» »

D505 in čuden zvok

D505 in čuden zvok

dejvidlj ::

No na svojem Dell-u D505 sem opazil še en čuden pojav in sicer se sliši čuden zvok(nekakšno prasketanje, kot bi se nekaj cvrlo), kadar nimam na USB-ju priklopljene nobene naprave(ponavadi imam miško). Do tega zvoka pride samo, kadar nisem priklopljen na internet(wlan,gprs,bluetooth) oz. kadar je wlan in/ali blueotooth izključen. Če je kar koli od tega vključeno, do tega zvoka ne prihaja. S programom SpeedswitchXP sem ugotovil, da se da v njem nastaviti nekaj pri CPU thorottlingu, kar odpravi ta zvok tudi kadar nimam nič v USB-ju in vse wireless izključeno, tako da se mi zdi, da je ta zvok povezan predvsem s procesorjem in menjanjem frekvence, še dodatno pa je čudno, ker se to prasketanje pojača, kadar pritisnem s prstom na touchpad. Najprej sem že mislil, da je ta zvok povzročil speedswitch, a sem uporabil backup za sistemsko particijo in zvok se je pojavil tudi predno sem sploh inštaliral speedswitchXP. Ima kdo kakšno idejo? Na internetu sem sicer našel neke podobne težave pri drugih znamkah, mislim da hp in acer, samo konkretne rešitve oz. obrazložitve pa ne. Je še kdo opazil kaj podobnega na kakšnem prenosniku?
Don`t worry, be happy

dejvidlj ::

Danes sem še nekoliko eksperimentiral z nastavitvami v XP-jih in sem ugotovil, da disable-anje power managementa na usb hubih odpravi visok ton, ki se sicer pojavlja na desni strani laptopa, kjer se sicer med drugim nahaja tudi procesor. Se pa še vedno pojavlja nekoliko manj izrazit zvok kadar delam na baterijo in imam takt procesorja nastavljen na maksimum tj. 1,6 GHz, če pa delam na štrom pa tudi tega zvoka ni. Je pa sedaj zadeva bistveno manj moteča, ker se skoraj nič ne sliši. Sicer bi težavo lahko odpravil tudi s programom SpeedswitchXP s spremembo nastavitev v razdelku CPU policy, vendar pa se je zvok pojavil, če sem ta program izklopil, trenutno ga sploh nimam inštaliranega, ker sem ugotovil, da z njim ne pridobim konkretno nič na avtonomiji. Je pa podobna težava sicer za model Toshibe opisana v tej temi na tujem forumu, če še koga zanima.
Don`t worry, be happy

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dejvidlj ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priročni programčki za prenosnike

Oddelek: Programska oprema
394091 (2788) CaqKa
»

Solonote 1556 1.6 tece na 1.2ghz