Forum » Operacijski sistemi » IBM ThinkPad A21e in nesrečna mrežna kartica
IBM ThinkPad A21e in nesrečna mrežna kartica
klevic ::
Lp
Sem "srečni" novi lastnik prenosnika IBM ThinkPad A21e (dobil sem ga izredno poceni) z nesrečno 3Com lan kartico 3COM MINI PCI.
Problem ima namreč z driverji za Linux. Probal sem več sistemov (Slackware, Buffalo, Kubuntu, nameravam še Fedoro) v nobenem od teh je ni vspelo prepoznat.
Več o installaciji (http://www.cixel.com/elinux/a21e.htm )
Vse ostele komponente prenosnika NO PROBLEM.
Torej kje bi lahko dobil driverje za praktično katerokoli Linux distribuciji (najraje Slackware )
hvala za odgovore
lp
klemen
Sem "srečni" novi lastnik prenosnika IBM ThinkPad A21e (dobil sem ga izredno poceni) z nesrečno 3Com lan kartico 3COM MINI PCI.
Problem ima namreč z driverji za Linux. Probal sem več sistemov (Slackware, Buffalo, Kubuntu, nameravam še Fedoro) v nobenem od teh je ni vspelo prepoznat.
Več o installaciji (http://www.cixel.com/elinux/a21e.htm )
Vse ostele komponente prenosnika NO PROBLEM.
Torej kje bi lahko dobil driverje za praktično katerokoli Linux distribuciji (najraje Slackware )
hvala za odgovore
lp
klemen
www.gwost.com
Nerdor ::
Kernel modul za to kartico naj bi bil: "3c59x.o" vir info. Tukaj pa je spisek wi-fi kartic. Ubistvu, poglej s "lspci" in bolj podorobno "lspci -v", če ti bo kje izpisalo 3Com pci card.
Mislim, da boš moral kernel s moduli skompajlat, neglede na katero distribucijo boš izbral. Ker kokr sem iz "namigov" izvedel, default kernel moduli ne prepoznajo tvoje kartice. Ko pa dodaš podporo za 3Com nekje v kenrel menuconfig-a (in potem prevedeš in bootaš s novim kernelom), pa bi stvar morala zašpilati.
Mislim, da boš moral kernel s moduli skompajlat, neglede na katero distribucijo boš izbral. Ker kokr sem iz "namigov" izvedel, default kernel moduli ne prepoznajo tvoje kartice. Ko pa dodaš podporo za 3Com nekje v kenrel menuconfig-a (in potem prevedeš in bootaš s novim kernelom), pa bi stvar morala zašpilati.
... for lifetime!
waters ::
Sam mam natančno tak prenosnik kot ti in sem imel probleme z mrežno. Kupil PCMCI kartico in ni več problemov ne vem pa kako za Linux.
Za kolk si ga kupu?
LP
Za kolk si ga kupu?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: waters ()
SasoS ::
S kako novejšo verzijo kernela ne bi smelo bit problemov. Insertiraj 3c59x modul in poglej messages če je zaznal kartico. Če ne pa dobiš ta driver tudi tu, prevedeš pa ga z 'gcc -DMODULE -Wall -Wstrict-prototypes -O6 -c 3c59x.c'.
lspci mi ne pokaže nobene mrežne kartice kaj šele 3com-ove. Drugače pa sem probal z novim kernelom (na Slackware 10.1) pa ne pomaga.
Sem pa dobil neke driverje na 3comovi strani, pa bom probal.
Drugače pa sem ga dobil za 30.000sit
Sem pa dobil neke driverje na 3comovi strani, pa bom probal.
Drugače pa sem ga dobil za 30.000sit
www.gwost.com
tako dobrih oglasov pa ni tuki na Slotech , ne slučajno sem se z nekim tipom neki pogovarjal pa je prišlo na temo prenosnikov.......
www.gwost.com
SasoS ::
3com nima nobenih drugih driverjev kot tistih kateri link sem ti že dal.
Drugače pa daj malo bolj podrobno opiši problem kot pa "ne dela". Si insertiral modul, kaj piše v messages? Si probal na novo kompajlat??
Drugače pa daj malo bolj podrobno opiši problem kot pa "ne dela". Si insertiral modul, kaj piše v messages? Si probal na novo kompajlat??
Ravnokar nalagam nov kernel 2.6.11.5 pa bomo vidli kaj bo ta naredil.Drugče je pa problem da mi niti lspci ne pokaže nobene mrežne kartice (preveril sem v biosu in je vse vklopljeno kot mora bit).
Ko naložim kernel bom probal driverje za katere link si mi dal.
Se pa ne mislim več veliko s tem ukvarjat (še nov kernel pa driverji) saj so pcmcia lan kartice kar poceni. Katero mi priporočate, da ne bo problemov v linuxu?
lp
Ko naložim kernel bom probal driverje za katere link si mi dal.
Se pa ne mislim več veliko s tem ukvarjat (še nov kernel pa driverji) saj so pcmcia lan kartice kar poceni. Katero mi priporočate, da ne bo problemov v linuxu?
lp
www.gwost.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omrežna kartica nezdružljiva z UbuntujemOddelek: Operacijski sistemi | 1552 (1247) | Zvezdica27 |
» | Lan in NFS souporaba - pretok podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 1469 (1169) | KoKi |
» | 3com ether link problem v debianu...Oddelek: Operacijski sistemi | 1324 (1137) | krikoman |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7346 (5729) | Azrael |
» | isdn4linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1256 (1140) | lordgreg |