» »

Moznost, okvare procesorja ce dela speaker?

Moznost, okvare procesorja ce dela speaker?

Racko ::

Zanima me, da ce je procesor skurjen ali v okvari, ce je v tem primeru mozno da sploh speaker dela?

LP Rapy

Azrael ::

Lahko je procesor pokvarjen, čeprav normalno pride v Windows, ko pa se dovolj segreje pa se začnejo pojavljati BSOD ali npr. 3D igre ne delajo. Samo procesor crkne redko. Daj opiši malo bolj podrobno ta tvoj problem.

Če se speaker oglasi, slike pa ni preveri z Googlom, kaj ti piski za dotično ploščo pomenijo, lahko problem z RAM ali grafiko.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ja problem je zdej v tem da sm zamenu in ze ram in graficno.Pa po teh piskih naj bi bil ram fuč vendar kot vse kaze, ni ;)

LP Rapy

Azrael ::

Več možnosti je, da je fuč plata kot procesor, točneje njeni sloti za RAM ali memory controler. PC speaker krmili direktno CPU (kot pri Spectrumu) in če so pislki vsaj del CPU in plate dela.

Procesor, če ni okrušen ali temeljito prekuhan (OC in overvolt do konca) crkne zelo redko. O katerm procesorju in plati sploh govorimo?

Tudi če RAM postaviš v drug slot ne dela, predpostavljam, da si ga porin v slot do konca?
Je mogoče kdo narobe flashal BIOS oz.si poskusil resetirat BIOS?
Nekoč je bil Slo-tech.

Resetiral sem ze bios, govorimo pa o AMD Athlon 2400+ BARTON Mobile 35w in plati ABIT NF7-s 2.0, no sj sm dau frendu da testera plato in use bomo vidl kwa bo....

LP Rapy

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Racko ()

mtosev ::

Jaz sem mel zabavo z Intel P4 3.2E (S478) (Made in Philippines). V dve računalniški trgovini sem ga neso in pri obeh so rekli da je vse ok. Doma testi niso nič pokazali narobe ampak on se je ponovno zaganjal in zmrzoval.

Na koncu sem še enkrat kupo ASUS P4C800-E Deluxe in P4 3.2E (Made in Costa Rica). Nisem vedo kaj je narobe in sem oboje še enkrat kupo.

Stara plošča in CPU sta pri prijatlju na testu, ker pri meni to ležalo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

destiny ::

Plato sprobaj še izven ohišja da eliminiraš možnost kurcšlusa.

Sem ze in nic, se zmeraj pa nevem kaj bi lahko blo, sam se eno moznost mam, da plato pelem na servis, ni druge ;/

LP Rapy

Hux ::

JAh ce pravis da si seenrkat kupo vse. Hm to je malo hud korak ampak dobro. Probaj kombinacije novi cpu z staro plato in obratno.

Hm, ocitno da CPU ni ker mi ga je prijatelj stestiral in deluje OK, ocitno je sel memory controller na plati.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično za moj računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
292038 (1649) Racko
»

Naredil kratek stik na maticni

Oddelek: Pomoč in nasveti
111757 (1459) Realman
»

Smrad, crknjena plošča sedaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
221672 (1212) planetparty
»

Kako preveriti pravilno delovanje napajalnika?

Oddelek: Strojna oprema
51972 (1881) msms
»

Nakup osnovne plošče,prosim za pomoč

Oddelek: Navijanje
171683 (1286) mysly

Več podobnih tem