Forum » Programiranje » MS Word-ov Mail Merge (Spajanje Dokumentov)
MS Word-ov Mail Merge (Spajanje Dokumentov)
tha_man ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če se v Wordu da funkcijo Mail Merge uporabiti tako, da bi si najprej pripravil nek Template (Predlogo) za dokument, potem pa noter napolnil z MM neko tabelo (Detail). Meni se za vsak zapis v tabeli ponovno izpiše tudi cela predloga (torej, Data Source se uporabi kot Master dokument), kar ni kul.
Mogoče se da to izvesti s pomočjo Delphija (ima neke OLE server komponente), pomembno je le, da je predloga napisana v Wordu, tako da jo končni uporabniki lahko preprosto spreminjajo.
TIA,
Bojan
Zanima me, če se v Wordu da funkcijo Mail Merge uporabiti tako, da bi si najprej pripravil nek Template (Predlogo) za dokument, potem pa noter napolnil z MM neko tabelo (Detail). Meni se za vsak zapis v tabeli ponovno izpiše tudi cela predloga (torej, Data Source se uporabi kot Master dokument), kar ni kul.
Mogoče se da to izvesti s pomočjo Delphija (ima neke OLE server komponente), pomembno je le, da je predloga napisana v Wordu, tako da jo končni uporabniki lahko preprosto spreminjajo.
TIA,
Bojan
edmund ::
HEm, nevem - meni MM dela "Wunderbar"!
Nastaviš si polja katera bodo v mergu, jih nafilaš, pa narediš template in zmečeš tista polja notri. Pol pa mergaš v file, na printer...
Nisem sicer razumel kaj točno hočeš, samo meni dela vse lepo.
Nastaviš si polja katera bodo v mergu, jih nafilaš, pa narediš template in zmečeš tista polja notri. Pol pa mergaš v file, na printer...
Nisem sicer razumel kaj točno hočeš, samo meni dela vse lepo.
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
tha_man ::
Problem je v tem, da bi jaz rad filal podatke direkt na predpripravljen template, ne ročno kopiral vanj že mergane podatke. Če to nardim, se mi za vsak zapis v bazi ponovi cel template, jaz bi pa rad samo en dokument, z eno tabelo v sredini, kamor bi se direkt nafilali podatki.
Iskal sem vsepovsod, pa ni nobenga takega primera. Vsepovsod se na template filajo sm kak naslov v header, tako da se itaq mora za vsak naslov cel template ponovit. Jaz hočem tabelo!
Iskal sem vsepovsod, pa ni nobenga takega primera. Vsepovsod se na template filajo sm kak naslov v header, tako da se itaq mora za vsak naslov cel template ponovit. Jaz hočem tabelo!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za ustvarjanje dokumentov (poslovnih ponudb, itd.)Oddelek: Programska oprema | 5592 (4722) | Ales |
⊘ | Spajanje dokumentov za pošiljanje po emailu kot prilogaOddelek: Pomoč in nasveti | 2439 (2310) | Ziga Dolhar |
» | Britanska vlada razmišlja o prehodu na OpenOffice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 25787 (22702) | KoKi |
» | Word 2003 - stalno logo na kuverti - spremeba template ?Oddelek: Programska oprema | 3190 (3047) | solo5 |
» | web page maker-templateOddelek: Izdelava spletišč | 1577 (1424) | pickle_rick |