» »

S5 HLAJENJE in problemi

S5 HLAJENJE in problemi

_Thief ::

Imam Semprona 2200+ >:D in kakor sem bral na netu bi original temperatura biti okoli 37C ali 27C nisem sedaj prepričan... Zamenjal sem hlajenje z Zalmanovo "rožo" : CNPS6000-AlCu
in imam temperaturo tudi do 51C8-O .. Res da so mi dali v trgovini tole vse gor.. zato se sprašujem ali so kaj zamrdali..da je tako visoka temperatura.. Matično imam : Gigabyte K7 Triton ,512 Ram-a, 30gb disk ,350w napajalnik...
Ali naj razkopljem vse to in pogledam če ni preveč/premalo termalne paste=?
Ali kaj..
LP
Sm Močan In Vozim Tomos

Kaufmann ::

Sej ta 6000-alcu ni nevem kaj, ga imam sam. Na Palominu 1900+ sem imel tut jaz ca.50C pri minimalnih obratih.
ni podatka

dxx ::

Dokler ne navijaš se ne boj glede temperatur če so pod 60.
Odvisno je kak zrak imaš v ohišju, poskusi z odprto kišto in poročej, namreč pri slabo prevetreni kišti bo tudi najboljši hladilnik slab.

ČIP 009 ::

Če ti plata kaže čisto točno tempreaturo je vprašanje? Drugače pa je temperatura nekje okrog 37 in več stopinj. To zalmanovo rožo zabriši v koš in zmontiraj dobrega starega vulcanota 7+.

Ja pri odprti kišti pride temp tja do 45C:| .. Samo nevem zakaj je tako visoka.. ker z orginial hladilnikom (pri drugih gledal) nimajo več kot 358-O oz. 40....
Kišto imam pa kar dost prevetreno odspredaj 92mm ventilc.. odzadej 120mm:\ ventilc..na procu orginal od 6000alcu..pa seveda v napajalniku..
Sm Močan In Vozim Tomos

aja nism ni videl da si ti čip pisal... aja.. jah plata kaže isto.. gledam pa z speed fanom.. najnovejim...sm .. za novo,, rajš staro zrihtam.. ker za novo ni $$$
Ker sedaj kupujem disk... (ta se malo fejst čudno oglaša i šteka) mi 0 ne ostane..
Sm Močan In Vozim Tomos

Snami dol, termalno pasto še enkrat namaži(staro dol), pa poskusi.Jaz še na Bartonu ne dosegam tako visokih temp. Če izklopim VSE sistemske vente razen unga v napajalcu prileze temp. na 49 stopinj, pa imam Volcano 7+en tih vent gor, k bl mal piha, pa zbrušen proc in dno volcanota.Uporabljam AS5. Barton 2500@3200+@1,75V

Aha!
Sem malo pobrskal o tvojem problemu in našel veliko lastnikov teh plošč ki se pritožujejo nad temperaturo, tako da senzor verjetno prišteje kakšnih 10 stopinj. V tem primeru je tvoja temperatura normalna. Vseeno z roko mal potipaj dno hladilnika med kakšnim špilom.

Pa malo navij sistem! Ne morš tko, kr stock furaš:D

Ok bom ja probal to vrihtat.. termalno pasto drugo pa te frke..
ok tnx guys.. vam javim ko bo zamenjal.. samo treba do termalne prit.. prinas je ni dost,,>:D
Sm Močan In Vozim Tomos

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222244 (1558) xenon74
»

ventilator za bartona

241285 (1049) ghostkop
»

ThermalRight SLK 900A in kateri vent priporocate?

131480 (1287) delfinus
»

Temp. procesorja je 66 stopinj ?!?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
231558 (1265) Roadkill
»

XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?

492448 (1471) Markoff

Več podobnih tem