Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne zboota?!
Računalnik se ne zboota?!
FiDeK ::
Problem je sledeč: pred pol ure je brat nekaj delal v windowsih (le nekaj programiral) nakar se iz pc speakerja zasliši neko piskanje in računalnik se samodejno izklopi (izpiše se "shutting down"). Ko pa ga spet prižge najprej tako kot vedno zazna procesor, ko pa naj bi zaznalo še ram se ustavi in začne pc speaker spuščati bolj globoke zvoke (niso tiste kode, ki povejo kaj je narobe). Sistem že nekaj časa ni nič navit, ničesar nisem menjaval, ničesar preizkušal....
Ker imam 2 palčki rama sem poskusil odstraniti eno in probal vse možne kombinacije v slotih. Res ne vem kaj bi lahko bilo, nekaj je vsekakor narobe z ramom, morda tudi z matično? Aja, konfiguracija je spodaj.
-MSI K8N Neo2 Platinum
-AMD A64 3800+ (2.4GHz)
-1024MB Twinmos Twister PC 4300 (2x 512MB)
-Sapphire Radeon X800XT 256MB
-WD 160GB, SATA, 7200rpm
-Enermax 365W
Ker imam 2 palčki rama sem poskusil odstraniti eno in probal vse možne kombinacije v slotih. Res ne vem kaj bi lahko bilo, nekaj je vsekakor narobe z ramom, morda tudi z matično? Aja, konfiguracija je spodaj.
-MSI K8N Neo2 Platinum
-AMD A64 3800+ (2.4GHz)
-1024MB Twinmos Twister PC 4300 (2x 512MB)
-Sapphire Radeon X800XT 256MB
-WD 160GB, SATA, 7200rpm
-Enermax 365W
DominusSLO ::
Verjetnost, da bi odpovedala oba modula ramov naenkrat je zelo zelo majhna ;)
Po moje je problem v plati ali v memory controlerju(cpu)...
Po moje je problem v plati ali v memory controlerju(cpu)...
FiDeK ::
Okej, zgodilo se je nekaj bizarnega. Danes tega problema ni več in vse dela normalno.
Thx, vseeno.
Thx, vseeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26408 (24732) | mihibo5 |
» | računalnik se mi noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1498 (1229) | Pyr0Beast |
» | Racunalnik se prizge, icesar ne dobim na zaslonOddelek: Pomoč in nasveti | 1558 (1340) | Pyr0Beast |
» | Racunalnik se ne "prizge"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1192 (1063) | lanicorec |
» | Moznost, okvare procesorja ce dela speaker?Oddelek: Strojna oprema | 1059 (802) | Racko |