» »

Remote PC ?!?

Remote PC ?!?

petrusko ::

Živjo!

Imam precej noro idejo - ki bo verjetno stala kar precej $$$ - no pa vendar:

Rad bi se znebil VEELIKKE škatle v kateri se skriva drobovje računalnika - na mizi pa bi imel samo CD oz. DVD - tipko za vklop, reset - in pa seveda monitor in ostalo periferijo (tipkovnico in glodalca).

Na zadnji strani te male škatlice pa bi imel vse potrebne priključke za tipkovnico, miš, monitor, video in audio izhode,... Za izdelavo tega potrebujem nekaj pleksi stekla - v kateri bosta shranjeni enoti in par stikal - ter veliko kablovja. No in tole me najbolj moti.

Namreč ali je mogoče vse kable (tako podatkovne kable, PS2, zvočne in kabel od monitorja, UTP) spraviti v eno debelejšo cev, brez da bi prihajalo do kakršnih koli motenj? Namreč pri običajnih sistemih so ti kabli relativno daleč eden od drugega - tu pa bi bili vsi skupaj.

Poleg tega - ali obstaja kakšna omejitev pri dolžini? Jaz bi rabil recimo kakih 6-7 m.

LP Peter

osrdek ::

ja obstaja omejitev pri dolžini kablov. ide kabel npr. dela brezhibno samo do 30-40 cm:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: osrdek ()

neoto ::

Lahko pa CD pogon priključiš na USB kabel, ter se s tem znebiš IDE kabla.

petrusko ::

No tale z USB kablom mi je zelo pri srcu.
Kaj pa motnje? Ali več kablov na kupu moti? Slišal sem namreč da UTP kabla ni dobro polagati zraven električnega.

LP P

tiborrr ::

UTP je izoliran proti električnim motnjam, FTP pa ni, če se prav spomnim.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Nejc Pintar ::

USB naj tudi nebi bil preveč dolg, drugače pa kaj te moti pri tej kišti? Itak to zej loh spravs v kisto 18*18*5cm z Via Epia platami
Lahko je biti prvi, če si edini!

neoto ::

kaj pa kej takega: mini-itx projekt

Daedalus ::

Kompliciraš. Veliko in glasno škatlo uporabiš kot server, do katerega dostopaš z remote desktop. Al pa še boljše - omisliš si thinclient mašino, ki ne rabi OS-a, diska, sam boot čip na mrežni. In se od tam povežeš na server in delaš, čisto normalno. Kaka stara kišta zadostuje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Lith ::

tiborrr
UTP - UNSHIELDED Twisted Pair
FTP - FOIL Twisted Pair

Kako je tukaj UTP zaščiten mi ni jasno, FTP pa ima okrog vseh 8 žil še folijo proti motnjam.

LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kabel za omrežje v hiši? utp/ftp/stp/sftp?

Oddelek: Omrežja in internet
2811678 (9354) antonija
»

EMP zaščita omrežja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141577 (1162) Anteus
»

Kako dolg UTP kabel lahko imaš za nemoteno delovanje v mreži?

152544 (2272) korenje_ver2
»

Alu folija proti motnjam mrežnega kabla

Oddelek: Pomoč in nasveti
132606 (2333) Azrael
»

max dolžina UTP/FTP kabla - ne teorija, ampak praksa

113617 (3416) tha_man

Več podobnih tem