat je edini problem v fontu, ki ga kliče CCS in ga lahko ignoriramo, ja pa, ko ustvarimo nov fajl ga hoče shranit kot *.h namesto *.c (source). Compiler dela, k šus: testirano na prrogramčku, ki drajva DC motor (kontrola smeri in hitrosti).

P.S.
Zdej bo lahko Azureus nemoteno opravljal svoje delo, jaz pa svoje! >:D >:D >:D

Zdej je treba samo še kak program najt, ki bo pekel nemoteno hex fajle na PIC-e, ja pa da laufa na Linuxu, native ali pa preko XOverja!

LP

ql000 ::

OK, tudi problem z Editorjem je rešen: potrebno je le izbrati v opciji editor options nov font, errorji za font se več ne pojavljajo!

Brane2 ::

Sem si ravnokar zmontiral VmWare na 64bitni Gentoo in stvar gate trga.

Nisem še probal vsega softverja za WInse na njem, a tu ne pričakujem težav.

Sicer pa pride MPLAB itd ravno sedaj na vrsto... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

ql000 ::

mnja, škoda, da v linuxu ni native kvalitetnega razojnega okolja za C (IDE-ja s compilerjem) za PIC-e. Brane2 poročaj kako bo z mplabom, bo zanimivo! Aja za pice pečt sem našel dva programa:

- picprog, kar lepa zadevščina sam laufa v konzoli,
- PiKDev, boljša varianta narejena za KDE, malo je treba bit pazljiv pri compilanju kode (pri ./ configure je treba prefix nastavit)

Uporabljam home made JDM programator.

LP

Brane2 ::

VmWare gate trga in to v vseh okoljih.

MPLAB dela, vendar komunikacije z progamatorjem ni. Vem, ke je verjetno haklc, a sedja nimam časa za to. Fora je v tem, da imam programator na COM4, Winsi vidijo pa samo COM1-2.

Bomo zrihtali. Bolj me spravlja v slabo voljo to,da mi Superpro III tudi ne dela (softver ne vidi programatorja) a mogoče se da nastavit kje kak direkt dostop na določene porte.

Zanimivo se mi zdi, da mi je ratalo inštalirat Winse98 na VmWare na 64-bitnem Gentooju. Kot vem, se Opterona ne da prešaltat iz64-bitnega režima v popolnoma združljivi 16-bitni ?

V glavnem, na WInsih2K sem inštaliral prastari Peachtree, inštaliral mrežni tiskalnik in s simuliranega stroja printal skozi mrežo na Linux strežnik, ki simulira NT server instvar DELA iz prve !

KOji orgazem po vseh tistih zajeban*ijah z WIneom ! :)

Ne samo to, amapk ob winsih 2k sem zaštartal še en virtualni stroj z Winsi 98 in oba delata paralelno ! Moram proba t še 95tko majke mi- če je nisem že stran zabrisal. Nekje v predalu imam LAtticeov komplet za razvoj kode za njihove CPLDje, ki hoče delat samo na 95tki... :\

V glavnem stvar dela. MPLAB dela. Pravzaprav dela iz prve vse, kar sem probal. Celotni officei recimo. Tud HighTEchov DOS compiler za PICe sem uspel zištalirat.

Kar se free compilerjev za Linux tiče, probaj sdcc (Small Devices C Compiler). Sam sem ga zemegral na gentooju, nisem ga pa še preizkusil. Vsaj po podatkih sodeč, izredno zanimiva zadeva, ki pokriva kar nekaj čipov...
On the journey of life, I chose the psycho path.

ql000 ::

Ja jaz moram tudi rečt, da me je kvaliteta XOver Offica presenetila! Nisem pričakoval, da bo zadeva stekla brez problemov! Še malo pa bojo meje med OS-i zginle! Folk mora sam začet ustvarjat programe v npr. C# pa počas bo!

Včeraj sem se malo bolj poigral s PiKdev-om! Krasna zadevščina, malo spominja na IC-Prog, ki je zame alpha & omega kar se tiče programov za programiranje mikrokontrolerjev, pa še đabe je. Obstaja verzija za linux sam podpira samo dva tipa mikrokontrolerjev, mislim da Atmelova 20 in 4051. PiKDev ima še debuger not!

Brane2, dejva narest spisek free in nonfree software, pa recimo take rešitve o katerih se pogovarjava, ki laufa na linuxu,..., pa programatorji, pač nek post, kjer so take zadeve na kupu!

Kaj praviš?

Brane2 ::

Heh, zdele sem bolj u gužvi,sicer pa ideja ni slaba.

BTW: To veš, da je zunaj tanovi Win4Lin Pro, na katerega lahko isntaliraš katerekoli Winse, tudi XP in ki podpira tudi DirectX ? :)) :))

Sedaj se pa BTW gulim s poskusi installacije QEMUja. O njem je slišati že kar neverjetne stvari. Očitno se Fabriceu Ballardeu že kar trga.

Emulator (resda dinamični), ki deluje "near native speed" in je pod L/GPLom !!!

Folk je brez vseh drugih pripomočkov samo s QEMUjem postavil WInse (tudi XPje) in jih laufal v bistvu na Linuxu !
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Qemu je kr dobra zadeva, sicer zahteva nekaj igračkanja, samo dela pa precej dobro. Na njem sem si inštaliral (poskusno) windows95 in zadeva je delovala zelo dobro - na duronu 1800 in debian sarge:)) Z win2000 se še nisem ukvarjal, baje znajo biti nekatere težave pri inštalaciji (javi pomanjkanje prostora - po reštartu je pol OK) in traja precej dolgo, hitrost delovanja je pa baje znosna, XP pa ne bi niti probal - bi blo verjetno preveč za moj procesor.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Hja, edina težava je v tem, da se verzija 0.70 ne zemergea na Gentoo AMD64 ;(

No, bo že, še kak dan, pa bo popravek zunaj.

Baje da pridejo neki acceleratorji tudi za AMD64 ven na QEMU prav kmalu. A ve kdo kaj o tem ?
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PIC16F87XA - iščem interface oz. vmesnik za priklop na računalnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5869 (788) rfmw
»

POT: Trenutno nestabilna prihodnost Linux namizij

Oddelek: Novice / Kiberpipa
364170 (2861) CaqKa
»

programiranje mikrokrmilnikov?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
346865 (6274) radiator
»

Kje dobiti DOS 5.0 na disketah ?

Oddelek: Operacijski sistemi
61126 (1006) Poldi112
»

C compiler

Oddelek: Programiranje
192391 (2061) Brane2

Več podobnih tem