Forum » Programska oprema » win xp in outlook xp
win xp in outlook xp
lordgreg ::
v 90% primerih svoje pošte ne morem poslati. takoj ko stisnem knof send, mi avtomatsko vrže v inbox kvazi e-mail z vsebino:
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject: halo?
Sent: 23.8.2001 0:21
The following recipient(s) could not be reached:
nekdopac@aol.com' on 23.8.2001 0:21
550 5.7.1... Relaying denied
jaz bi rekel, da to veze nima s serverji, saj se to zgodi resnično takoj, ko stisnem gumb send/receive. kakorkoli že, zgornji "mail" ima subject "System Administrator".
Predvsem zanimiv mi je tisti "Relaying denied". na xp-jih sem sistemski administrator.
če kdorkoli ve, kaj bi lahko bilo narobe, naj mi sporoči,..
lepa hvala vsem ;)
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject: halo?
Sent: 23.8.2001 0:21
The following recipient(s) could not be reached:
nekdopac@aol.com' on 23.8.2001 0:21
550 5.7.1
jaz bi rekel, da to veze nima s serverji, saj se to zgodi resnično takoj, ko stisnem gumb send/receive. kakorkoli že, zgornji "mail" ima subject "System Administrator".
Predvsem zanimiv mi je tisti "Relaying denied". na xp-jih sem sistemski administrator.
če kdorkoli ve, kaj bi lahko bilo narobe, naj mi sporoči,..
lepa hvala vsem ;)
Matty ::
Meni je pisalo pred casom relay denied, ko SMTP (output) server ni dovolil posiljati mailov iz mojega IPja...(npr. si na siolu, in hoces posiljat maile preko arnesovega serverja).vendar ce ti takoj pokaze, mozno da ni to..
do tega problema je pri meni prislo, ko sem iz modema (arnes) presedlal na kabel, pa sem imel kot SMTP nastiman arnes...
do tega problema je pri meni prislo, ko sem iz modema (arnes) presedlal na kabel, pa sem imel kot SMTP nastiman arnes...
matevzm ::
Relaying denied je tocno to. Posiljas preko dolocenega smtp serverja, a nisi v njegovi listi dovoljenih uporabnikov/IPjev. To je zascita pred posiljanjem spama, da ljudje ne uporabljajo tujih smtpjev.
JLP ::
Točno tako. Če si na net prklučen prek enga ISPja morš uporabljat njihov outgoing mail server. Relayanja ne omogočajo zarad kake zlorabe. Recimo pol bi lohk en lev člov uporablov ISPjov SMTP server in pošiljov kake viruse/spam ... In v težavah bi bil ta ISP. Pa še težje bi blo pol najt nepridiprava. Če pa misliš da je kriv Outlook 2002 (ne XP) pol pa probej z drugmu programom pa nastav serverje isto kot v Outlooku. Je pa tud možn da ma mail server mal probleme an.
Live long and prosper!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mail server - kako, kateriOddelek: Programska oprema | 2277 (2146) | 64202 |
» | vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13500 (10977) | Bakunin |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17204 (17204) | Bakunin |
» | email.si & OUTLOOK > ne pošiljaOddelek: Omrežja in internet | 2825 (2555) | Bakunin |
» | Email.siOddelek: Programska oprema | 6497 (6285) | hanuman |