» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
55 / 70
»»

mtosev ::

Jaz sem pred mesecem dni kupil na Amazon.com in vse stroške okoli carine so pri Amazonu uredili.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tomas 33 ::

Hvala za info.

s1m0n ::

Kakšne so kaj izkušnje z refundom? Kak dolgo to traja pri Amazonu (prodajalec je Amazon sam...). Sem dobil obvestilo, da lahko 13.1. zahtevam refund za izgubljen paket.

Traja kr nekaj časa. Pri meni je damaged package.

Piše tole
Unfortunately, a problem occurred during shipping and we had to cancel your delivery. The package is being returned, and we will issue a refund within 5 - 7 business days after the return is processed. We're very sorry for the inconvenience.

Moje pa sploh ni :) Amazon pa se ne trudi povprašat pri UPSu... A so mogoče možnosti, da ti pošljejo nov produkt ali je edina, da ti vrnejo denar?

darkolord ::

So možnosti, ampak je odvisno od vrednosti blaga in zaloge.

Aha, torej lahko pričakujem kakšne "pogajalske" manevre, da mi vsaj uspe, da pošljejo ponovno, če jim ni uspelo v več kot dveh tednih naredit poizvdbe pri UPS ker paket tam stoji že več kot dva tedna brez, da se je premaknil...

Artikel je dražji (tak okoli tisočaka), a je še na zalogi in podobne cene kot takrat, ko sem ga jaz naročil tako, da upam na dober zaključek :)

EDIT: So mi poslali nov prenosnik..., če se pa ta prvi kdaj prikaže pa ga moram samo vrnit. Če se pa ne prikaže pa naj sami urejajo reklamacijo z dostavno službo.

Še ena pohvala Amazonu. Naročil stuff v soboto in danes mi je bilo dostavljeno.

No jaz njihovega odnosa do rešitve ne bi štel kot pozitivnega glede na to, da so datum dostave prestavljali pa vedno pravli dajmo še malo počakat, da je normalno da paket stoji teden in več na isti lokaciji. Ampak dobro vsaj sedaj, ko je za njih preteklo dovolj časa, da sklepajo da je res nekaj šlo s paketom narobe pa je blo rešeno v minuti, dveh...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

OK.d ::

No zdaj si pa enako zadevo predstavljaj z kakšno našo trgovino;)
LPOK.d

Pri nas bi se vsaj prej kdo zmigal, da preveri kaj se s pošiljko dogaja ne pa, da se izgovarjajo ali pa celo lažejo :)

Mislim, da nimajo nobenega interesa, da bi v tem primeru iskali kakšen poseben izgovor ali se namenoma lagali.

Je pa enostavno predrago, da bi se vsakič, ko nek paket zamuja, nekdo angažiral in fizično brskal po skladišču ali telefoniral na UPS, da bi našel prav tvoj paket.

Je razumljivo pri tem številu pošiljk... Samo vseeno ni nek postopek izpolnit en spletni obrazec, da dobijo nazaj od UPS pa se je paket izgubil pa čeprav UPS paketa fizično ne išče.

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

Pri 100K paketov vsak dan se nobeden ne sekira za tistih par zgubljenih razen kupci.
LPOK.d

Tidule ::

Točno to, sem ravno imel primer, ko se je izdelek izgubil okol božiča. Dobil refund, kake 14 dni kasneje pa mi sosed (ki je bil vmes na odsoten) prinese paket, da ga je našel pod nadstreškom svoje hiše. Pišem na amazon, da se je izdelek našel in kako ga pošljem nazaj in dobil odogovr, da naj ga obdržim. Šlo je za ca 150 EUR.

phnj90 ::

Tidule je izjavil:

Točno to, sem ravno imel primer, ko se je izdelek izgubil okol božiča. Dobil refund, kake 14 dni kasneje pa mi sosed (ki je bil vmes na odsoten) prinese paket, da ga je našel pod nadstreškom svoje hiše. Pišem na amazon, da se je izdelek našel in kako ga pošljem nazaj in dobil odogovr, da naj ga obdržim. Šlo je za ca 150 EUR.

Wow, lahko bi mogoče rekli, da vrni refund, bi bilo lažje ampak očitno je to za njih voda pod mostom pa še reklamo so si dali narediti.

Če je izgubo pokrila zavarovalnica jim dotični artikel nič ne koristi... ker v osnovi v tem trenutku za njih več ne obstaja.

Zgodovina sprememb…

Izak ::

Ima kdo izkušnje z nakupom rabljenih artiklov iz "warehouse deals"? Izdelek ima status "Used - Very good" na amazon.fr. Kako je z vračilom takih izdelkov, kakšni so stroški? Verjetno gre preko amazon return label metode, ampak strošek je pa na strani kupca? Hvala.

flameir ::

Vrneš na njihove stroške. Vedno.

