Forum » Pomoč in nasveti » SATA disk mi dela težave
SATA disk mi dela težave
francka45 ::
ojla!
zelo bi bil vesel če bi mi kdo lahko pomagal ker ne vem več kaj storiti
sem šel kupiti disk Western Digital 1600JD disk.
vse fino a ko ga priklopim u PC (je edini notri) in hočem inštalirati windowse mi napiše naj vstavim system disc. CD je notri a tam mi napiše naj ga dam not
pol sem pa dal v pc nek drug disk (EIDE) in vse dela normalno (na tem disku je bil windows že naložen)
potem grem pa gledati u My Computer in novega diska(bil je še kar priklopljen) ta ni
grem u nadzorno plato in tam kaže da ta naprava deluje pravilno
kako naj urihtam da bom lahko uporabljal ta disk
aja še to-imam VIA RAID TOOL in tam je ta disk zapisan kao: Device status- Normal
zelo bi bil vesel če bi mi kdo lahko pomagal ker ne vem več kaj storiti
sem šel kupiti disk Western Digital 1600JD disk.
vse fino a ko ga priklopim u PC (je edini notri) in hočem inštalirati windowse mi napiše naj vstavim system disc. CD je notri a tam mi napiše naj ga dam not
pol sem pa dal v pc nek drug disk (EIDE) in vse dela normalno (na tem disku je bil windows že naložen)
potem grem pa gledati u My Computer in novega diska(bil je še kar priklopljen) ta ni
grem u nadzorno plato in tam kaže da ta naprava deluje pravilno
kako naj urihtam da bom lahko uporabljal ta disk
aja še to-imam VIA RAID TOOL in tam je ta disk zapisan kao: Device status- Normal
Slowenc ::
Na začetku med inštalacijo winXP moraš pritisni F6, vstavit disketo za Sata disk, in potem gre normalno naprej inštalacija.
Skiny gate.
gkovac ::
Še enkrat si preber kaj ti je napisu Slowenc!!!!
1) Zraven diska si dobil gonilnike zanj... vstavi disketo v disketnik in zaženi inštalacijo windowsov.
2) DOBRO glej kdaj se ti bo na ekranu izpisal neki o THIRD PARTY RAID, SATA drivers in takrat pritisni tipko, ki ti jo ponudi instalacija
3) "povej" da imaš na disketi drajverje
4) instalacija bi mogla zlaufat brez problemov
1) Zraven diska si dobil gonilnike zanj... vstavi disketo v disketnik in zaženi inštalacijo windowsov.
2) DOBRO glej kdaj se ti bo na ekranu izpisal neki o THIRD PARTY RAID, SATA drivers in takrat pritisni tipko, ki ti jo ponudi instalacija
3) "povej" da imaš na disketi drajverje
4) instalacija bi mogla zlaufat brez problemov
lp,
Daedalus ::
Eh, boot zaporedja nimaš prav naštimanega, to je. Daj naštimi kot prvi CD-ROM, pol pa SATA disk. Pa bo delala inštalacija od winsev. Ostalo so ti pa že drugi napisali.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
jest mam boot zaporedje prov naštiman. se vem kako je treba.
pa tut driverev nisem nič dobil samo disk u ene žakeljčku.
pa tut driverev nisem nič dobil samo disk u ene žakeljčku.
Slowenc ::
Pa kaj ti misliš da ti bom jest prnesu disketo z driverji? Potegni si jih dol z neta, al pa poklič v trgovino kjer si kupil disk. Dejstvo pa je, da ti disk ne bo delal, dokler mu ne pokažeš driverjev.
Isto, kot bi hotel printat, ne da bi prej inštaliral printerja.
Isto, kot bi hotel printat, ne da bi prej inštaliral printerja.
Skiny gate.
nimam nobene želje da bi mi ti driverje na diskete dajal...
sedaj sem jih dal z neta in imam disk inštaliran...
ampak še vedno mi noče inštalirati winsow
sedaj sem jih dal z neta in imam disk inštaliran...
ampak še vedno mi noče inštalirati winsow
frudi ::
kot prvo, gonilniki niso za disk, temvec za SATA kontroler na osnovni plosci; to pomeni, da jih nisi dobil zraven diska, ampak zraven osnovne plosce. Ce je SATA kontroler integriran v southbridge, pa itak ne rabis gonilnikov.
kot drugo, zafrkava te ena od sledecih stvari:
- nimas prav nastavljenega boot zaporedja v biosu
- nimas bootable cdja ali pa je cd poskodovan
- ce imas vec cd/dvd pogonov in cudn bios/osnovno plosco, moras mogoce prestaviti cd v drug pogon
- crkjen cd/dvd pogon
kaj od tega je dejansko krivo... bos pa moral sam sprobat
kot drugo, zafrkava te ena od sledecih stvari:
- nimas prav nastavljenega boot zaporedja v biosu
- nimas bootable cdja ali pa je cd poskodovan
- ce imas vec cd/dvd pogonov in cudn bios/osnovno plosco, moras mogoce prestaviti cd v drug pogon
- crkjen cd/dvd pogon
kaj od tega je dejansko krivo... bos pa moral sam sprobat
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Tuhi ::
Zivijo!
Men pa vedno ko priklopim S-ATA disk racunalnik frizne. Neki casa se dela nato pa frizne! A bi to lahko delalo tudi zaradi tega ker niso naloze ni drajverji?
LP
Men pa vedno ko priklopim S-ATA disk racunalnik frizne. Neki casa se dela nato pa frizne! A bi to lahko delalo tudi zaradi tega ker niso naloze ni drajverji?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IDE master / SATA slaveOddelek: Strojna oprema | 3082 (1396) | Duhec |
» | Težava z nalaganjem windowsev na novi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1271 (1177) | nsane |
» | Nemorem instalirat Windows!!Oddelek: Strojna oprema | 1618 (1457) | Dekinio |
» | Serial ATA diskiOddelek: Pomoč in nasveti | 1287 (937) | mohha53 |
» | Resen problem?Oddelek: Strojna oprema | 1287 (1087) | mohha53 |