» »

DDR mešanje in nadgrajevanje po delih

DDR mešanje in nadgrajevanje po delih

B-D_ ::

Razmišljam o upgrejdu glavnega workstationa doma, ki pa v glavnem opravlja zelo memory-intenzivne operacije (Photoshop slike 200MB+), part-time pa služi tudi kot fileserver kompletnemu intranetu in ima še par web funkcij. Ne, niti pod razno ne mislim stran vržt nerazumne količine keša za iwhaca, zato me omenjanje macov sploh ne zanima, ker bo mašina tudi še kaj drugega uporabnega poleg photoshopa morala poganjat.

Enivej, ogledano imam Gigabyte GA-8IPE1000G, katera podpira do 4GB dual channel ddr 400 rama. Zanima me, če se da to zadevo nadgrajevati na obroke najprej z enim modulom 512MB, potem še enim za 512MB in ko cene padejo na človeško raven še z dvema moduloma po 1GB (morda enim za 2GB)?

Je možno memory banke filati po eno in po eno ali je nujno v tem primeru kupovati ram v parih in ali se lahko razlikujejo po velikostih?

Damnit... sem mislil, da se na slo-techu še celo kdo res spozna na hardware... :\

bajsibajsi ::

Zakaj se pa ne bi dalo? Pac ne bi uporabljal DC, ampak delovati bi moralo vseeno...

Jah ne vem, včasih so rami srali če niso bili v parih ipd fore...

Kakšen performance hit pa je, če nimam enakih ramov notri? Je to performance hit glede na vsak par neenakih ramov posebej ali glede na vse 4 rame?

Kaj ti zivis na Slo-techu? :)

"Jah ne vem, včasih so rami srali če niso bili v parih ipd fore..."

Ja baje da se casi spreminjajo... meni nekateri tukaj na forumu ze itak ocitajo, da zivim se v preteklosti (kar se tice racunalnistva)...
Sam mam na Intelovi SR440BX plati SDRAM64MB, pc66MHz (enostranski cipi) in SDRAM256MB, 100MHz (obojestranski) pa mi ze nekaj let prov lepo sluzi.

"Je to performance hit glede na vsak par neenakih ramov posebej ali glede na vse 4 rame?"

Naj bi blo na vse 4.

Tusi lahko dl specifikacijo plate.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test matičnih ploŠč - kje so clr cmos zobci

Oddelek: Strojna oprema
163654 (3357) Siddh
»

Težava s ploščo Gigabyte