Robert ::

Preneseno iz teme Kaj kupiti: Zanima me ali je mogoče na internet strani Amazon.de kako nastaviti, da dobiš obvestilo, ko je nekemu artiklu padla cena na tisto, ki si jo določil in kako se to naredi, če se da ?

lara2 ::

Pozdrav,

jaz bi rada vprašala, če se shranijo podatki plačilne kartice (npr. Mastercard) v Amazon za naslednje nakupe? V primeru, da deluje spletna trgovina kot Paypal?

hvala, lp lara.

Če tako označiš, se shranijo, ja.

valdo ::

Od kdaj pošiljanje(A.de) na PICKUP točke ni več brezplačno?
konkretno za AT, 3.99€ , ta znesek dodajo ob plačilu in ga vodijo kot pakiranje in pošta
dobro ni veliko, ampak se mi zdi malo pizd#$%&# ... če pišejo da je free, te naj bo tako ne pa na koncu nekaj dodajo
Lp

Furbo ::

Verjetno prodajalec ni Amazon.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

6151 ::

valdo je izjavil:

Od kdaj pošiljanje(A.de) na PICKUP točke ni več brezplačno?
konkretno za AT, 3.99€ , ta znesek dodajo ob plačilu in ga vodijo kot pakiranje in pošta
dobro ni veliko, ampak se mi zdi malo pizd#$%&# ... če pišejo da je free, te naj bo tako ne pa na koncu nekaj dodajo

Je zastonj, če je seller amazon.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

To vem da mora biti Amazon ... sem že naročal dostikrat
vendar na kocu doda, text:
#############################################
Choose a delivery option:
€3.99 premium shipping (1 to 2 business days)
in tega ne morem izklopiti da nebi imel premium shipping , ni čojs ampak muss
ima kdo idejo kako bi to obšel izklopil?
Lp

ZveeZ ::

valdo je izjavil:

To vem da mora biti Amazon ... sem že naročal dostikrat
vendar na kocu doda, text:
Choose a delivery option:
€3.99 premium shipping (1 to 2 business days)
in tega ne morem izklopiti da nebi imel premium shipping , ni čojs ampak muss
ima kdo idejo kako bi to obšel izklopil?

Prime narocnino imas?

Ne nimam, ker se mi ne splača,
nocoj so me nekaj posiljevali s tem ... pa nisem nič takega odkljukal
ne morem slike zaslona prilepiti,
pred zneskom 3,99€ je modra pikica, ki naj bi bila stikalo da lahko izklopiš to hitro pošiljanje vendar ne deluje, ne da se ga izklopiti

http://https://ibb.co/svgyPRg

https://ibb.co/svgyPRg
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: valdo ()

Lp

Zgodovina sprememb…

Set natičnih ključev zabrisal, svoje ime pa pustil :))

Kaj pa če poskusiš brez prvega artikla, ki ga ne prodaja Amazon?

darkolord je izjavil:

Set natičnih ključev zabrisal, svoje ime pa pustil :))
hvala za opozorilo

Kaj pa če poskusiš brez prvega artikla, ki ga ne prodaja Amazon?
sem poskusil pa je isto
https://ibb.co/PQYDyp8
Lp

Zgodovina sprememb…

BuDi79 ::

Nekateri artikli imajo v določenem obdobju možno samo dražje hitro pošiljanje. Res veliko naročam tudi ko sem v tujini in je to recimo cca. 2% artiklov.
Kak mesec počakaš pa se spet pojavi možnost normalnega pošiljanja.

BuDi79 je izjavil:

Nekateri artikli imajo v določenem obdobju možno samo dražje hitro pošiljanje. Res veliko naročam tudi ko sem v tujini in je to recimo cca. 2% artiklov.
Kak mesec počakaš pa se spet pojavi možnost normalnega pošiljanja.

Hvala za odgovor, verjetno je res kot si napisal ...
vendar,ko spremeniš naslov za dostavo iz AT v DE, stroški pakiranja in pošiljanja ostanejo enaki vendar ti jih "podarijo"
https://ibb.co/r5VyGXb

Lp

bastadu ::

Za Amazon je včasih bilo rečeno, da ne pobere sredstev iz kreditne, dokler ne odpošlje paketa. No pri meni je že kar kakšno leto če ne že dve tako, da sredstva potegne dol praktično takoj ob naročilu, če pa malo poguglam aktualne strani še vedno vsepovsod piše, da zaračunajo ob pošiljanju. Kako je pa pri vas?

Bolt ::

Že leta in leta nabavljam izključno preko de pa vedno takoj poberejo dol.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.

bastadu je izjavil:

Za Amazon je včasih bilo rečeno, da ne pobere sredstev iz kreditne, dokler ne odpošlje paketa. No pri meni je že kar kakšno leto če ne že dve tako, da sredstva potegne dol praktično takoj ob naročilu, če pa malo poguglam aktualne strani še vedno vsepovsod piše, da zaračunajo ob pošiljanju. Kako je pa pri vas?

