Forum » Omrežja in internet » počasna mreža
počasna mreža
refosk ::
Preko linksys routerja imam v mrežo zvezane tri računalnike. Na dveh so nameščeni Win XP na enem pa Win ME. Problem je v pošasnem prenosu med ME in XP. Med obema XP računalnikoma je prenos čez 50% network utilization (kabel dolg 25m). Kabl med ME in routerjem in XP in routerjem je dolg po 6 m. Ko z ME pingam router dobim čase okoli 10 ms, network utilization pa doseže največ 15 %. slika
Kaj je lahko problem?
Kaj je lahko problem?
Spc ::
Slaba mrežna in slabo omrežje.
Če bi bi imel kvalitetne stvari bi morala stvar šibat vsaj z 85% network utilization.
Če bi bi imel kvalitetne stvari bi morala stvar šibat vsaj z 85% network utilization.
refosk ::
Kartica je 3COM905, kable sem pa kupil nove 2x6 m v techtradu. A je kakšen način da se preveri delovanje kartice - kakšen diagnostični program?
Naloži si najnovejše driverje iz 3com-a.
In nato si naloži diagnostiko iz 3coma in stvar mora sigurno delovati vsaj z 80% utilizacije .. če ne pa je z mrežno nekaj narobe.
Kateri model imaš točno C ali B.
Tukaj je driver za serijo 90x:
http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=5&sort=effdt&sku=3C905C-TX-M&order=desc
Diagnostike za serijo 90x:
ftp://ftp.3com.com/pub/nic/3c90x/windiags.exe
In nato si naloži diagnostiko iz 3coma in stvar mora sigurno delovati vsaj z 80% utilizacije .. če ne pa je z mrežno nekaj narobe.
Kateri model imaš točno C ali B.
Tukaj je driver za serijo 90x:
http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=5&sort=effdt&sku=3C905C-TX-M&order=desc
Diagnostike za serijo 90x:
ftp://ftp.3com.com/pub/nic/3c90x/windiags.exe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Lahko pa je tudi disk.
Kajti če je disk počasen potem ti po kopiralo z kolko MB/s lahko iz diska .. sploh pa če je kakšen stari disk.
Kajti če je disk počasen potem ti po kopiralo z kolko MB/s lahko iz diska .. sploh pa če je kakšen stari disk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Drajverji se težko dobijoOddelek: Pomoč in nasveti | 2288 (2087) | amigo_no1 |
» | Gigabitna mrežna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 4167 (2584) | Spc |
» | Sprememba registra, da bi enejblal LAN procesorOddelek: Operacijski sistemi | 1877 (1614) | Microsoft |
» | Novi Nero 5.5.10.7 je zunaj, če kdo slučajno ni opazilOddelek: Programska oprema | 1509 (1195) | KTr1sk |
» | Katera mrežna za ADSL?Oddelek: Strojna oprema | 1060 (928) | MEDENA |