» »

Andrej in drugi: Win2000 - cuden error

Andrej in drugi: Win2000 - cuden error

whatson ::

Imam win2k
Ko sem na netu in zacnem instalirati en program mi "vrze ven" dark blue screen na kterem pise (skrajsana verzija):
STOP: 0x0000001 (0x0000015, .... .... )
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

to se mi je ze parkar zgodilo.

Bi bilo morebiti krivi novi driverji za ISDN centralo za win2k (SIemens Gigaset3070)?

Opazil kdo podoben problem?
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

asPeteR ::

Možno, da so driverji,...
Dej nainstalari prejšnje, pa povej kako je.

Ne pozabit unstalirat teh!

:)

Paramedic ::

To se je men tut dogajalo. Pa minilo samo od sebe. Verjetno sem kaj v biosu spremenil. To se zgodi preprosto zato, ker OS ni stabilen. Tako, kot če je prenavit.
End transmission.

paramedic, zanimivo. Daj probajk se spomniti kaj si postoril, ko je samo od sebe izginila zadeva... :)

tha_man ::

Hehe, slavni BSOD, w2k verzija >:D. Ponavadi je razlog temu slabi driverji al pa kak irq konflikt. Malo poglej po device managerju, al pa probaj premakniti kartice. Men se tud to včasih dogaja, pol pa kar preneha samo od sebe. Od začetka so bli problemi predvsem ko sem surfal na neti, sedaj pa kot kaže probleme povzroča disk (oz. nekaj v zvezi z njim). Včasih ko kopiram kak fajl se kar razsuje vseskupaj, in to tud po večkrat na dan, vedno pr istem fajlu. Drug dan pa zadeva čudežno spet dela. Čudna so pota Microsofta...
Sicer so pa w2k vglavnem zelo stabilni, in sploh ne moreš primerjat s katerimikoli Win9x.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

OrlyTM ::

Paramedic: To se zgodi preprosto zato, ker OS ni stabilen. Tako, kot če je prenavit. .... nebi se lih strinov s tem. Že nekaj časa se pojavljajo govorice o težavah teh Siemensovih "central" pri uporabi za ISDN Net connection. Če pocarji pri Siemensu ne znajo spisat gonilnikov, ne morš zato krivit OS. A ni zanimivo, da z prenekaterimi drugimi ISDN adapterji (Med najboljšimi je Asusov ISDN adapter, ki stane manj kot 7k/sit) ni v nobenih Winsih prav nikakršnih problemov.

Še bolj podn je pa Telekom, ki tako robo sploh kupuje in daje na uporabo svojim naročnikom.

Ti Whatson pa probi mal posrfat po siemensovih straneh, za kakimi novimi gonilniki. Če niso teh central že umaknil iz proizvodnje in supporta. :(

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Orly glede Siemensovega pocarstva se strinjam. Driverji so stari nekaj dni, torej so cisto svezi.

na robu obupa, whatson :O:)

OrlyTM ::

Premnogim sem pomagal z Ausosovim ISDN Adapterjem. Težav je v hipu konec, pa niti tok drago ni. Odloči se pač sam.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

btw se nekaj,... obstaja kak error slovar by Micro&Soft?

naprimer kaj pomeni:
STOP: 0x0000001 (0x0000015, .... .... )
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

:D

andrej ::

ta error se izpise ko kaksen del sistema ali kaksen driver zeli dostop do kaksne funkcije do katere trenutno nima dostopa. Zraven te cifre bi se ti moralo izpisati ime datoteke...

uf andrej tnx for enlightenment:)

em,.. kako pa zadevo na najlepsi nacin porihtat? Oz kako najboljse sploh zacet?

andrej ::

najprej seveda dolocis krivca, potem pa se ga znebis. Torej pogledas kateri driver je povzrocil blue screen potem pa dobis novo verzijo...

BigHugo ::

Whatson: tu imaš enega izmed linkov za slovar napak v Win2k. Ostale poišči na netu. Jih je ko smetja.

LP BigHugo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406885 (3698) solatko
»

Blue Screen po zaustavitvi sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
5972 (859) Grega_K