Forum » Pomoč in nasveti » IDE 2
IDE 2
urbybaby ::
upam, da bo lahko kdo pomagal. Imam en čudn problem in sicer, da mi ne dela IDE 2.Računalnik, ki sicer dela normalno prepozna IDE 2 samo po sledečem postopku: odklopit moram napajanje (se samo kabel od napajalca ampak tudi konektorje iz matične plošče), odklopit vse ide kable in kable za napajne diskov in CD pogonov, vzet baterijo ven in resetirat bios.
Ko vse sestavim nazaj, mi prepozna IDE 2. Ampak samo po prvega restarta.
Poskusil sem in računalnik razstavil, ga zložil na mizo kos po kosu in sestavil. V tem primeru pa je IDE 2 delal. Ko sem ga dal nazaj v škatlo pa isti problem kot zgoraj opisano.
Če kdo ve kaj bi bilo naj napiše
Ko vse sestavim nazaj, mi prepozna IDE 2. Ampak samo po prvega restarta.
Poskusil sem in računalnik razstavil, ga zložil na mizo kos po kosu in sestavil. V tem primeru pa je IDE 2 delal. Ko sem ga dal nazaj v škatlo pa isti problem kot zgoraj opisano.
Če kdo ve kaj bi bilo naj napiše
Imam nekaj podobnega na sumu. Kakšen stik pa bi to lahko bil? Kakšen vijak,... Ker preden sem ga sestavu nazaj sem komplet vse komponente spihou, ohišje očistu, preveru.
A je možno, da je kaj z napajalnikom narobe?
A je možno, da je kaj z napajalnikom narobe?
McHusch ::
Napajalnik skor sigurno ni. Ampak če ti na mizi dela, v kišti pa ne, je 100% neka fora z ohišjem. Ozemljitve, stiki... to mal preglej. Mogoče je kak vijak kjer ne bi smel biti, mogoče ploščo preveč zviješ ko jo šraufaš na stranico etc...
Hvala za pomoč. Pod plato je bil en "podstavek" v katerega se plata našraufa. Stara plata je imela tam lukno ta pajo nima. Od začetka je stvar delovala, pol sm pa parkrat ram dal not pa ven, pa je predrgnilo zeleni lak in prišlo v stik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IDE disk preko pretvornika V USB disk NI ZAZNANOddelek: Pomoč in nasveti | 1469 (1260) | m3k |
» | secondary ide channel no 80 conductor installOddelek: Pomoč in nasveti | 1560 (1368) | Lizard |
» | Lite-ON CD-RW 40/12/48 NE DELA!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 965 (707) | Muzo |
» | Teac 40x bere max 25xOddelek: Strojna oprema | 1128 (871) | Arthur |
» | mod diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1795 (1201) | segi |