» »

Kako priklopiti kable na matično?

Kako priklopiti kable na matično?

maliking ::

Lepo prosim za pomoc, po moznosti se danes.
Spravil sem se cistit racunalnik in da ne bom predolg. Maticna plosca je K7S5A z atlonovim al duronovim, saj niti ne vem katerim procesorjem. Pa ni to problem. Izklopil sem tudi tiste male kable, ki dajejo kontakt. Trej, spredaj, ko pritisnes, se racunalnik zazene. Ma jih je kar nekaj, pa pojma nimam kako nazaj to spacat. Morda kaka slika, ali kaj podobnega bi mi zelo prav prisla. Lahko korak po korak, namrec na kabelckih pise HDD LED, RESET SW, POWER in dva brez oznake. Spodaj na plosci je osem konektorjev (upam da sem pravilno napisal) takole :::: in poleg je samo eden ., torej to izgleda takole:

::::.

In zdaj kako kam priklopit? Namrec racunalnik ni moj, sem sosedu res samo ga spucal, ker ces se ugasa. Bil je ziva groza s prahom in ostalo nesnago, zdaj pa mam. Lahko pomoc???

Hvala v naprej, gajba pive kdo da navodilo!

Kekec ::

Najbolje da greš na stran od proizvajalca tvoje osnovne plošče in povlečeš dol navodila in ponavadi so tam dobre slike!
lp

bastadu ::

Evo ti (stran 14):\

P.S.: Drugič daj bolj smiseln naslov teme...

Myth ::

Ja, zdaj čisto točno ti ne morem povedati. Stric google štrajka pri tem, namreč ni e-knjig z navodili. Najbolje bo, da rečeš sosedu naj ti da knjigico od matične plošče, da bi rad nekaj videl.

Sicer pa drugače... tam kjer imaš ::::. , ne? Tam spodaj v dveh vrsticah (mogoče pa imaš zgoraj in spodaj) piše pod tistimi pini (pin je ena tale pikica .) , kaj kje pride. In tistile mali kabli imajo po 2 pina, en ima 3 , tisti je zvočnik. Saj si rekel da ti piše gor. Dobro poglej tam na matični kje kaj piše in tam vtakni te kable not.

Zdaj pa pazi, tale kabl obrni tako, da bo napis obrnjen gor (!!) , pa ne mislim zdaj da ::::. tako vtakneš da imaš : takole, ampak .. takole!! torej vodoravno. Kaj več pa ti preko tipkovnice ne morem pomagat.

------------------------------ Primer:-- >

::::.

.. prva dva spodaj, HD .. druga dva , spet nekaj piše ... trije, to so zvočnik (speaker po angleško).
.. prva dva zgoraj, spet nekaj piše .. naslednja dva, spet nekaj piše.

edit: vidim, da me je nekdo prehitel in ti dal knjigico. Tam imaš še bolje razloženo. Zdaj pa sn zastonj to pisal, nem dobo gajbe. :( :D :D

Glavno je, da dobro pogledaš na matični kar piše. Najverjetneje imaš spodaj napisano v dveh vrsticah. Spet pazi! Prva vrstica je spodnja, druga pa zgornja.
Upam, da razumeš. Ko boš to bral, glej matično ploščo, da ti bo dovolj jasno!
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

def0r ::

jaz nisem imel nikoli problema s priklopom kablov. Saj so ponavadi samo tako narejeni da priklopis tiste kable tam kamor notr pašejo

DominusSLO ::

def966 ja pa kaj še:\

maliking
Navodila od plate v roke in je problem rešen.

def0r ::

daj mi povej kje isti kabli ne pasejo notri? 12V kabli so za trde diske, ROMe, floopy.
? jaz sem v prvem poskusu vse sestavil ceprav lahko gledas , da sem v soli popravljal PCje ze v 4. Ceprav ko prvic skupaj sestavis PC moras v resnici paziti samo na da pravo nastavis slave pa master pri disku. Drugace drugo pa ni problem?

Myth ::

Adijo ne... njega zanimajo mali kabli ... torej HD LED, HD, SPEAKER, etc... Razumeš?? Jaz ti znam sestavit kišto v 20min , če bi že rad mel. Jao, človek...

Še moja sestrična mala zna IDE kable sporihtat. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

def0r ::

aja :D :) ce mu ne bo uspelo se vseeno ostane moznost vziga PCja z nasim dragim izvijacem :)

maliking ::

Vsem skupaj iskreno hvala, posebej mr/ce (upam, da sem dobro zapisal). Narejeno po njegovih navodilih, vse klapa ko urica. Mislim, da ni problem v tem, da je vprašanje napačno zastavljeno, problem je v tem, ali tisti, ki bere hoče res pomagat, al pa želi zakomplicirat. Dejansko obrazloženo meni laiku in zadeva rešena. Noben google ni pomagal, to sem naredil še pred odhodom na net, nikjer nic pravega. Torej razumevanje tega cloveka in HOTETI pomagati je POMAGALO, vse ostalo je znanstvena fantastika. Možakar, gajba pive te čaka, samo naslov pošlji!!!

Tudi ostalim iskreno hvala!

Myth ::

Ne, ni prav. :P Napiše se Mr|ce (| je alt gr pa W, ti si pa dal Q).

To je res zdaj možno da sem ti pomagal takole, ker imaš tako dobro matično ploščo. Jaz sn svojega Pentium 1 200MHz, kjer pri teh kablih nic ni pisalo kaj so, in na matični tudi ne, se špilal s temi kabli in jih vtikal sem pa tja, da sem v pol ure našel pravo "konfiguracijo", da je vse štimalo (including tisti napisek, če se kdo spomni Turbo stikala, kjer ti piše 200 za MHz, če si pa vklopo stikalo, pa je blo še malo večje, mislim da 233).

Zdajšni čas pri toliko matičnih so se proizvajalci le sporihtali in to ugledno rešili. Ko sem delal "nekje", nisem mel pojma, znal pa sn šraufat. Tam sem lepo dobil knjigico in sn se moral sam znajt, odvisno od matične in ohišja. Ker so ti kablci namreč od ohišja napeljani v notranjost. Samo ko enkrat spogruntaš kak je večina , že maš to v glavi pa ti vse gre. ;)

Amm... gajba pira? Naslov? Upam, da ne bom kakšnega računa domov namesto gajbe... :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

whatever ::

S temi malimi kabli od plate se jst nisn nikol kej velik ubadal. Važn da trofiš power switch, pa je.:)
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19923846 (6603) hojnikb
»

Računalnik noče vžgati

Oddelek: Strojna oprema
414687 (3970) speedtouch
»

Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1409103 (7607) rzidar1
»

Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?

Oddelek: Pomoč in nasveti
261736 (1380) mkonci
»

DFI Lanparty Ultra D ptoblemi z zvokom in resetiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
161322 (1098) sirotka

Več podobnih tem