» »

IBM ThinkPad A21e in nesrečna mrežna kartica

IBM ThinkPad A21e in nesrečna mrežna kartica

klevic ::

Lp

Sem "srečni" novi lastnik prenosnika IBM ThinkPad A21e (dobil sem ga izredno poceni) z nesrečno 3Com lan kartico 3COM MINI PCI.

Problem ima namreč z driverji za Linux. Probal sem več sistemov (Slackware, Buffalo, Kubuntu, nameravam še Fedoro) v nobenem od teh je ni vspelo prepoznat.
Več o installaciji (http://www.cixel.com/elinux/a21e.htm )
Vse ostele komponente prenosnika NO PROBLEM.

Torej kje bi lahko dobil driverje za praktično katerokoli Linux distribuciji (najraje Slackware >:D )

hvala za odgovore

lp
klemen
www.gwost.com

Nerdor ::

Kernel modul za to kartico naj bi bil: "3c59x.o" vir info. Tukaj pa je spisek wi-fi kartic. Ubistvu, poglej s "lspci" in bolj podorobno "lspci -v", če ti bo kje izpisalo 3Com pci card.

Mislim, da boš moral kernel s moduli skompajlat, neglede na katero distribucijo boš izbral. Ker kokr sem iz "namigov" izvedel, default kernel moduli ne prepoznajo tvoje kartice. Ko pa dodaš podporo za 3Com nekje v kenrel menuconfig-a (in potem prevedeš in bootaš s novim kernelom), pa bi stvar morala zašpilati.
... for lifetime!

waters ::

Sam mam natančno tak prenosnik kot ti in sem imel probleme z mrežno. Kupil PCMCI kartico in ni več problemov ne vem pa kako za Linux.

Za kolk si ga kupu?

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: waters ()

SasoS ::

S kako novejšo verzijo kernela ne bi smelo bit problemov. Insertiraj 3c59x modul in poglej messages če je zaznal kartico. Če ne pa dobiš ta driver tudi tu, prevedeš pa ga z 'gcc -DMODULE -Wall -Wstrict-prototypes -O6 -c 3c59x.c'.

lspci mi ne pokaže nobene mrežne kartice kaj šele 3com-ove. Drugače pa sem probal z novim kernelom (na Slackware 10.1) pa ne pomaga.

Sem pa dobil neke driverje na 3comovi strani, pa bom probal.
Drugače pa sem ga dobil za 30.000sit:D
www.gwost.com

Nerdor ::

A tle na ST malih oglasih!? :)
... for lifetime!

:D :D tako dobrih oglasov pa ni tuki na Slotech>:D >:D , ne slučajno sem se z nekim tipom neki pogovarjal pa je prišlo na temo prenosnikov.......
www.gwost.com

SasoS ::

3com nima nobenih drugih driverjev kot tistih kateri link sem ti že dal.
Drugače pa daj malo bolj podrobno opiši problem kot pa "ne dela". Si insertiral modul, kaj piše v messages? Si probal na novo kompajlat??

Ravnokar nalagam nov kernel 2.6.11.5 pa bomo vidli kaj bo ta naredil.Drugče je pa problem da mi niti lspci ne pokaže nobene mrežne kartice (preveril sem v biosu in je vse vklopljeno kot mora bit).
Ko naložim kernel bom probal driverje za katere link si mi dal.
Se pa ne mislim več veliko s tem ukvarjat (še nov kernel pa driverji) saj so pcmcia lan kartice kar poceni. Katero mi priporočate, da ne bo problemov v linuxu?

lp
www.gwost.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omrežna kartica nezdružljiva z Ubuntujem

Oddelek: Operacijski sistemi
151552 (1247) Zvezdica27
»

Lan in NFS souporaba - pretok podatkov

331469 (1169) KoKi
»

3com ether link problem v debianu...

141324 (1137) krikoman
»

Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )

947346 (5729) Azrael
»

isdn4linux

161256 (1140) lordgreg

Več podobnih tem