» »

Access in ASP.Net - read only

Access in ASP.Net - read only

SloDave ::

Imam problem glede access baze. Npr. ustvarim novo databazo, v njej pa eno testno tabelo (dva polja en id, drugi test). Vseskupaj shranim ter napišem eno čist preprosto skripto ki ko pritisneš gumb vnese v bazo tisto kar si vpisal v txtpolje. Pojavi se problem ker enostavno ničesar ne morem vnesti v bazo. Če jo po tem ko sm to poskusil odprem v accessu je samo read only.
Isto skripto sm zagnal na drugo bazo (katere nism ustvaril jaz), tam pa deluje, tako da mora biti nekaj v nastavitvah pri bazi.
Kakšna ideja???

Microsoft ::

Zdi se mi, da ce z Access-om odpres bazo, jo le ta zaklene, da drugi ne morejo pisat v njo.

Potem, nared try{}catch{}, pa bos videl, kak error ti izpise. Lahko da v imenu tistega, katerega dostopas do baze nima Write dovoljenja nad neki.mdb fajlom.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Izpiše mi Operation must use an updateable query.
Mam občutek kod da bi bila baza že nekje odprta ter zato ne more izvesti. Pa to da jo odpreš v accesu pa da se zaklene skor gotovo ne drži, (al pa se nastavi) ker mam js eno bazo (ki jo nism naredil jaz) pa se ko jo v accessu odprem ne zaklene!

Pa še nekaj ko ponovno zaženem računalnik je baza spet odklenjena. To pomeni da je nekje vrjeto nekaj odprto pa zato ne more not vpisat sam kje???????

Hm, mogoce se to. Ko to programiras, uporabis verjetno connection.Open(). Ne potem pozabit klicat connection.Close(). Tako, informativno.

by Miha

Mislim da bo ta teška, ker zakaj potem v eni bazi dela v drugi pa ne.
Tudi druge podobne kode imajo isto težavo!
Aja mimogrede kako se objavi kodo??

Nekaj sm ugotovil: vse databaze ki jih js ustvarim majo pod security permission: VS Developers, tiste s katerimi lahko vse počnem pa nimajo tega.
Če ga hočem odstranit mi izpiše opozorilo

Kakšna pametna rešitev??

To pa naredis tako, da v tistem oknu, ko hoces odstranit uporabnika naredis prej nekaj drugega.
V tistem oknu, desno spodaj, kilkni na Advanced. Odpre se ti novo okno. V tem oknu imas v spodnji polovici dva checkbox-a. V zgornjem je kljukca. Odtsrani jo. Apply. Zapri okno. Odstrani uporabnika. Apply. In raziskuj naprej. 8-)

by Miha

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Access (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
647397 (5455) travica
»

[Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z Accessom

393281 (2501) c0dehunter
»

[T-SQL] Kako vnest podatek v bazo in da ti hkrati vrne id?

162895 (2613) dmok
»

Relacija med tremi tabelami; kako uporabit referential integrity

171795 (1556) darkolord
»

Dodajanje .sql datoteke v Mysql bazo!

Oddelek: Izdelava spletišč
141324 (1111) Nox

Več podobnih tem