Forum » Pomoč in nasveti » RAID težave z abitko
RAID težave z abitko
Yohan del Sud ::
Evo mene spet uspel sesuti sitem čez vikend. Sem se nekaj igral z VMWareom, ki mu očitno ni bila všeč moja raid konfiguracija - med generiranjem virtualnega polja je zamrznilo vse skupaj in javi sedaj modri zaslon vsakič, ko hočem zalaufat WInXP. V vseh načinih. Tudi ko sem jih hotel na novo inštalirat. Podatke sem rešil na sosednji disk, kjer laufajo win98, ampak z veliko težavo, ker tudi tam SATAraid javlja celo sranje na tem polju. Ampak pravi problem je, ko hočem sedaj razdreti polje. F4, padem v SATA BIOS in potem zamrzne tipkovnica. Enostavno prideš v menu in ne moreš nič. Kaj naj zdaj? Zamenjam plato? Gre seveda za Abit NF7S2. Zvok mi je že crknil, tako, da če ni kake boljše ideje, je to zadnje, kar lahko storim.
www.strancar.com
misso ::
Kaj če bi bios resetiru in low level format obeh diskov naredu in nanovo postavil raid polje
lp misso
lp misso
Saj bi pa mi ne pusti šariti v RAID BIOSU. Zato sprašujem, če bi to lahko bila izključna krivda malfunkcionirajoče plate?
www.strancar.com
Moral odpreti kišto. Pomagal je reset biosa.
Bomo videli, kako se bo zadeva obnašal od tu dalje...
Bomo videli, kako se bo zadeva obnašal od tu dalje...
www.strancar.com
_Dejan_ ::
če ti tut tko ne bo šlo pa probej maet samo en disk prklopljen pa diseblaj Raid samo SATA mej enable pa po na l vsakem disku posebej nared low level format
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAW diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1628 (1283) | ST-777 |
» | Eden izmed HDD v raidu je mrtevOddelek: Pomoč in nasveti | 5316 (4599) | ST-777 |
» | Formatiranje - kdaj pognat antivirus?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1985 (1786) | Mamaplata |
» | Problemi s SATA diskom in inštalacijo WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 901 (744) | boštjan |
» | crknu opevani IBM HD?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2230 (1758) | Tigorsami |