Lahko potrdim da dol potegnejo ... ko je produkt "rezerviran" v skladišču za tebe, tisti trenutek ti trgajo s kartice.
Tako je moje sklepanje, utemeljitev; zadnje naročilo, več produktov, eden od produktov je bil 2kom,
10 min po naročilu mi trgajo nek "čuden" znesek, grem gledat račun , nobeseden izdelek nima tak znesek, celotni znesek pa je itak bil 5x večji ???
čez 2uri vidim da je en produkt(od 2kom naročenih) na pakiranju - odpošiljanju en pa še "čaka"
iz tega sklepam,da bo drugi poslan iz drugega skladišča(ali pa ko bo dostavljen v to skladišče) in zato niso trgali takoj znesek dol za 2kom istega produkta.
Upam da sem dovolj razumljivo napisal, to je samo moje sklepanje po zadnjem nakupu, nimam nobenih drugih "dokazov"
Lp

Reaper ::

Različne izkušnje, včasih takoj včasih pa, ko je paket ali delna pošiljka odposlana. Govorim pa za različne EU Amazone.

barakus ::

Ali kdo ve kako je z nakupi iz amazon.co.uk (dispatched by amazon), pride tukaj kaka carina ali ne?

opeter ::

barakus je izjavil:

Ali kdo ve kako je z nakupi iz amazon.co.uk (dispatched by amazon), pride tukaj kaka carina ali ne?

V vsakem primeru boš plačal DDV in stroške postopka (carino pa nad 150 EUR pri določenih stvareh), če pošljejo paket iz UK/Velike Britanije.

Drugače pa pri ostalih evropskih Amazonih itak plačaš slovenski DDV. To ti pokaže pri predzadnjem koraku, preden karkoli kupiš.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

lolipop2 ::

jao, ta Amazon. Dve stvari sem naročil, pa so oboje poslali iz GB. A je možno, da se to izogne carinski proceduri s Pošto? Trenutno je na AustriaPost

en prodajalec je tole:
https://www.amazon.fr/sp?ie=UTF8&seller...
piše pa Shipped by Amazon Sold by Spigen EU

drug pa tale:
https://www.amazon.fr/stores/Apple/page...
in piše pri njem Shipped by Amazon Sold by Amazon

Ne vem, a je tolk težko Amazonu napisat na vidno mesto, a bo iz EU ali ne. 8-O

bastadu ::

Če fašeš carino piši na Amazon support in sem prepričan, da ti bodo brez problema povrnili strošek carine.

bastadu je izjavil:

Če fašeš carino piši na Amazon support in sem prepričan, da ti bodo brez problema povrnili strošek carine.

Mhm, bom. Ampak kako bi bilo lepo, če bi bil kak filter na Amazonu "sort by EU only" Ah.... :)

dr.Akula ::

Povej kako bo. Drugače sem skoraj siguren da bi moralo prit bp, glede na to da je bilo oboje naročeno na EU amazonu. Saj tudi če naročiš iz UK ali .com, ti vse dajatve že vnaprej vračunajo.
ni podatka

dr.Akula je izjavil:

Povej kako bo. Drugače sem skoraj siguren da bi moralo prit bp, glede na to da je bilo oboje naročeno na EU amazonu. Saj tudi če naročiš iz UK ali .com, ti vse dajatve že vnaprej vračunajo.

aja točno... bi moralo biti podobno, kot GSP na eBayu. Hmm, no sedaj me pa res zanima, kako bo. Javim!

Snezko82 ::

Pozdravljeni, Kam prevzem pri Šentilju če gre za večjo stvar npr Paviljon. Nekateri ponudniki nepošiljajo v SLO vendar ne najdem hub v Avstriji na katerega bi bilo mogoče. Tudi posebne ponudbe ni mogoče prevzeti na te Hube. npr. Ko je akcija nakup Blink kamer + gratis echo show. V Berlin je Delovalo normalno za posebne akcije.

iwanush ::

Imam problem z nakupom iz US amazona in našo carino. Na računu je razvidno da je 22% bil plačan, ampak pri carini se je zataknl ker ker bi mogla pisat IOSS cifra oni enostavno napišejo "import-oss" namesto cifre. In zdj carina teži da rabjo račun kjer je ta številka razvidna, ker drugače mi bojo zaračunal davek.

Aja, pa pošiljko so mi danes z DPD vročili, medtem se pa kar še vedno s carino pregovarjam??

PINki ::

Piši na Amazon support

iwanush ::

Bil 4x na live chatu, ne znajo pomagat. Bom probal še varianto da me pokličejo.

Te nasi cariniki so res posebne sorte.
««
55 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27030309 (4729) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8124493 (4067) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376849 (3133) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8436346 (19466) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510619 (9705) Robert

Več podobnih tem