Forum » Operacijski sistemi » linux BASH programiranje
linux BASH programiranje
hasek ::
Ok dobil sem nalogo, da naredim naslednji program :
Napišite skripto, ki ubije vse procese določenega uporabnika, katerega ime se poda preko ukazne vrstice. V primeru, da ime ni podano, naj skripta izpiše navodila za uporabo.
Ker sem pa popolen noob v linuxu se mi niti sanja ne kako to narediti. Vem da ukaz kill zaustavi (unici) program.
Samo ne znam sestaviti skripto. Ce bi se dalo da bi mi kaksen LINUX GURU pomagal.
Napišite skripto, ki ubije vse procese določenega uporabnika, katerega ime se poda preko ukazne vrstice. V primeru, da ime ni podano, naj skripta izpiše navodila za uporabo.
Ker sem pa popolen noob v linuxu se mi niti sanja ne kako to narediti. Vem da ukaz kill zaustavi (unici) program.
Samo ne znam sestaviti skripto. Ce bi se dalo da bi mi kaksen LINUX GURU pomagal.
there is no hope for you
borchi ::
vtipkaj:
man ps
pol:
man kill
pol pa še:
man grep
za začetek. itak bi se rad kej naučil, ne? sj nočeš, da ti kr nekdo servira skripto.
man ps
pol:
man kill
pol pa še:
man grep
za začetek. itak bi se rad kej naučil, ne? sj nočeš, da ti kr nekdo servira skripto.
l'jga
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borchi ()
BigWhale ::
True masters know their system...
;>
-- Ups... :P
#!/bin/bash if [ -z ${1} ]; then echo "Navodila za uporabo" else slay ${1} fi
;>
-- Ups... :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
metalc ::
Hmmm, od kdaj pa lahko kar takole lepo pobijaš ne-svoje procese, če nisi root? Pa če kot argument podaš root, ne vem, če je zdravo kar takole fentati tudi kakšen init...
Matri[X] ::
metalc: kje pise da nisi root? Zakaj bi pa pobijal rootove procese, saj skripta verjetno ni namenjena temu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux skriptaOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (768) | Tatankas |
» | problem pri sprembi root gesla v MySQL v UbuntuOddelek: Pomoč in nasveti | 1279 (859) | killa bee |
» | [php][python][linux] kill scriptOddelek: Programiranje | 1698 (1544) | DeeJay |
» | [Bash] remote izvajanje ukazov prek sshOddelek: Programiranje | 900 (706) | ta-mau |
» | Pomoč pri ukazih v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1477 (1121) | brodul |