Slashdot - Hitachi Global Storage, potomec slovitega IBM-ovega oddelka za razvoj trdih diskov, je oznanil prihod prvih diskov z zgodovinsko kapaciteto 1 TB! Razvili so posebno tehnologijo 3D-zapisa, ki bitov ne prebira in zapisuje le v horizontalni ravnini, pač pa ji dodaja še tretjo razsežnost. Na kvadratni palec je na ta način moč shraniti do 230 gigabitov, kar v praksi pomeni, da bi na Microdrive v iPod minijih lahko zapisali do 20 GB podatkov.
heh.. najprej poveš da se kapaciteta zdaj daje tudi v tretjo dimenzijo.. nato pa poveš kapaciteto samo za dvodimenzionalni prostor... jao :> thomas, torej črnobela slika?
pa kdo sploh še uporablja diske, če si lahka s kulijem zapiše vse zadeve na list papirja. To je taprav tri de pomnilnik, liste zložiš enga na druzga in maš podatke zapisane v več ravneh.
Kdor je realno tko odvisen od 200GB+ diskov, da rabi dajati diske v raid (npr. video produkcija, simulacije ipd...) bo še doooooolgo z raidom veliko ceneje shajal kot da TB diske kupuje. Če pa bi hotel meti samo TB diska in ni treba da so vsi združeni, enostavno vtakneš 4 HDje po 260GB v comp pa si zmagu. Za veliko manjšo ceno.
p.s.: Seveda sem spregledal "k3wl 1337 g33k" efekt, toda to je bilo namerno.
Jaz sem pred dvema letoma s štirimi diski naredil pol tera placa. Sedaj ni več prostora v ohišju za 'nadgradnjo', razen če odstanim optični enoti. Deathstara se pa več ne dotaknem, mi je en 60GB crknil (po par mesecih) in sem dva tedna reševal podatke...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...