» »

Meni tud mašina zmrzuje, smrc...

Meni tud mašina zmrzuje, smrc...

liskas ::

Imel sem že problem s podvajanjem IRQ-jev po posameznih napravah, ki so mi ga na enem forumu že pomagali rešiti (izvedeš vse permutacije kartic po posameznih slotih). Naprave se po novem ne drenjajo na istih IRQ-jih.

Ampak... mašina mi pri nekaterih igricah zmrzne (zvok pa zatrokira) - predvsem pri FIFA 2000 ter NBA 2000 in 2001 (tudi pri drugih, a redkeje). Potrebno je fizično resetiranje. Nič drugega ne prime. Kap.

Izklopil sem opcijo DMA pri hard disku in CD ROM-ih, in igrico se je kljub neznosnemu štekanju dalo pripeljati do konca. Ukazi delujejo, a delujejo počasi (kot bi delal na 486). Če pa imam DMA vklopljen, pa igra dela tekoče, a praktično vedno nekje na sredi igre zmrzne. Brez opozorila.

Kaj bi lahko bila napaka in kako bi jo bilo možno odpraviti?

P.S.
Konfiguracija: AMD 850 Athlon, HD 20GB, CDR 40x, MB MSI K7T turbo, Riva TNT2 32MB, RAM 128MB, SB Creative 1024, modem Motorola 56k, Win98SE.

P.P.S.
Dowloadal in instaliral sem tudi zadnje driverje za grafiko iz zvok s proizvajalčevih strani. Niente.

Slide ::

Problem je v gonilnikih. DMA imej kar vžgano, ker to bistveno spremeni delovanje računalnika. Kot sirekel deluje kot 486 če ima DMA izklopnjen, zato ga imej prižganga. Vzrok zakaj ti zmrzuje pr špilih kot so EA Sports FIFA in NBA je pa zaradi nekompatibilnosti špila z VIA čip set gonilniki. Videl sem podoben problem ko je imel kolega inštaliran AGP Turbo mode, so mu nekateri špili zafrizal mašino med njimi tudi FIFA, ko pa je dal AGP standard mode, se mu pa ni več obešal.
Poskusi spremeniti iz Turbo mode na Standard mode. To bi mogel pomagat. Zdi se smešno ampak je delovalo.
Drugače pa poskusi dobit popravke od špilov.

Slide
forever 200 MPH ...

liskas ::

Heh, veš, nimam tolk pojma, da bi vedel, kje se to preklopi. Pomoč?

Nekdo je pri mojem problemu omenil, da je lahko mašina preobremenjena in da AMD-jevi procesorji potrebujejo vsaj 250W napajalnik. Da zato zmrzuje. To bi pa pomenilo zamenjati ohišje, a ne? Bemti, pa dva meseca stara kišta.

Kaj pa kakšen poseg v Biosu? (eee, tega tud ne obvladam, zato prosim za step-by-step pomoč)

liskas ::

BTW, popravki od špilov? Fifo2000 smo pr men doma gonili dve leti na Celeronu 300, pa ni rabla popravkov. Zdej pa friza.:(

MTB ::

Jaz sem imel takšne probleme, potem pa sem inštaliral PCI Latency Patch z Viine strani. Če ga tam ne boš našel pa povej, ti ga pošljem po emailu.

RS

Slide ::

Če si dal VIA 4in1 gor pol veš kaj mislm, kje naštelaš AGP Turbo al pa Standard mode. Če pa še nisi dal VIA 4in1 gor ga pa dej, kaj čakaš...8-O, in ti primerjap Celerona z novim AMDjem, mislm kako lohka |O, itak moreš pobrat patche za vsak špil, ker ne suportajo vsi nove tehnologije in lohka kej jebe, priporočam še patch in
AGP Standard mode (obvezno)

Slide
forever 200 MPH ...

Blade ::

Jest sm prav tako kot RS instaliral PCI Latency Patch, tko da mi zdej vec ne steka (prej mi je non-stop).

