Forum » Pomoč in nasveti » Sem uničil Ram, Matično ali oboje???
Sem uničil Ram, Matično ali oboje???
Slavko ::
Pozdravljeni.
Ko sem hotel zamenjati ram v mojem računalniku, sem po pomoti pozabil izklopiti napajanje, tko da je bila tista rdeča lučka prižgana, ko sem ram potegnil ven. Takoj po tem sem se spomnil da to ni blo vredu. Potem pa sem dal ram nazaj notri, pa se računalnik ni več zagnal, ampak je samo malo čudno piskal. Tako najprej malo dlje, potem pa dvakrat malo krajša piska. Zdej me pa zanima, kaj je šlo v franže?
Ram je bil pa SDR 128 PC133, in ena QDI matična s Celeron 1Ghz.
Hvala za odgovore.
LP, Slavko
Ko sem hotel zamenjati ram v mojem računalniku, sem po pomoti pozabil izklopiti napajanje, tko da je bila tista rdeča lučka prižgana, ko sem ram potegnil ven. Takoj po tem sem se spomnil da to ni blo vredu. Potem pa sem dal ram nazaj notri, pa se računalnik ni več zagnal, ampak je samo malo čudno piskal. Tako najprej malo dlje, potem pa dvakrat malo krajša piska. Zdej me pa zanima, kaj je šlo v franže?
Ram je bil pa SDR 128 PC133, in ena QDI matična s Celeron 1Ghz.
Hvala za odgovore.
LP, Slavko
Sami ::
Če je bil računalnik izklopljen in je gorela samo rdeča lučka na plati ni bilo nič narobe, če si vzel ram ven, ni nujno da izklopiš napajanje. Resetiraj BIOS, nebi se smelo nič zgoditi.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Tomay ::
Če piska je ponavadi plošča še v redu. Vzami ram še enkrat ven in ga daj nazaj not. Če še vendo piska poizkusi z drugim ramom.
Voodoo 4Ever
Evo, res, Bios sem resetirov in dela
Hvala Sami.
Zdej mam pa en vprašanje glede ramov ki sem jih hotu notr dat.
1. Kaj je razlika med enostranskimi in dvostranskimi rami?
2. Kako je kaj z združljivostjo ramov. Imam namreč matično QDI Advance 10T?
In ti rami ki so notri (SDR 128MB PC133) delajo brez problema, ko sem pa hotu dat notr še druge take rame je pa kr piskal, in računalnik se ni zagnal
Sumim da je drug ram pokvarjen.
Ali lahko, na pogled u redu ram, ampak v okvari, poškoduje matično ploščo?
Hvala za odgovore.
LP, Slavko
Hvala Sami.
Zdej mam pa en vprašanje glede ramov ki sem jih hotu notr dat.
1. Kaj je razlika med enostranskimi in dvostranskimi rami?
2. Kako je kaj z združljivostjo ramov. Imam namreč matično QDI Advance 10T?
In ti rami ki so notri (SDR 128MB PC133) delajo brez problema, ko sem pa hotu dat notr še druge take rame je pa kr piskal, in računalnik se ni zagnal
Sumim da je drug ram pokvarjen.
Ali lahko, na pogled u redu ram, ampak v okvari, poškoduje matično ploščo?
Hvala za odgovore.
LP, Slavko
Pa še to: baje se da neki uštimat če nadgradiš BIOS. In sem na domači strani QDI-ja, potegnu dol Bios verzije 1.6 in sem v readme prebral navodila, pa mi ni čist jasno kako se to nardi?
Sami ::
Seveda updejti BIOS, sledi navodilom samo pazi, da ne boš kej zajebu, ker so v novem BIOS-u sigurno popravki. Naredi bootable floppy, potem pa navodila...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s BIOS - omOddelek: Pomoč in nasveti | 4894 (4558) | luka9 |
» | Nekaj je crknilo..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1940 (1607) | rock_girl_ |
» | mama plata ne piska, računalnik ne delaOddelek: Strojna oprema | 3358 (3053) | Azrael |
» | Ali sem pokvaril procesor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1764 (1437) | Tilen |
» | Kako pripravit plato k delovanju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1303 (1008) | zile |