Je pa en problem, saj se procesor kar precej segreva. Prej IDLE - 30 °C, zdaj 50 °C. Itaq pa brez Lajva zivet ne morm, tko da sem se sprijaznil. Edina moznost je nakup nove maticne, pa se to ni 100%.

ajde

MTB ::

Katero verzijo PCI Latency Patcha pa imaš? Včasih sta bili na sajtu dve verziji 0.10 in 0.14. Jaz imam inštalirano 0.14 in se proc ne segreva nič bolj. Je pa sedaj gor verzija 1.0, vendar pa meni ne dela ravno najboljše.

RS

AntiC ::

Jst mam pa 300w napajač pa gor tbja 1400 pa mi u winsih učas kr zmrzne.- kva bi blo to?8-O

liskas ::

Heh, to je zašlo v višjo matematiko zame. RS, če mi lahko pošlješ un patch na liskas@email.si bi ti bil do tal hvaležen.:))

Slide ::

Daj poskusi AGP Standard mode. Boš vidu k bo delal.

Slide

MTB ::

Zadevo imaš na mailu.
RS

Slide ::

Jo RS in kako se obnese patch a vse dela... Opiš delovanje prej in pol. Kir sistem maš

Slide

MTB ::

Če zadeva dela, lahko preveriš tako, da poskusiš kopirati eno veliko datoteko (preko 100 Mb) iz diska (ali CD-ja) na disk, medtem ko v ozadju igra muzika. Če mašina ne freezne, potem je OK.

RS

MTB ::

Slide: Win98SE, Duron 900@1100, SB Live, Geforce 2Mx, 256 MbRam; prej mi je zadeva zmrzovala pr kakšnih gejmih (Half Life, Fifa, itd.), potem pa nikoli več.

RS

Slide ::

Men je HDTach frizov k sem ga zagnow, disk je zaprasku pol je pa friznu. Sam pol sem dal pa še USB gonilnike zraven in stvar je delala.

Slide
forever 200 MPH ...

Slide ::

Če povem po pravici imaš isti sistem kot jaz. Ej kako ti dela Unreal Tournament na D3D a te kdaj vrže nazaj v desktop.

Slide

MTB ::

Kako to misliš na D3D? Trenutno mi dela brez problemov.

RS

Justy ::

RS, oziroma bilokdo, ce lahko se meni poslje PCI Latency Patch na mail
tnx

Drugace mam pa jst tud athlona 1.2 in MSI KT7 266 Pro pa mi je sistem freezal recimo vsako uro, ne wem tocno, ampak vedno po nekem dolocenem cajtu, je blo pa zlo motece ce je freznalo sred nfs-ja, sem pol dirko zajebo:D, pol sem pa nanovo sistem nalozu pa zopet dal turbo mode, pa zaenkrat se vredu dela, ce bo pa speet frezalo bom pa spreminl na tist standard mode kot pravte.

Ampak zanimivo, da nam tolko tole freeza in predvsem z amd proci. Mal sem tko razocaran nad njim, ceprav je hitrost tista prava, ampak hudica ko se pa tko grejejo, tege pa se sele zdaj zavedam da je mogoce pa pentium le vreden svojga dinara. Temperatura mojga proca ni nikol pod 50 C. Kake imate kaj vi temperature
tnx


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID 0 PERFORMANCE PROBLEM

Oddelek: Pomoč in nasveti
5815 (697) AIDS
»

VIA 4in1 in Win2k/WinXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
191495 (1093) destiny
»

freezing

Oddelek: Pomoč in nasveti
13857 (697) TheHijacker
»

TEŽAVE Z ABIT KTZA (BREZ RAIDA)

Oddelek: Pomoč in nasveti
71302 (1184) AtaStrumf
»

OC-anje ABIT KT-7A: <b>Update</b>

Oddelek: Navijanje
271313 (1007) morphling1

Več podobnih tem